Dagen die indruk nalaten

Dagen die indruk nalaten

Er zijn van die momenten die je op je gevoel pakken, dagen die indruk maken en je langs één kant laten genieten van dat wat je naar huis laat gaan, en het trieste gevoel van wat er weg gaat. Kwaliteit vervangen is geen makkelijke opgave, het is een kunst.

Als ik deze bowl met koi samen bekijk dan kan ik alleen maar zuchten en genieten. De perfectie in een blauwe bowl, mag ik het zo uitdrukken. 3 Koi die je als tosai hebt aangekocht en één koi die je als nisai hebt aangekocht, en dan deze evolutie mogen bewonderen, dat is het summum van gevoelen.

Ja, je hebt ze van de week al één voor één mogen bewonderen, maar nu je ze zo samen in de bowl ziet, dan is het nog wat anders. Dan overstelpt je een gevoel van voldaanheid en kan je alleen maar een geluksgevoel ondergaan. Bedankt nog in ieder geval Christof voor de goede zorgen in het winterverblijf.

Niet alleen deze 4 kwaliteitskoi gingen naar huis, ook de Grand Champion B van de Euregio koishow verliet het Interkoi kamp. Normaal zou hij nog meegedaan hebben aan een show, maar door het afgelasten van de shows heeft het geen nut meer om hem hier te houden. Ook hij gaat naar zijn nieuwe verblijfplaats.

Zelden heb ik een mooiere koi gezien als deze, de koi die Toon verdiend had door zijn werk bij Momotaro. Ik heb hem niet gemeten, waarom zou ik ? Of hij nu 91 of 93 cm is wat maakt het uit. Het is zo al moeilijk genoeg om deze jumbo alleen te verpakken, gelukkig kwam Johnny een helpende hand toesteken om te dragen, want een box van 60 kilo zou misschien nog juist kunnen gaan maar dat zou krachten gekost hebben. Hij is in ieder geval goed thuis gekomen, heb ik achteraf vernomen. Het was een eer om deze koi in mijn bezit gehad te hebben er er met volle teugen van te hebben genoten, mara de opvolger is onderweg...Silver Fox....

Geen volk betekent klussen, en dat werd er dan ook gedaan. Ik heb manusje van alles Johnny gelukkig als hulp, want technisch ben ik gewoon een dikke nul. Ik kan prutsen, dat moet ik toegeven, maar wat ben ik blij als er iemand komt helpen met gouden handjes.

Bekijk de foto's en kijk wat we gedaan hebben. De rasters over de q-bakken en de Xclear Ultraflex zijng emonteerd. Hier heb ik hulp voor nodig want op dat gebied kom ik te kort. Gelukkig is eigen kennis het begin van de wijsheid, dat is ook al iets.

Nu afwachten of de UV lampen hun werk gaan doen, want de q-bakken zien zo groen als gras. Iets wat ik heel graag heb eigenlijk, maar in dit geval moet ik controle over de koi kunnen hebben en daarom heb ik deze lampen nodig. Alle koi buiten is een onbetaalbaar voordeel voor de klanten, maar voor het onderhoud moet je extra werk incalculeren.

Ondertussen dat ik met Johnny aan het monteren ben, krijg ik weer bericht uit Japan dat er een koi is die niet goed zwemt en de reis niet kan maken....Maar gelukkig, het is een koi die nog niet verkocht is. Ik hou altijd mijn hart vast als ik hoor dat er een koi is die de reis niet kan maken, en ik ben altijd blij dat ik het slachtoffer ben.

Nu nog een andere koi zoeken om deze te vervangen, en dan ben ik aangewezen op mijn relatie met Momotaro. Hopelijk wordt ik niet met een kluitje in het riet gestuurd. Het is nodig om de box te vullen voor het transport, want dat is allemaal al geregeld, en de koi alleen versturen in een dure box is nu niet verstandig.

Na al de tegenslagen dit jaar, komt dit er nog bovenop...het jaar kan niet meer stuk, maar dan in negatieve zin. Wat ik nog vergeten ben te vertellen. Johnny  kwam ongehinderd de grens over met de papieren die ik had klaargemaakt.

 

Meer afbeeldingen

Dagen die indruk nalaten: afbeelding 1
Dagen die indruk nalaten: afbeelding 2
Dagen die indruk nalaten: afbeelding 3
Dagen die indruk nalaten: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

8 reacties

Patrick D M

555


Wim DW

555


Ronny V

555

Johnny

555


Johnny

555

Johan

555

interkoi

@Johan 555


Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml