Een klassebak vertrekt naar huis

Een klassebak vertrekt naar huis

Sommige koi spreken tot de verbeelding. En de kohaku van vandaag heb ik al enkele malen laten zien, en gisteren is ze naar haar nieuwe verblijfplaats vertrokken. Ik kocht deze in oktober vorig jaar en stond verbaasd over het volume van deze kohaku.

 Ik zeg altijd, dit soort koi moet je eigenlijk in je handen nemen en voelen wat je in je hand hebt, dan pas begrijp je wat ik wil zeggen. Ze was 57 cm toen ik ze aankocht, nu is ze 64/65 cm.. En dan nog te bedenken dat ze slechts 19 maanden is momenteel want ze werd pas in augustus geboren !

Ik wil nu wel van de gelegenheid gebruik maken om verschillende filmpjes te laten zien. Waarom ? Ik probeer altijd zo dicht mogelijk bij de waarheid te blijven als ik koi laat zien. Toevallig zijn er gisteren filmpjes gemaakt met een camera en filmpjes met mijn camera.

Ik stel voor dat je eerst even dit filmpje bekijkt. Zoals je kan zien is de kwaliteit sowieso beduidend minder, maar wat opvalt is de uitstraling van het beni, alleen....zo is ze niet. In het 2de gedeelte van de film is er al een andere camera gebruikt, en die benadert al beter de werkelijkheid.

De echte weergave echter vind je bij dit filmpje, dit benadert zo goed als mogelijk de werkelijkheid, en ik vind het bijzonder belangrijk om alles te tonen zoals het is. Dat is eigenlijk één van de redenen waarom ik tegen een telefoon camera ben, de werkelijkheid wordt niet getoond. En nog een hekel punt is het feit dat de mensen gewoonlijk verticaal filmen en niet horizontaal, wat hier gelukkig niet het geval is.

Als toemaatje wil ik je ook nog dit filmpje laten zien. Dit is vlak na aankomst en je ziet de lichte beschadiging van het transport op de rechter rugzijde van de kohaku. Als je dit vergelijkt met het filmpje dat ik heb gemaakt, dan zul je zien dat dit euvel in een tijdspanne van 5/6 maanden volledig verholpen is. Je moet dus niet wanhopen als er tijdens transport iets gebeurd met een koi. Leuk is het niet, maar het is wel onderdeel van de handel waar je rekening mee moet houden. 

Als je trouwens goed opgelet hebt, zie je ook het rood in de rechter vin, dat ik ook op een subtiele manier heb verwijderd. Het is geen ingrijpende retouchering, maar het is wel in het voordeel van de koi. Ik doe dit enkel na goedkeuring en aanvraag door de klant, want uiteraard is er altijd een klein risico aan verbonden.

De foto die je ziet van de transportbox is een box die door Narita zelf vervaardigd wordt. Ik heb hierna onmiddellijk contact opgenomen met Ryuki en ik krijg het volgende transport ook enkele van deze dozen toegestuurt. Ze geven een bijzonder goed gevoel, en hij vertelde me dat ze deze zelf produceerden.

De foto's van de quarantaine bakken laten zien dat de UV lampen hun werk wel degelijk beginnen te doen. Gelukkig dan kan ik de q-bakken onder controle houden met lichtgroen algenrijk water, en geloof me, je ziet het aan de koi. Het pelske blinkt als een spiegeltje.

In de loop van de volgende dagen zal ik een meer uitgebreid nieuwsitem maken van deze kohaku en de vijver waar ze naartoe gaat. Ik heb een aantal filmpjes binnengekregen die de moeite waard zijn, maar ik heb nogal wat werk om dit te monteren, en die heb ik momenteel niet. Ik weet het, ik zou tijd moeten hebben, maar geloof me, ik ben altijd bezig....

Er moeten 4 koi weggebracht worden op verzoek naar klanten die gevoelig zijn voor het corona probleem, en die me gevraagd hebben om alles in alle veiligheid uit te voeren. Het zal een kwestie worden van alleen bowlen en te water laten, en op afstand een woordje zeggen, daarna vertrekken. Geziellig is wat anders...

DAN HET TRANSPORT DRAMA

Ik heb gisteren de moeite genomen om alles te projecteren naar het gewicht van een box en het aantal koi dat er zich in een box bevind. Dan de verhogende prijs van het transport vermenigvuldigd met het gewicht en dan kom je tot de meerprijs in het transport. Het is niet tot in den treure uitgeteld, maar ongeveer berekend. Soms is het wat te veel, soms wat te weinig, het is dus een gemiddelde. 

Hieronder vind je de lijst van de koi die verkocht zijn en aankomen. De codenummer van de koi is bekend bij de mensen die een koi gekocht hebben en daarnaast vind je de meerprijs van het transport. Dit zou moeten afgerekend worden als je de koi komt ophalen. Waarom dit moet betaald worden als je de koi komt ophalen, zal ik je dan uitleggen.

transportprijzen

De meerprijs van het transport is een treurige zaak, maar ik moet een beslissing nemen om de koi te laten komen of niet, want niet laten komen is not done. Teneerste willen de kwekers dit absoluut niet, want ze zullen sowieso al in problemen komen de volgende maanden, en ten tweede zouden er dan kosten aangerekend worden die je liever niet zou willen zien.

Volgens mij is dit dus de beste oplossing en door de meerprijs op deze manier door te geven is het volgens mij  het meest openlijke en  het meest correcte. 

OPHALEN VAN KOI

Ik wil er tenslotte nog op wijzen dat alle koi, buiten de koi die nog moeten binnenkomen, MOETEN opgehaald worden. Met het nodige document zijn er tot hiertoe nog geen problemen geweest, zelfs bij controle niet. Er is dus geen enkele reden om je koi NIET te komen ophalen. Contacteer me, vraag het document aan en voor 29 april moet alles wat verkocht is weg zijn. 

Er staan nog 96 koi te wachten om opgehaald te worden...

 

 

Meer afbeeldingen

Een klassebak vertrekt naar huis: afbeelding 1
Een klassebak vertrekt naar huis: afbeelding 2
Een klassebak vertrekt naar huis: afbeelding 3
Een klassebak vertrekt naar huis: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

8 reacties

Johan

Luc wat doet de temperatuur in vijver 5

interkoi

goed 

Johan

@interkoi Mooi dan stel ik die hier ook hetzelfde in op mijn vijver 


interkoi

Johan ik ben het daarjuist gaan meten, en het is 16* hier in vijver 5


rob

Snap niet dat mensen zijn koi altijd zo lang laten zitten Hier zwemt de showa al vanaf feb rond zonder problemen

interkoi

oude koi wijsheden....nogmaals, er is een groot verschil tussen koi die in kleine blauwe quarantaine bakjes zonder eten worden gehouden en de koi die  hier rondzwemmen in de buitenlucht


Jack

96 Koi in nog maar 9 dagen dus..... En als het goed is komen er in deze periode ook de twee laatste zendingen van dit voorjaar binnen. Luc, je gaat het heel druk krijgen !


Orlando

Hoi,, Ik had inderdaad geen enkele problemen tijdens de passage van Nederland naar Belgie. Tijdens de controle netjes het papier laten zien icm je ID of Paspoort en je mag zo door rijden. Op de terugweg zag de agent zelfs een zak voer liggen van op de achterbank, bleek ook een Koi fanaat te zijn die Interkoi kende :). Misschien leest hij deze stukjes ook wel mee..?


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240