Op bezoek bij Willy en Martin

Op bezoek bij Willy en Martin

Op deze prachtige lentedag koi wegbrengen is geen straf. Ik kan het natuurlijk niet altijd, maar als het kan zie ik er geen problemen in. Het was trouwens al een hele tijd geleden dat ik nog een bezoek had gebracht aan betreffende vijvers.

Als eerste kwam Dakota White Tancho aan de beurt. Wat een prachtige naam vind ik. Namen geven is altijd een waardevol begrip, maar na zoveel jaren iedere keer namen verzinnen is ook niet eenvoudig, maar Dakoto bevalt me wel.

Ze komt trouwens terecht in een vijver van 80 kuub met een aantal familieleden. Willy en Ria hebben een zwak voor koi van Takigawa, en als ik me niet vergis zwemmen er hier minimaal 3 koi in die ik me nog bijzonder goed herinner. Vooral Virgin komt bij mij op de eerste plaats.

Naast de Takigawa familie zwemmen er nog een groot aantal jumbo, die je op de bijgevoegde foto kan bekijken. Willy had ze allemaal op een rijtje gezet, en natuurlijk herken ik nog alle koi die hierop staan. Mooie herinneringen aan prachtige koi.

De vijver was nog groen, dus ik kon de koi niet spotten. Dat is dan voor een andere keer, het werd me beloofd. Het kader is  een prachtig aangelegde tuin met mooie nuances die de tuin ook in deze tijd een geweldig aanzicht geven. 

Hier komen geeft altijd een warm gevoel, net zoals de tweede vijver die op het programma staat. Deze vijver heeft reeds menigmaal in de spotlights gestaan, maar nu was het al enige tijd geleden. Ook hier denk ik altijd met blijdschap terug, en is het een eer om hier te mogen komen.

Ook hier zwemmen Takigawa koi rond, maar ook veel Momotaro en Sakai grootheden. De corona omstandigheden laten het echter niet echt toe om koi te scheppen en te tonen, dat staat hier ook weer voor een volgende reis in de planning.

De koi die hier naartoe gaan zijn een hi utsuri van Marusei, een maruten ai goromo van Izumiya, en een uiterst mooie kindai showa van Momotaro. Ze zwommen al dadelijk in het gelid en ik geloof niet dat ze spijt moeten hebben dat ze in een vijver zoals deze zijn terecht gekomen.

Zoals je ziet werd er voorbeeldig rekening gehouden met de social distancing. Beide klanten zijn al vanaf het begin bij Interkoi en daar heb ik nog altijd bijzonder veel waardering voor. 

AANPASSING WEBSITE

Ik heb ondertussen de koi die moeten opgehaald worden ingedeeld in koi die reeds hier zitten van vorig jaar en de koi die nog moeten binnenkomen. De koi zo snel mogelijk ophalen heb ik nu onder de knop "dringend ophalen" gezet. Deze zitten al van vorig jaar oktober, november hier en moeten plaats ruimen voor de koi die binnenkomen. De koi die verkocht zijn, maar eerst nog quarantaine moeten ondergaan staan gewoon onder "koi verkocht Arendonk"

 

Meer afbeeldingen

Op bezoek bij Willy en Martin: afbeelding 1
Op bezoek bij Willy en Martin: afbeelding 2
Op bezoek bij Willy en Martin: afbeelding 3
Op bezoek bij Willy en Martin: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

13 reacties

Christof

555


Willy

555

The Untouchable

555


Matthijs

555

The Untouchable

555

Matthijs

@The Untouchable 555


Johan

555

The Untouchable

555


Wim DW

555

The Untouchable

555


Jack

555

The Untouchable

555

Jack

@The Untouchable 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml