Op bezoek bij Willy en Martin

Op bezoek bij Willy en Martin

Op deze prachtige lentedag koi wegbrengen is geen straf. Ik kan het natuurlijk niet altijd, maar als het kan zie ik er geen problemen in. Het was trouwens al een hele tijd geleden dat ik nog een bezoek had gebracht aan betreffende vijvers.

Als eerste kwam Dakota White Tancho aan de beurt. Wat een prachtige naam vind ik. Namen geven is altijd een waardevol begrip, maar na zoveel jaren iedere keer namen verzinnen is ook niet eenvoudig, maar Dakoto bevalt me wel.

Ze komt trouwens terecht in een vijver van 80 kuub met een aantal familieleden. Willy en Ria hebben een zwak voor koi van Takigawa, en als ik me niet vergis zwemmen er hier minimaal 3 koi in die ik me nog bijzonder goed herinner. Vooral Virgin komt bij mij op de eerste plaats.

Naast de Takigawa familie zwemmen er nog een groot aantal jumbo, die je op de bijgevoegde foto kan bekijken. Willy had ze allemaal op een rijtje gezet, en natuurlijk herken ik nog alle koi die hierop staan. Mooie herinneringen aan prachtige koi.

De vijver was nog groen, dus ik kon de koi niet spotten. Dat is dan voor een andere keer, het werd me beloofd. Het kader is  een prachtig aangelegde tuin met mooie nuances die de tuin ook in deze tijd een geweldig aanzicht geven. 

Hier komen geeft altijd een warm gevoel, net zoals de tweede vijver die op het programma staat. Deze vijver heeft reeds menigmaal in de spotlights gestaan, maar nu was het al enige tijd geleden. Ook hier denk ik altijd met blijdschap terug, en is het een eer om hier te mogen komen.

Ook hier zwemmen Takigawa koi rond, maar ook veel Momotaro en Sakai grootheden. De corona omstandigheden laten het echter niet echt toe om koi te scheppen en te tonen, dat staat hier ook weer voor een volgende reis in de planning.

De koi die hier naartoe gaan zijn een hi utsuri van Marusei, een maruten ai goromo van Izumiya, en een uiterst mooie kindai showa van Momotaro. Ze zwommen al dadelijk in het gelid en ik geloof niet dat ze spijt moeten hebben dat ze in een vijver zoals deze zijn terecht gekomen.

Zoals je ziet werd er voorbeeldig rekening gehouden met de social distancing. Beide klanten zijn al vanaf het begin bij Interkoi en daar heb ik nog altijd bijzonder veel waardering voor. 

AANPASSING WEBSITE

Ik heb ondertussen de koi die moeten opgehaald worden ingedeeld in koi die reeds hier zitten van vorig jaar en de koi die nog moeten binnenkomen. De koi zo snel mogelijk ophalen heb ik nu onder de knop "dringend ophalen" gezet. Deze zitten al van vorig jaar oktober, november hier en moeten plaats ruimen voor de koi die binnenkomen. De koi die verkocht zijn, maar eerst nog quarantaine moeten ondergaan staan gewoon onder "koi verkocht Arendonk"

 

Meer afbeeldingen

Op bezoek bij Willy en Martin: afbeelding 1
Op bezoek bij Willy en Martin: afbeelding 2
Op bezoek bij Willy en Martin: afbeelding 3
Op bezoek bij Willy en Martin: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

13 reacties

Christof

Proficiat beiden met deze aanwinsten, de koi komen terecht in prachtige vijvers van koikichi met bakken ervaring. 
Willy, niet alleen jullie zijn machtig, maar ook je Japanse vormbomen zijn een lust voor het oog. 
Geniet van jullie koi en keep safe. 


Willy

Allen bedankt voor de mooie reacties. Dakota doet het trouwens heel goed. Ook voor ons is het geen echte straf hier in quarantaine te moeten verblijven, het goede weer helpt nog een extra handje.
wij zijn inderdaad al klant van in de beginfase van Interkoi, en dit heeft helemaal te maken met de kwaliteit van de kois. Luc weet ons ieder jaar te verbazen met heel goede kois, en die zelfs prijs-kwaliteit zeer goed meevallen. Dit is uitzonderlijk in de huidige markt van het koihandelen. Aanvullend is het steeds een plezier om af te zakken naar Arendonk, vrank en vrij kan je er je koiwijsheden kwijt, fijne koikichi ontmoeten. Ook  het onderhandelen, de snelheid van reacties, de correctheid van info, het komen tot akkoorden, zo hebben wij het graag. En de kois worden als kinderen opgevangen en zelfs aan huis geleverd in prima conditie. Doe het maar, Interkoi is als koidealer een totaal plaatje , wat wij enorm weten te waarderen.

The Untouchable

Ik kan mij 100% aansluiten bij de commentaar van Willy. Een mooie en volledige beschrijving van het 'fenomeen' Interkoi, intussen een begrip geworden.


Matthijs

Das geen straf om zo een ronde te doen, 2 pracht vijvers, met pracht koi, en bovenal pracht hobbyisten! Genieten Luc!

The Untouchable

Je weet toch nog altijd wat ik je als wederdienst beloofd heb, niet?

Matthijs

@The Untouchable Wij spreken elkaar binnenkort :-)


Johan

Gave foto van Kraaienhof bestand 👍🏻👌🏻

The Untouchable

Het Kraaienhof? Wat is dat? Mij onbekend!


Wim DW

Willy - Martin - van harte proficiat met jullie nieuwe aanwinsten - de vijvers en tuinen ogen zeer mooi - benieuwd als luc in het najaar zou langsgaan zoals hij in zijn artikel schreef
nogmaals een dikke proficiat

The Untouchable

Daar zal ik hem aan houden Wim, want er staat nog wel wat meer op het spel! Maar nu en voorlopig is het daar de gepaste tijd niet voor. Die verrrekte corona, weet je wel.


Jack

Dat zijn weer zeer fraaie Koi als aanvulling op indrukwekkende koi bestanden en dito vijvers. Willy en Martin veel plezier van deze juwelen !

The Untouchable

Bedankt voor uw complimenten Jack! Wat mij uiteindelijk opvalt is dat jij in moeilijke omstandigheden ALTIJD één van de weinige positieve reageerders bent, en dat doet mij (als geboren pessimist) werkelijk plezier en verdient ook de nodige lof.

Jack

@The Untouchable Dank u wel Martin , weet niet alleen of Corina dit geheel met u eens is.......😂


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74