De vijver van Frank

De vijver van Frank

Enkele dagen kreeg ik deze mail aan met volgende tekst:  Goedemorgen Luc, Ik dacht zal je in deze stille tijd ook eens wat sturen. Een aantal foto's die het plezier tussen kinderen en koi laten zien. Zeker nu we extra veel thuis moeten zijn is het fijn om koi te hebben. Gisteren de kappen eraf en het knuffelen met koi is weer begonnen. Met zoontje Jayvi is niet bij de vijver en zijn grote vriend Chaggie weg te houden. Heel veel succes in deze lastige en stille tijd. Groetjes, Frank.

Het is altijd fijn om mails zoals dit te ontvangen, zeker in deze tijden dat het nieuws schaars is. Het filmpje en de foto's zeggen genoeg en ik denk dat iedereen kan genieten van dit filmpje en bijgevoegde foto's.

Ik ben dan ook dankbaar voor ieder filmpje dat ik ontvang, gewoon een kwestie van informatie te ontvangen en te kunnen delen met toch een hele groep mensen. Het is trouwens opvallend dat ik momenteel veel meer bezoekers krijg dan voor de corona crisis.

Momenteel ligt het bezoekersaantal tussen de 600 en 800 unieke bezoekers per dag en dat is zeker 20 tot 30% meer dan normaal. Wat hiervan de reden is, is me niet helemaal duidelijk. Misschien zijn de mensen op zoek naar meer informatie, ik zou  het niet kunnen zeggen, maar plezierig is het wel.

Ondertussen hebben de mensen zich eindelijk aangemeld om toch in de loop van de volgende dagen hun koi te komen ophalen, wat toch een opluchting is. Overmorgen komen er een aantal koi uit het Zuiden aan, maar de meesten zijn voor mensen die een box besteld hebben, en die niet bij Interkoi terechtkomen.

Van de 7 boxen blijven er maar 2 boxen over, wel dure boxen wel te verstaan, maar het zijn 2 koi die me toch bekoren. Het zijn 2 showa van Hoshikin, een kweker waarvan de showa furore maken de laatste jaren, net zoals bij Izumiya.

Filmpjes zullen niet ontbreken, en ik hoop dat de boxen first class hebben mogen reizen, want de prijzen voor het transport waren niet min. Ik hoop dat dit in de toekomst geen nare gevolgen zal geven, want medelijden kennen de grote jongens niet.

Normaal kost het transport zonder de extra kleine kosten 950 yen/kg en vanuit het zuiden 1100 yen/kg. Delen door 116 momenteel en je kent ongeveer de prijs in euro/kg. Vanuit het Noorden kwam er ditmaal 700 yen/kg bij en vanuit het Zuiden 450 yen/kg. Tel daar nog wat kleine kosten bij van handling etc...en dan weet je de totale kostprijs.

Hierbij benadruk ik nog eens duidelijk dat ik geen transportkosten mee tel voor koi die azukari blijven. Vroeger was het een zekerheid, nu is het een onzekerheid. Ik ga zo dadelijk de prijzen herberekenen, en erbij vermelden dat de verzendingskosten niet inbegrepen zijn. Deze worden als het transport zich aandient netjes berekend met een breakdown van de kosten in een excel sheet. Interkoi hoeft hier niets aan te verdienen, maar ook niets aan te verliezen. 

Bedankt Frank voor deze heerlijke film en foto's.  Iedereen weet dat ik een zwak voor kinderen heb, maar de meeste van mijn kleinkinderen zijn ondertussen groot geworden. Ook plezierig maar toch anders, en ik heb ze al enkele weken niet kunnen knuffelen !

Ik weet trouwens nog wanneer Jayvi nog geboren werd, ondertussen ook weer lang geleden.  Ook complimenten met de kleine, maar mooie vijver en het prachtig bestand, een koikichi waardig.

 

4
1
2
3
5
4
3
5

Meer afbeeldingen

De vijver van Frank: afbeelding 1
De vijver van Frank: afbeelding 2
De vijver van Frank: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

7 reacties

mark

We zullen binnenkort weer eens de vetpan aanzetten Frank en van de visjes genieten👍


ben.

Tof om te zien.


Johan

Zojuist zonder enig probleem mijn Kohaku bij Luc opgehaald. En nu richting huis aan het rijden


Jack

Ziet er goed uit Frank  !


Frank

Bedankt voor het plaatsen Luc. Leuk om de foto's en film hier terug te zien. Hopelijk tot snel. 


Polleke

Geweldig om te zien , en nog meer voor de kleine om te beleven 😄


Johan

Mooi om te zien hoe rustig Jayvi met de koi omgaat en de koi hem daarom volledig vertrouwen. Zelfs de flinke Go Sanke eten uit zijn hand want zijn mooie en flinke koi.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml