Eindelijk komt de kohaku naar huis

Eindelijk komt de kohaku naar huis

Zo eenzaam als je op de foto kan zien, zo eenzaam is de koihandel nu. We moeten het momenteel regelmatig ondergaan en we hunkeren naar de gezelligheid die er normaal mee gepaard gaat. Laat ons hopen dat we dit weer kunnen opvangen in de loop van de volgende maanden.

Aangekocht in oktober 2017, laat ons zeggen 2,5 jaar geleden, en dan nog zelf aangekocht op de veiling van Sakai, dan heb je wel een engelengeduld gehad, maar nu is het "moment de gloire" aangebroken.

Eindelijk is het zover, en zelfs de corona crisis kan het plezier niet bederven. Ze is ondertussen toch uitgegroeid naar een beer van 71 cm met een body waar  je niet naast kan kijken. De tijd zal er minstens nog 10 cm aanbreien, en wie weet nog meer, alhoewel ze het niet meer nodig heeft.

Maar ja, grootte bepaald tegenwoordig alles. Het eerste wat mensen vragen als ze interesse hebben in een koi is..."hoe groot wordt deze", alsof je in een kristallen bol kan kijken. Enkele dingen zijn belangrijk. Wat is de afstamming, hoe is de bouw, en waar kom ik terecht.

Belangrijke vragen, want die bepalen hoe groot een koi zou kunnen worden. Nu weet iedereen dat Interkoi gespecialiseerd is in een groot aantal van potentiële jumbo, maar niet iedere  koi heeft het frame of de genen om jumbo te worden. 

De resultaten echter zijn dikwijls optimaal en ik kan bijzonder veel koi laten zien die het gebracht hebben tot serieuze reuzen. Deze kohaku heeft in ieder geval het frame en de beenderstructuur om zijn massa te dragen dat kan je dadelijk zien.

Johan zorgt trouwens ook optiemaal voor zijn koi, dat kan je ook voelen na het zien van dit korte filmpje. Als vennoot voor de verkoop van koi in Nederland, begint hij stilaan ook naam en faam te maken, en zijn er meerdere klanten die vertrouwen op zijn kennis. Het is dan ook een plezier om een bezoek te brengen en te genieten van zijn prachtige vijver met zijn prachtige jumbo koi waar 90 cm+ geen ijdel begrip is.

Een terugblik naar het moment van aankoop bewijst dat hij zicht heeft op kwaliteit en hopelijik kunnen wij de prettige samenwerking nog op een gezonde basis verder zetten. 

Dave kwam ook op het afgesproken uur om zijn sanke op te halen. Ditmaal is het geen hoogvlieger, maar naast geweldige ontwikkelingen moet je ook de minder goed ontwikkelingen durven laten zien, want die zijn er ook.

Deze sanke van Sakai FF heeft niet gedaan wat er van verwacht werd. Zelfde kweker maar verschillend resultaat. Ze werd dan ook dik onder de prijs verkocht aan iemand die er niet zoveel problemen mee heeft, en zo is iedereen ook tevreden.

Qua bouw en zijn sterke kleurenschakering is het nog wel in orde, maar qua groei laat ze veel te wensen over en vooral het ontwikkelen van het beni in het tweede gedeelte is onvoorspelbaar gebleken. Wie verwacht nu zoiets, dat kan je niet voorspellen. 

De sanke werd aangekocht tijdens de opensales van Sakai FF, en zeg nu zelf, geen enkele aanwijzing is er om een evolutie in deze zin te rechtvaardigen. Is opensales dan slechter dan een veiling. Neen, het is anders. Het zijn niet de genomineerden voor de veiling en dat heeft vermoedelijk altijd een reden.

Het tegenovergestelde wordt bewezen door deze sanke van Sakai FF die ook op de opensales aangekocht werd. Tategoi vorig jaar op de BKS, zwemt nu nog superdeluxe rond in een superdeluxe vijver. Zo zie je maar dat het niet altijd eenvoudig is. Oeps hoor ik daar de stem van Ben nog eens....pfffff dat is lang geleden, ik begin het stilaan te missen.

Vandaag komen de koi uit het Noorden binnen. Dat brengt weer wat leven in de brouwerij. Ik ben bijzonder benieuwd en hoop dat alles vlotjes zal verlopen. Nog 25 stuks op te halen......

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Johan

Was ondanks alles op afstand (we hielden minimaal 3 meter aan) toch erg gezellig en ben blij dat ik nu hier kan genieten van mijn Kohaku. Heb er lang op moeten wachten door de twee seizoenen Azukari die ik achteraf niet zo snel meer zou doen.

Grens overgang en ophalen was totaal geen probleem en Luc neemt de voorzorgsmaatregelen erg serieus.

Voor degene die haar ontwikkeling wil zien kunnen bij Interkoi dat hier terug vinden :

interkoi.eu/koi-evolutie/de-kohaku-van-johan/

Wat mij betreft kunnen we lekker gaan genieten van het koi seizoen helaas zonder koi Shows maar gelukkig hebben we nieuwsitems, Facebook en YouTube 😉.

En hopelijk snel weer bij Luc op het terras zal wel met het nieuwe 1,5 meter norm zijn maar kan nog steeds erg gezellig zijn.


Willy

De kohaku is inderdaad indrukwekkend. Komt heel goed terecht.
Succes met de nieuwe zending.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74