Enkele nieuwe aankopen

Enkele nieuwe aankopen

De tosai van Momotaro zijn altijd interessant om te laten doorgroeien tot einde jaar. De prijs is  hoog, de evolutie gewoonlijk meer dan goed, en het hunkeren naar het einde van het jaar is er altijd bij. De verwachtingen zijn altijd hoog gespannen, misschien wel te hoog.

De sanke die ik heb kunnen aankopen, heeft iets in zijn mars dat me bevalt. De verdeling van het hi met het tsubo sumi verdeeld op de juiste plaatsen, zet het verlangen in gang. Als het sumi niet te spikkelig wordt en mooie atarashi sumi vlekken blijft behouden, dan zou deze zich wel eens kunnen ontwikkelen als een begeerlijke sanke. Bouwtecnnisch lijkt ze me ook volledig in orde en  de uitstraling mag er zeker zijn. 

Morgen komt er nog eentje op de proppen en dan is het festijn van tosai weer voorbij. Wel heb ik nog enkele koi uit de Narita event, en degene die ik nu laat zien heeft wat in haar mars. Een sandan kohaku van Sakai FF. Altijd een vrij zekere investering. Na de azukari periode zal ze vermoedelijk 65-70 cm zijn en met het patroon koop je altijd een bepaalde zekerheid. 

Sandan is en blijft gegeerd, en ondanks de ingewikkelde patronen die volop in opkomst zijn, blijft sandan een hebbeding, niet alleen bij ons, maar ook bij de rest van de wereld. Het geeft rust in de vijver en hier is weinig op aan te merken.

De groeivijver geeft dit jaar uitzonderlijke resultaten. Ik ben dan ook blij om deze telkens te tonen. Deze meerstaps kohaku heeft altijd een lach op  mijn gelaat getoverd. Ze is het tegenovergestelde van de sandan kohaku qua uitstraling. Hier bewijst de opgroei weer eens het behoud van kwaliteit en de stimulatie van de groei die niets onder moet doen voor Japan. Deze kohaku is echter al verkocht en zit klaar om opgehaald te worden.

Ze zwalkt een beetje, want ik had alle koi een lichte verdoving gegeven, dat maakt het soms iets makkelijker om te meten, en zelf hebben ze er volgens mij weinig last van. Dit is een kohaku waar ik een grote feeling mee heb. Groei hier ook weer perfect, maar het is vooral het patroon dat me aanspreekt.

Ik vraag me telkens af wat het resultaat gaat zijn als ze hun uiteindelijke grootte hebben bereikt, welke deze ook is. Deze kohaku heeft me altijd geïnspireerd en voldoet nog altijd aan de eisen. Om van klein ukkie door te stoten naar 58 cm is bijzonder plezierig om op te volgen, toch zeker als ze deze resultaten kan tonen. Ook hier zal bij de groei het shiroji het patroon omhoog heffen als het waren en het patroon gaan dragen, wat de kohaku nog meer uitstraling zal geven.

Als laatste vandaag een sanke van Momotaro die het flink gedaan heeft. Terwijl ik even niet oplette sprong ze uit de bowl tijdens het ophalen. Gelukkig was het op gras, zodat de schade beperkt bleef, maar de rechtse vin was toch even beschadigd en had verzorging nodig. Met haar 62 cm ook niet van de kleinste gebleven. Vergelijk met de koi bij aankoop en je ziet een serieuze verandering.

Morgen komen de laatste aankopen aan bod, ondertussen blijf ik alles zuiver maken. Gisteren was het zwembad van de kleinkinderen aan de beurt. Nu nog wachten op de stralende zon en het einde van corona.

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

3 reacties

Peterken

Amai bompa ik sta toch echt altijd versteld van jou werklust. Prachtig hoe dat jij zwembad er nu uitziet. Ge moet het toch maar doen. En Luc ga je binnenkort zwemmen met gans de familie. Pas op hee!😱😄👍


Johan

Klaar maken voor de kleinkinderen hun vakantie 💪🏻


Jack

Weer hele fraaie Koi . Mooie Momo Sanke gescoord Luc !


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240