De beslissing is gevallen

De beslissing is gevallen

Eindelijk hebben we zekerheid en zijn de transporten geregeld, inclusief het slechte nieuws. Het transport dat ik heb van het noorden zal plaatsvinden op 23 april vanuit Frankfurt. Het transport vanuit het zuiden zal plaatsvinden op 29 april, ook uit Frankfurt.

Dat is het goede nieuws en ook een geruststelling, niet alleen voor mij, maar ook voor de mensen die op hun koi wachten. Het slechte nieuws komt uit het transport van het Noorden. Ik heb er niet zoveel boxen van, maar het transport kost 700 yen of ± 6 euro per kg duurder dan normaal. Er werd eerst doorgegeven 400 yen, maar dat blijkt nu 700 yen te zijn. Ik weet echter nog niet wat het transport uit het Zuiden als meerprijs zal bedragen.

Dat lijkt misschien niet veel, maar als je een transport hebt van 1500 kg, dan moet je toch even slikken. Ik zal het in ieder geval per box naberekenen en hoop dat de mensen de meerprijs uit eigen beweging zullen bijbetalen. Ik ga hier echter geen druk op de ketel zetten, Er komen in totaal ongeveer 140 koi binnen, ik kan me nu voorbereiden op de indeling van de vijvers.

IK HEB EEN DEFINITIEVE BESLISSING GENOMEN.

Ik heb dringend nood aan de vijver waar de nog verkochte koi inzitten die nog niet opgehaald werden. De klanten die interkoi redelijk goed kennen, weten welk vijver 1 is. Deze vijver is de eerste die je tegenkomt als je binnenrijd. Deze is 35 kuub. Alle koi die niet opgehaald worden zullen naar deze vijver verplaatst worden.

Het zal dan wel een opstapeling van koi worden, maar er is geen andere mogelijkheid. Mits de koi zonder eten te zetten, zal het wel in orde komen veronderstel ik. Wel hoop ik dat er nog mensen zijn die hun koi komen ophalen met het formulier dat ik altijd meegeef, dat geeft aan de grens geen problemen bij de mensen die al geweest zijn.

Er is nog tijd tot 29 april, maar er zijn nog bijna 30 jumbo op te halen, die het nu voortreffelijk doen in hun vijver. Bekijk het filmpje van gisteren, het is een lust om te zien, het is telkens puur genieten.

DE TWEE VOLGENDE KOI VAN DE VEILING VAN MOMOTARO

Dan de 2 volgende koi van de veiling van Momotaro. Ginrin kohaku van Momotaro behoort altijd tot mijn grootste favorieten, alleen moeilijk te bemachtigen als je de combinatie van goede kwaliteit en goed patroon moet aankopen.

Deze ginrin kohaku GK-V20-477 is misschien niet het meest imposante patroon, maar rust straalt ze zeker uit, en het gin is volgens mij van een voortreffelijke partij. Ik ben er dan ook heel blij mee om ze aangekocht te kunnen hebben.

Als er één showa was die ik graag in handen kreeg, dan was het wel deze showa SH-V20-457. De spanning eronder valt er van af te lezen. Onvoorspelbaar, bijzonder interessant en het is altijd de droom die je moet najagen. Zolang het geen nachtmerrie wordt is het in orde, maar deze showa zal zeker positief veranderen. Denk er wel aan dat de prijzen hoog zijn, maar je koopt wel een degelijke nisai.

EEN KOI UIT HET NARITA EVENT

Wat is het interessante aspect van deze koi ? Je koopt hier niet een tosai die naar nisai gaat, maar een nisai die azukari blijft tot einde jaar en sansai zal zijn. Dit is voor mensen die van grote en betaalbare koi houden. Het zijn niet de toppers, maar het zijn wel hele degelijke koi.

Ik heb er 3 gescoord, maar vandaag zet ik alleen deze even online. Kohaku KO-NA20-41 van Matsue. Ze is momenteel al 58 cm, dus nu al een flinke maat, en ze zal zeker naar of over de 70 cm gaan einde jaar.

DE VOLGENDE TWEE KOI UIT DE OPGROEI.

We mogen er trots op zijn, zowel wij als Christof die de ganse winter voor de koi heeft gezorgd. Het resultaat is enorm positief in mijn ogen. Zowel qua groei als uitstraling verdienen ze een dikke tien op tien. Het goede voer, de rust en de constante temperatuur heeft er blijkbaar zeker iets mee te maken. Ik zet ze even op een rijtje.

Kohaku KO-V19-424 is reeds van een klant, dus verkocht, en zal binnen enkele dagen naar haar nieuwe verblijfplaats gaan. Als tosai aangekocht op 39 cm en nu op haar 22ste maand naar 62, laat ze het maar overdoen in Japan. Ze kunnen er een poepke aan ruiken. Nu is het ook wel een bijzonder resultaat, want ze is niet alleen goed gegroeid maar ze heeft ook haar kwaliteit behouden. Ik ben hier ontzettend blij mee.

Totaal anders dan voorgaande kohaku is dit de kohaku van de rust. Kohaku KO-V19-4343 werd op dezelfde moment aangekocht. Was bij aankoop slechts 36 cm en nu 61 cm, eenzelfde resultaat als voorgaande. Het centimetertje verschil kan de zaak ook niet maken. Deze kohaku is nog niet verkocht, en je ziet de rust in wording, 

Ik ben ontzettend tevreden met alle aankopen en alle ontwikkelingen. De rest volgt de komende dagen.

BELANGRIJKE MEDEDELING DIE JE NIET MOET VERGETEN

Alle koi die aangekocht worden en nog in Japan blijven als azukari, worden altijd verkocht ex transport. Ik ben al te dikwijls de boot ingegaan als ik de koi verkoop, transport inbegrepen. Transport van de koi is een ongekende voorspelbare faktor, niet in gewicht en niet als je de koers van de yen niet kent. Daarom zullen alle koi die voortaan verkocht worden en nog in Japan verblijven altijd ZONDER TRANSPORT ZIJN.

Je krijgt wel een berekening van de transportprijs met een volledige breakdown van de prijs. Ik hoef op het transport geen winst te maken, maar zeker ook geen verlies.

 

Meer afbeeldingen

De beslissing is gevallen: afbeelding 1
De beslissing is gevallen: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

8 reacties

Willy

Voor mij is het niet meer dan normaal dat iedere klant de meerprijs van de zending bijbetaald. We mogen blij zijn dat in deze abnormale tijden onze koikes toch nog in ons bezit geraken. Uitzonderlijk omstandigheden brengen uitzonderlijke regels mee. Leuke film van de dartelende bende hongerige kois. Genieten.


rob

Dat is mooi nieuws luc kan eindelijk de sanke naar hier komen


Johan

Tijd voor een nieuwe bovenaanzicht foto want er is ondertussen veel veranderd. Filtersyteem, quarantaine bak en de fraaie posters 

interkoi

Het hart is er nog altijd, en dat is het belangrijkste. 

Wim DW

@interkoi een double - sterk bezig luc


Jack

Ziet er goed uit vijver 5 ! Weer fraaie aankopen gedaan en duidelijkheid over de transporten. Zal het seizoen dan echt helemaal gaan beginnen ? Goed bezig Luc !

ben.

Het is nog nooit zo donker geweest,of het werd weer licht Jack.

Wim DW

@ben. filosofie ten top -👍


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240