Investeren in de toekomst

Investeren in de toekomst

Gisteren was het de perfecte tijd om de koi uit het winterverblijf op te halen. Niet te warm, niet te koud, het kon eigenlijk niet beter. Bovendien is het tijd om alles zijn juiste vijver te geven en de eventueel verkochte koi nog even apart te zetten.

Met respect voor de nodige afstand hebben Christof en ik rustig de koi ingepakt. Om zo weinig mogelijk met elkaar in contact te komen, heb ik de koi thuis, gezellig alleen de koi uitgepakt, gefotografeerd en gefilmd om ze daarna in hun nieuwe vijver te zetten.

Bovendien wil ik nog even vermelden dat ik in totaal 9 koi heb kunnen veroveren op de veiling van Momotaro en op de laatste event van Narita. Ik heb besloten om deze niet allemaal in één nieuwsitem te plaatsen, maar te verdelen over enkele dagen.

Vandaag zal ik 2 aanwinsten van de veiling van Momotaro op een rijtje zetten en 2 koi die uit de groeivijver komen. De koi die op de veiling zijn aangeschaft blijven wel te verstaan in Japan en zijn dus azukari koi, vermits er geen transport meer mogelijk is dit jaar, buiten de koi die nog moeten komen. 23 April ligt trouwens vast, 28 april moet nog bevestigd worden.

Laat ons beginnen met de koi uit de groeivijver. Als eerste kohaku 1812001, de kohaku die Ben op de opensales van Sakai FF persé wou aankopen en waarbij mijn budget volledig werd overschreden. Het filmpje bij aankoop is 12 december 2018. Ik denk dat hier niet veel woorden voor nodig zijn. Ze is zo zuiver als ze maar kan zijn, met een bijzonder aantrekkelijke body, aflijning en een patroon dat normaal door iedereen kan gewaardeerd worden. Ben had gelijk om deze te forceren om aan te kopen, dat moet gezegd worden en met haar 70 cm als sansai boven de  normale maat. Deze kohaku is ondertussen wel verkocht en zal weldra naar haar eigen habitat gaan.

De tweede koi van vandaag is een sanke waar ik zelf een zwak voor heb. Sanke Sanke SA-V19-4287 werd in april vorig jaar aangekocht als tosai. Bekijk even het filmpje bij aankoop. Ze was toen 41 cm en hetgeen ik voorspelde wordt stilaan in werkelijkheid omgezet. Ik zie het sumi opkomen, daar waar het wenselijk is. Ze heeft een kleine retouchering nodig, het beni plekje aan de zijkant van het hoofd dient weggehaald te worden, maar dat is een heel kleine ingreep. Met haar 62 cm een geweldig resutlaat vind ik persoonlijk. Deze sanke is nog niet verkocht, en ze ligt qua groei ook boven schema. In Japan zijn de meeste nisai onder de 60 cm.

Dit wat betreft de 2 koi uit de opgroei. Ik presenteer nu 2 koi van de 6 uit de veiling. Als eerste een kohaku die ik een gouden toekomst voorspel. Kohaku KO-V20-449 heeft precies dat in huis wat ik van een goede tosai verwacht. Ze beantwoord 100% aan mijn wensen, en ik heb een zwak voor deze kohaku. Goede bouw, aangenaam patroon, scherpe aflijning met sashi en kiwa dat voldoet aan de regels, een bijzonder interessante koi voor de toekomst. Ik hou van deze yondan patronen die bovendien evenwichtig overkomen. Ik ben zeer benieuwd hoe ze in oktober bovenkomt.

De tweede koi is een zesstapper. .Kohaku KO-V20-437 mag gezien worden. Dit zijn patronen waar iedereen verliefd op kan worden. Dit kan wel eens uitgroeien tot een prachtig exemplaar, alhoewel ik persoonlijk de voorkeur geef aan de vorige, maar dat wil niets zeggen. Ik weet niet welke jullie zouden kiezen, laat maar horen.

De volgende serie komt er morgen aan. Ondanks het feit dat er momenteel niets verkocht wordt moet je toch investeren in de toekomst. Ik zal ze dadelijk onder de knop nieuwe aanwinsten plaatsen. Weet wel dat deze koi minstens tot oktober in Japan blijven als azukari, maar dat maakt het alleen maar spannender.

Morgen de volgende series. Hou er ook rekening mee indien je deze koi wil aankopen, dat je een vrouwelijke nisai aankoopt die normaal tussen 55-60 cm zijn uit het topaanbod van Momotaro.

 

Laat Een Reactie Achter

9 reacties

mark

555


Peterken

555

interkoi

555


interkoi

555

Ronny V

555


Ronny V

555


Johan

555

interkoi

555

Johan

@interkoi 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml