Licht aan het einde van de tunnel

Licht aan het einde van de tunnel

Er begint eindelijk nieuws door te sijpelen over het transport. Ze maken het iets moeilijker dan normaal. Het transport van het Noorden is afgescheiden van het transport van het Zuiden, en ik heb transport van beide.

Om te beginnen zal het transport uit het Noorden vermoedelijk op 23 april plaatsvinden, en het transport uit het Zuiden op 28 april. We zullen het maar nemen zoals het is dit jaar, ik ben al blij dat er licht aan de tunnel is.

Nogmaals, er is nog geen zekerheid. De enige zekerheid is dat alles zal gaan via Frankfurt, en dat is een kleine 400 km van de thuisbasis. Plezant is ook wat anders, maar we zijn al blij dat we alles hierkrijgen. De druk is dan van de ketel, want de tijd begon te dringen. 

HET TRIO VAN DE DAG

De koi die ik vandaag uit de wachtrij heb gehaald zijn 3 nisai. Een kohaku van Matsue met een bijzonder fijne huidkwaliteit, een showa van Momotaro en een sanke van Momotaro. Geen van de 3 zijn verkocht, en ik geloof niet dat de tijd rijp is voor een verkoop.

DE KOI VAN K. EN P.

Eén van de mooist getekende koi, bijna de perfectie, gekoppeld aan een bijzonder afgelijnde body, is een matsue kohaku die ik aankocht bij Narita tijdens het event van april vorig jaar. Ze is slecht uit het transport gekomen en ik wijt het aan de allfish die verandert is van ronde zakjes naar vierkante zakjes met scherpe hoeken.

Het is grotendeels aan het herstellen, maar de schubben waren beschadigd, en dat was eeuwige zonde. De tijd heelt alle wonden en dat zal ook in dit geval zichzelf oplossen, alhoewel het een hele tijd zal duren.

Wel moet ik zeggen dat ik zelden een meer evenwichtige koi heb gezien met alles erop en eraan wat nodig is om een topper te worden.

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

mark

555

Jack

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml