Opstarten quarantainebakken

Opstarten quarantainebakken

Na enkele weken indraaien is het keerpunt bereikt in het opstarten van de 3 noodzakelijke quarantainebakken. De ammoniak is verdwenen en de filters werken nu op een bepaald niveau.

Dan denk ik dat het tijd is om de filters nog extra te laten werken door er wekelijks een koi erbij te zetten, zodat het rijpingsproces kan voortgezet worden. Nu kan ik dat doen met kleine koi, maar die heb ik niet dat is het probleem.

Dus moest ik een keuze maken. De keuze is gevallen op 3 yamabuki of ogon van Momotaro. Ze blijven rondzwemmen en blijven groeien. Een goede keuze dus om ze dus aan het werk te zetten.

Ze waren wel bijzonder levendig toen ik ze erin zette. Het zijn ook flinke knapen geworden. Ondertussen probeer ik de veilingen zo goed mogelijk op te volgen. Het zal nog tot morgenavond duren vooraleer ik te weten kom of ik enkele koi te pakken heb of niet. 

HET TRIO VAN VANDAAG

Het trio dat ik vandaag laat zien als koi die nog niet verkocht zijn, mogen er in mijn ogen ook best zijn. Ik  probeer geen koi te kopen die ik zelf niet graag zie, maar dat is een moeilijk gegeven omdat iedereen anders tegen een koi aankijkt.

De combinatie tussen goed en mooi blijft een gevoelig onderdeel, maar ik doe mijn best. Bekijk Het trio van de dag.  De ginrin chagoi is een koi die ik zelf goed op prijs kan stellen, toch zeker met deze body en uitstraling. De sandan kohaku van Momotaro is breedgeschouderd en heb ik min of meer gekocht om te zien wat de breedte gaat doen in de toekomst. Ze  heeft een wat Dainichi-actige bouw, en als ik me niet vergis zijn ze bezig om een bepaalde bouw in de koi te kweken, maar daar kan ik niets daadwerkelijk over zeggen.De kohaku van Matsue heeft een aantrekkelijk patroon en dito bouw. 

DE KOI VAN Johan

Zijn vijver hebben we pas kunnen bewonderen, nu komt er nog een sandan kohaku van Sakai bij. Sandan blijft een gegeerd patroon en het geeft vertrouwen en zekerheid. Deze koi heeft alle basiseigenschappen om uit te groeien tot een fraaie sandan kohaku. Ik kocht haar op de veiling van Sakai FF tijdens de opensales. Dat herken je aan de codenummer, want alle veilingkoi worden anders genummerd. Ben liet er bij aankoop zijn oog op vallen, en ze werd goedgekeurd.

 

 

Meer afbeeldingen

Opstarten quarantainebakken: afbeelding 1
Opstarten quarantainebakken: afbeelding 2
Opstarten quarantainebakken: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

2 reacties

Johan

Leuke filmpjes Luc filter begint te draaien. Het ammoniak is weg en zal nu omgezet zijn naar een hoge nitriet waarde.


Smetje

Allez vooruit, daar aan zie je toch dat het tijd nodig heeft.  Wat veel hobbyisten toch onderschatten vooraleer een filter wil doen wat we er van verwachten. Ze zijn zelfs al geënt met ander materiaal wat de opstart zelfs meegeholpen. Sccs nog Luc en hopende op een vlugge aankomst van je project showa\'s


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240