Wat dag is het vandaag ?

Wat dag is het vandaag ?

Raar maar waar, ik moet constant goed nadenken welke dag we zijn, hebben jullie dat ook ? Vandaag is het zondag, toch moest ik er even over nadenken, tijd lijkt een andere dimensie te krijgen. Het vergt een inspanning om je de juiste dag te herinneren.

Afgaande op de commentaar die ik krijg over het invullen van de initialen van de klanten op een omgekeerde manier, moet ik bevestigen dat het doel bereikt is. Zo krijg je nog eens wat commentaar samen, en dat was de bedoeling, want het is soms een intrieste zaak.

Zoals ik al uitgelegd had in de vorige nieuwsitems is het toegelaten om dieren mits de juiste papieren op te komen halen. De bevestiging is gisteren gekomen. Ik zou het op prijs stellen als R.D.K. zelf zijn verhaal verteld hoe het verlopen is via de reactie, want anders geloven jullie me toch niet. Het wachten is dus op zijn reactie.

EEN DING STAAT VAST: ER IS GEEN ENKELE REDEN MEER OM JE KOI NIET OP TE KOMEN HALEN.

Het is in ieder geval zo dat deze showa van Momotaro ondertussen ergens in Zeeland zijn baantjes trekt. Een geweldig kanon als je het mij vraagt, en mits de gepaste afstand en respect voor de social distancy was er geen contant tussen R.D.K. en mij....en zo hoort het.

Het is ook altijd leuk om een filmpje te ontvangen als ze eenmaal is aangekomen op haar eindbestemming. Wetende dat de showa die gisteren is vertrokken toch een beest is van 70 cm, moet je niet vragen hoe groot de kohaku is die ik een aantal jaren geleden verkocht heb, want die lijkt nog zeker 20 cm groter.

De vijver straalt ook rust uit, zij het dan verticale rust...met het water zoals wij het graag zien. Lichtjes groen, toch de koi goed kunnen zien en de koi tegelijkertijd profiterend van de kantjes. De showa voelt zich al dadelijk thuis en verkend rustig zijn nieuwe omgeving.

Het water wordt ook warmer en de mensen zijn geneigd om al snel veel te voeren...niet doen dus. Voer met mate, laat ze  hun energie steken in de lengtegroei om ze niet te lui te maken zodat ze extra eitjes kunnen produceren. Echt voeren vanaf einde juli, begin augustus is de boodschap.

Ondertussen is de blind auction bij Momotaro al volop aan de gang. Ik heb nog geen enkel bod binnengekregen van de mensen. Dan zal ik ze zelf weer aan moeten kopen vermoedelijk. Het is echter een moeilijke taak om blind te bieden, want je hebt totaal geen zicht op datgene wat anderen bieden !

Ik heb het er momenteel ook moeilijk mee om koi aan te kopen. Het is moeilijk in te schatten wat de toekomst brengt. Het feit dat er momenteel geen enkele koi verkocht wordt doet me nadenken. Het is te gek om een boel geld te steken in koi en deze niet te kunnen verkopen. De blind auction loopt op dit moment nog 2 dagen - 2 uur en 51 minuten. Wil je nog meedoen, wees er dan als de kippen bij.

En neen, ik kan niet voldoende uitleg geven over het geldbedrag dat je moet bieden. Ik weet één ding: niet geschoten is altijd mis !

EEN TRIO VAN KOI DIE NOG NIET VERKOCHT ZIJN

Het drietal dat ik hier in de bowl heb gezet is niet van de minste. Een onderschatte sanke van Momotaro met een verfijnde huidkwaliteit, prachtig benipatroon en onafgewerkte sumi vlekken op de juiste plaatsen. Een kohaku die klein is, maar wel van bijzonder hoge kwaliteit, en een kohaku van Dainichi, die redelijk beschadigd aangekomen was, maar ondertussen serieus begint op te knappen. Profiteer van de mogelijkheden want straks is het te laat.

DE VIJVER VAN M.R.

De man van de kroketten, hij komt iedere zaterdag, niet voor de koi, maar voor de snacks die hij graag klaar maakt. Maar zijn vijvertje is altijd in orde. Iedere koi hier komt van bij Interkoi buiten de hi utsuri als ik me niet vergis. Ik herken iedere koi dan ook onmiddellijk. Een prachtcollectie, en het ziet er allemaal goed uit. Houden zo.

DE KOHAKU VAN S.W.

Een kohaku die me nauw aan het hart ligt, white tancho heb ik haar genoemd. Ze blijft me verbazen en ik kan niet anders dan genieten als ik ze in de bowl zie. Het is een beer van een kohaku en eentje waarvan het einde nog niet in zicht is. Ik kocht ze nog van Takigawa San, vermoedelijk de laatste die ik van hem kocht, want het is nu de zoon die de zaken verder afhandelt. Afscheid van een grootheid.

De kohaku gaat naar een vijver die zeker mag gezien worden. Daar zwemmen nog Takigawa koi rond, en ik denk dat de liefde voor Takigawa zeker ingeburgerd is. Geniet er nog even van, want vandaag of morgen gaat ze naar huis.

 

Meer afbeeldingen

Wat dag is het vandaag ?: afbeelding 1
Wat dag is het vandaag ?: afbeelding 2
Wat dag is het vandaag ?: afbeelding 3
Wat dag is het vandaag ?: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

14 reacties

Matthijs

Mooi dat t zo door loopt en je de grens probleemloos over kan! Mooie vijvers zijn er weer getoond! Beste showa Ruud! En de white tancho... pracht koi!


Willy

Fijn de white tancho dakota nog eens te zien. \" Er is geen enkele !!! reden meer om je koi op te komen halen....\"Ja jongens, misschien toch de gezondheidstoestand van je client, goede klant, jarenlange klant, koikichi, believer in Interkoi…… niet te vergeten. Met pijn in mijn hart schrijf ik dit.

Wim DW

willy de gezondheidstoestand is toch niet te erg mag ik hopen - alvast beterschap


Johan

Willy als wij je ergens mee kunnen helpen laat het dan weten ? Beterschap met je gezondheid


Johan

Mooie koi en heerlijk genieten van de verschillende vijvers goed idee van onze Polleke


Wim DW

proficiat aan Rudy en Rudie - leuk filmpje - mooi verzorgde vijvers en mooie koi - bedankt om het te willen delen Aan WS - proficiat met de machtige Kohaku van Takigawa - ben benieuwd voor binnen enkele jaren


Jack

Ziet er goed uit bij beide Rudy\'s hun vijver !


Polleke

Wauw dat is een ferm bestand Rudy !  Geniet ze 

rudy

Mercie


rudy

Ik mis mijn kroketten luc🤩zalig pasen

Wim DW

zou het niet lukken met de nodige distance te houden - zoals op het filmpje - jij eet de kroketten en luc vraagt hoe de kwaliteit is 😜😜


interkoi

De kroketten missen jou niet


rudie

Goedenmorgen op deze paaszondag. Gisteren mijn nieuwe aanwinst opgehaald bij onze Luc Zonder problemen de grens over met een papier wat Luc heeft opgestuurd met onze afspraak erin. de showa zwemt nu lekker rondjes hier en kan zich gaan ontwikkelen naar een jumbo. Fijne paaszondag voor iedereen. greetz uit zeeland

interkoi

Er nog even bij vermelden dat ze je tegengehouden hebben op de grens, het papier bestudeerd hebben en je zonder problemen hebben doorgelaten, want dat is het belangrijkste


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240