Wat dag is het vandaag ?

Wat dag is het vandaag ?

Raar maar waar, ik moet constant goed nadenken welke dag we zijn, hebben jullie dat ook ? Vandaag is het zondag, toch moest ik er even over nadenken, tijd lijkt een andere dimensie te krijgen. Het vergt een inspanning om je de juiste dag te herinneren.

Afgaande op de commentaar die ik krijg over het invullen van de initialen van de klanten op een omgekeerde manier, moet ik bevestigen dat het doel bereikt is. Zo krijg je nog eens wat commentaar samen, en dat was de bedoeling, want het is soms een intrieste zaak.

Zoals ik al uitgelegd had in de vorige nieuwsitems is het toegelaten om dieren mits de juiste papieren op te komen halen. De bevestiging is gisteren gekomen. Ik zou het op prijs stellen als R.D.K. zelf zijn verhaal verteld hoe het verlopen is via de reactie, want anders geloven jullie me toch niet. Het wachten is dus op zijn reactie.

EEN DING STAAT VAST: ER IS GEEN ENKELE REDEN MEER OM JE KOI NIET OP TE KOMEN HALEN.

Het is in ieder geval zo dat deze showa van Momotaro ondertussen ergens in Zeeland zijn baantjes trekt. Een geweldig kanon als je het mij vraagt, en mits de gepaste afstand en respect voor de social distancy was er geen contant tussen R.D.K. en mij....en zo hoort het.

Het is ook altijd leuk om een filmpje te ontvangen als ze eenmaal is aangekomen op haar eindbestemming. Wetende dat de showa die gisteren is vertrokken toch een beest is van 70 cm, moet je niet vragen hoe groot de kohaku is die ik een aantal jaren geleden verkocht heb, want die lijkt nog zeker 20 cm groter.

De vijver straalt ook rust uit, zij het dan verticale rust...met het water zoals wij het graag zien. Lichtjes groen, toch de koi goed kunnen zien en de koi tegelijkertijd profiterend van de kantjes. De showa voelt zich al dadelijk thuis en verkend rustig zijn nieuwe omgeving.

Het water wordt ook warmer en de mensen zijn geneigd om al snel veel te voeren...niet doen dus. Voer met mate, laat ze  hun energie steken in de lengtegroei om ze niet te lui te maken zodat ze extra eitjes kunnen produceren. Echt voeren vanaf einde juli, begin augustus is de boodschap.

Ondertussen is de blind auction bij Momotaro al volop aan de gang. Ik heb nog geen enkel bod binnengekregen van de mensen. Dan zal ik ze zelf weer aan moeten kopen vermoedelijk. Het is echter een moeilijke taak om blind te bieden, want je hebt totaal geen zicht op datgene wat anderen bieden !

Ik heb het er momenteel ook moeilijk mee om koi aan te kopen. Het is moeilijk in te schatten wat de toekomst brengt. Het feit dat er momenteel geen enkele koi verkocht wordt doet me nadenken. Het is te gek om een boel geld te steken in koi en deze niet te kunnen verkopen. De blind auction loopt op dit moment nog 2 dagen - 2 uur en 51 minuten. Wil je nog meedoen, wees er dan als de kippen bij.

En neen, ik kan niet voldoende uitleg geven over het geldbedrag dat je moet bieden. Ik weet één ding: niet geschoten is altijd mis !

EEN TRIO VAN KOI DIE NOG NIET VERKOCHT ZIJN

Het drietal dat ik hier in de bowl heb gezet is niet van de minste. Een onderschatte sanke van Momotaro met een verfijnde huidkwaliteit, prachtig benipatroon en onafgewerkte sumi vlekken op de juiste plaatsen. Een kohaku die klein is, maar wel van bijzonder hoge kwaliteit, en een kohaku van Dainichi, die redelijk beschadigd aangekomen was, maar ondertussen serieus begint op te knappen. Profiteer van de mogelijkheden want straks is het te laat.

DE VIJVER VAN M.R.

De man van de kroketten, hij komt iedere zaterdag, niet voor de koi, maar voor de snacks die hij graag klaar maakt. Maar zijn vijvertje is altijd in orde. Iedere koi hier komt van bij Interkoi buiten de hi utsuri als ik me niet vergis. Ik herken iedere koi dan ook onmiddellijk. Een prachtcollectie, en het ziet er allemaal goed uit. Houden zo.

DE KOHAKU VAN S.W.

Een kohaku die me nauw aan het hart ligt, white tancho heb ik haar genoemd. Ze blijft me verbazen en ik kan niet anders dan genieten als ik ze in de bowl zie. Het is een beer van een kohaku en eentje waarvan het einde nog niet in zicht is. Ik kocht ze nog van Takigawa San, vermoedelijk de laatste die ik van hem kocht, want het is nu de zoon die de zaken verder afhandelt. Afscheid van een grootheid.

De kohaku gaat naar een vijver die zeker mag gezien worden. Daar zwemmen nog Takigawa koi rond, en ik denk dat de liefde voor Takigawa zeker ingeburgerd is. Geniet er nog even van, want vandaag of morgen gaat ze naar huis.

 

Meer afbeeldingen

Wat dag is het vandaag ?: afbeelding 1
Wat dag is het vandaag ?: afbeelding 2
Wat dag is het vandaag ?: afbeelding 3
Wat dag is het vandaag ?: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

14 reacties

Matthijs

555


Willy

555

Wim DW

555


Johan

555


Johan

555


Wim DW

555


Jack

555


Polleke

555

rudy

555


rudy

555

Wim DW

555


interkoi

555


rudie

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml