Eindelijk nog eens een verkoop

Eindelijk nog eens een verkoop

Sinds de Coronacrisis nog geen enkele verkoop gehad, maar gelukkig kwam er gisteren een einde aan. Ik verwacht nog geen beterschap, maar hoop doet leven. Het ijs is in ieder geval gebroken.

De goshiki van Taniguchi heeft zijn bestemming gevonden. Ik heb de goshiki van KDH maar bij in de bowl gezet, want die zat in dezelfde vijver, en dan heeft de eigenaar ook zijn koi nog eens gezien.  Het blijft een speciale koisoort, en als  ik een goede uitvoering zie, dan kan ik er wel van genieten. 

Beide goshiki hebben een bijzonder aantrekkelijk patroon wat ik persoonlijk heel graag zie. Ik bemerk nog geen sumi op het beni en ik hoop dat het zo zal blijven. Of deze groot gaan worden weet ik niet, ik kan er  niet op antwoorden, maar reuzen zullen het zeker niet worden. Zoals reeds dikwijls gezegd, schoonheid heeft geen grootte nodig.

DE VIJVER VAN D.M. 

Gelukkig krijg ik nog af en toe filmpjes binnen van vijvers van klanten, altijd leuk om te zien. De vijver van vandaag is een vijver van een onbekende. Ik denk niet dat iemand kan raden van wie deze vijver is ! Wel ken ik de meeste van deze koi en zijn deze bijna allen door mijn handen gegaan.

De showa van Ueno, de sanke van Sakai die hij zelf heeft uitgekozen bij wijze van spreken, de chagoi die enorm gegroeid is zo te zien, de ogon van Momotaro, ja ik herken ze nog allen. Een sympatieke collectie die het zo te zien best naar hun zin hebben.

DE NIET VERKOCHTE KOI VAN VANDAAG

Ik blijf toch moeite doen om de niet verkochte koi te laten zien, je weet nooit of je toch iets aan de man kan brengen. Het geeft wel een raar gevoel. Voorheen moest ik geen moeite doen om te verkopen, en nu is het alle hens aan denk. Geen plezierige situatie, maar we doen ons best.

Het trio van vandaag zijn niet de grote kanonnen, maar meer het voetvolk. Een sanke van Momotaro en een ginrin kohaku van Taniguchi. Allen degelijke koi die best een vijver kunnen verrijken. Morgen of overmorgen zullen ze een klant moeten triggeren om van eigenaar te verwisselen.

DE KOHAKU VAN V.R.J.

De yonsai kohaku van VRJ is wel een kanon van een koi. Het is geen koi waar je naast kan kijken, integendeel, dit is massa. Zelf gekocht bij zijn reis naar Japan, moet het toch wel een kick geven om deze in je vijver te zien rondzwemmen.

Een filmpje bij aankoop laat nog eens het verschil zien tussen nisai en yonsai. Een imposante kohaku in ieder geval  Ondanks het feit dat ze altijd binnen heeft gezeten, ligt er de teri nog dik op, buitengewone hoge kwaliteitsbeni. De meesten verzwakken wat in het beni, maar daar heeft deze gigant geen last van. Op naar de 80 VRJ....

 

 

 

 

Meer afbeeldingen

Eindelijk nog eens een verkoop: afbeelding 1
Eindelijk nog eens een verkoop: afbeelding 2
Eindelijk nog eens een verkoop: afbeelding 3
Eindelijk nog eens een verkoop: afbeelding 4
Eindelijk nog eens een verkoop: afbeelding 5
Eindelijk nog eens een verkoop: afbeelding 6
Eindelijk nog eens een verkoop: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

12 reacties

Johan D

555

Matthijs

555


Polleke

555

Matthijs

555


Willy

555

Matthijs

555


Jack

555

interkoi

555

Jack

@interkoi 555


Johan

555

interkoi

@Johan 555


Matthijs

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml