Eerste barbecue bij Interkoi Almere

Eerste barbecue bij Interkoi Almere

Nog nooit was ik in Almere geweest...een schande. Nog erger, ik was nog nooit bij Interkoi Almere geweest.

Echt een schande natuurlijk, maar Almere ligt eigenlijk een beetje uit de gebruikelijke richting. Dit hebben we gisteren in ieder geval rechtgezet, en na het ophalen van Rini, reden we voor de eerste keer richting Almere. Onderweg pepten we onszelf regelmatig op door te zeggen...ginder wordt het lichter, ik denk dat de regen wel over zal zijn als we eraan komen. Mis poes....de regen begon pas met volle bakken uit de lucht gevallen éénmaal we ter plaatse kwamen.

Niet getreurd, we zouden er de best mogelijke dag van maken, en ondanks de koude, (ik had zelfs een jas aangedaan) hebben we een ontzettend fijne middag gehad, dank zij de goede zorgen van de huisvrouw van dienst "Diny" en natuurlijk onze gastheer "Ton".

Ton en Diny hebben het goed voor elkaar, en het is een aangename verrassing om ontvangen te worden in het mooie kader van Almere. De woning, gelegen in een residentiële wijk met de toepasselijke naam van een filmster uit de oude gloriedagen, ademde rust en gezelligheid uit. Ton zijn vijver is centraal in de tuin gelegen, en zijn koi hebben de mogelijkheid om lange stroken te zwemmen. Het was mooi om enkele bekende vissen terug te zien van enkele jaren geleden. De vijver werd opgefleurd door enkele serieuze kadetten, zoals de prachtige Shiro Utsuri van Tamaura, die we vermoedelijk in Arcen terug gaan zien. Naast de centrale vijver waren er nog de nodige faciliteiten in de vorm van een kleine vijver, en een quarantainebak voor de opvang van koi die uit Japan komen.

Rond 2 uur waren de goden ons wat beter gezind, en konden we zelfs af en toe de zon zien doorbreken. Met zijn allen maakten we dankbaar gebruik om de vissen eens rustig te bekijken, terwijl de barbecue werd aangestoken. De vrouwen waren ondertussen naar binnen verhuisd en hadden het zich daar gezellig gemaakt. Het open haardje aangestoken, lekker op de bank, maar over koi werd hier niet veel gesproken volgens mij. Ik denk dat ze het meer hadden over de mannen die bij de geringste zonnestraal met zijn allen naar buiten schoten om bedachtzaam naast elkaar op een rijtje in het water naar de vissen te kijken. Volgens mij moeten ze stiekem toch eens lachen met al die mannen op een rijtje....allen in dezelfde richting in het water turen en met hun vingertje te wijzen, haahaha...ik hoor het al voor me....

De barbecue was Interkoi waardig. Lekker vlees, lekkere pindasaus, slaatjes, wijn, alles wat je maar wenste, kortom "chapeau" voor de gastheren. Zoals steeds waren er vele bekenden onder de gasten, en dat maakt het des te aangenamer. Ook heb ik enkele mensen ontmoet wiens namen ik af en toe op de website zie verschijnen onder de reacties, en dat geeft toch weer die extra dimensie.

De grote feesten zijn voorlopig even voorbij en nu kan het verkopen van koi terug opnieuw beginnen. Wij hebben onze uiterste best gedaan om goede koi in te kopen, wat niet altijd makkelijk is. De tijd is niet goed, en de verkoop laat op dit moment iets te wensen over, dus mensen, terug aan de slag, want zonder jullie zijn wij eigenlijk ook niets.

Ik kan wel iedereen aanbevelen die in de buurt van Almere woont, om toch eens binnen te springen bij Interkoi Almere, om ontvangen te worden in een gezellig kader, door 2 fijne mensen. Bedankt Ton en Diny voor deze fijne dag, die voor herhaling vatbaar is.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137