Eerste update in het voorjaar

Eerste update in het voorjaar

Ik heb besloten om niet zelf naar Japan te reizen. De kostenfaktor is hoog, en tenslotte moeten jullie die eigenlijk betalen, en ik heb besloten om meer tosai aan te kopen. Of dit een goede beslissing is valt nog af te wachten.

In ieder geval kreeg ik gisteren een eerste update aan van de 2 kogane oshiba die ik aankocht. Kogane betekent brokaat of goud, in ieder geval een klinkende naam die de koi alle eer aan doen. Er werden me vrij veel tosai aangeboden, maar daar moest ik helaas voor passen. Teveel is teveel.

Het aantal kogane is even voldoende en de filmpjes die ik gisteren aankreeg zijn er toch van een ander allooi. De eerste is zeker en vast een hele speciale. Met haar 65 cm is deze doitsu kogane oshiba  indrukwekkend speciaal te noemen. 

Ze zal nog een seizoen in Japan blijven en hopelijk haar race boven de 70 cm voltooien, alhoewel ik ze nu al interessant vind. Ze zal zeker niet misstaan tussen een aantal gosanke, en je kan het een lichtend voorbeeld noemen, want opvallen doet ze zeker en vast.

De andere kocht ik op de chugoku veiling november vorig jaar. Ze is een jaartje jonger en wat me vooral opvalt bij deze soort is het gewicht als je ze in de hand neemt. Ze voelen bijzonder zwaar aan en in mijn ogen geven ze het gevoel dat ze groot en zwaar kunnen worden. De toekomst zal het uitwijzen.

tosai van sakai ffWat de toekomst niet zal uitwijzen zijn de vele dure tosai die gisteren voor monsterbedragen zijn uitgegeven. Ik heb en screenshot gemaakt van de laatste 3 tosai die aangeboden werden, en je zult verbluft zijn over het geld dat geboden word. 

Hier praat je over meer dan 4 miljoen yen of omgerekend een kleine 30 000 euro voor een totaal van 67 cm koi. Zullen het toppers worden ? Wie zal het zeggen. 

Ik ben ermee gestopt om te volgen, want achteraf hoor ik dat de linkse tosai nog vele malen hoger is geveild. Dit is slechts een momentopname, maar die zegt al genoeg. Zelf heb ik geprobeerd een aantal single tosai aan te kopen, maar het is mislukt. De onzekerheid over het geven van dikke prijzen is te gevaarlijk momenteel, ondanks het feit dat ik er nog graag een 10-tal zou willen aangekocht hebben.

We moeten het met de mindere goden stellen. De vraag is, wie zijn de mindere goden, want je kent het verhaal van het lelijke eendje wel veronderstel ik. Het zou fijn zijn om het vervolg van al deze tosai te kunnen opvolgen, maar dat zal enkel met die tosai zijn, die ik aangekocht heb. God weet hoeveel lelijke eendjes daar tussen zitten, tenminste nu nog.... !

 

Meer afbeeldingen

Eerste update in het voorjaar: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Peter De Clercq

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml