De oudst levende bekende koi boven water

De oudst levende bekende koi boven water

Tijd gaat snel, het is dan ook fantastisch nieuws om een update te krijgen van één van de eerste koi die ooit aangeboden en verkocht werden tijdens de eerste bezichtigingsdagen van Interkoi, we spreken hier over het jaar 2007, de maand februari.

Het jaar voordien had ik wat onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om koi uit Japan te importeren, maar die werden dan privé thuis opgevangen. Hoe ik aan bepaalde verkopen kwam weet ik niet, want toen was facebook nog een onbekende faktor, en een echte website met online nieuws was toen ook nog niet echt aan de orde. Ik denk dat het meerendeels kwam door de show van de beekse bergen, die toen nogal voor veel publiciteit voor mij zorgde.

Ik kreeg toen ook al veel volk over de vloer, en één daarvan was een belangrijke figuur, namelijk Matthijs, die nog altijd opduikt in de gang van de koiwereld, zij het niet meer zo intens als vroeger. Hij was nog vrij jong maar had al een hele kennis van koi opgedaan, en heeft zich altijd min of meer verbonden met Interkoi.

Toen ik besloot om een meer zakelijke opbouw van Interkoi te beginnen in de hal van mijn zoon, waar ik nu dus nog altijd gevestigd ben, was Matthijs mijn belangrijkste rechterhand. Hij hielp ook met het presenteren van de koi die ik aangekocht had. Het ging niet over de koi zoals ik ze tegenwoordig aankoop, maar over een heel ander assortiment, voornamelijk van Takigawa.

Blijkbaar herinnert Matthijs zich dit nog goed, want hij vertelde me dat hij de verkoop mocht doen uit de eerste polyester bak  waar ik een verdeling in 2 had gedaan met een gaas… ene kant takigawa tancho’s andere kant goromo en goshiki van Takigawa. 

budo koromo van TakigawaEen van deze budo koromo van Takigawa komt nu op de proppen. Van de week stuurde Matthijs mij een foto en een filmpje van deze koromo die geboren werd in 2006, dus nu om en bij de 17 jaar moet zijn. Uiteraard is dit nu een koi die op pensioen is, maar dat hij nog leeft is toch mooi meegenomen. Het filmpje kan je hier bekijken.

Over de kwaliteit hoeven we ons geen illusies te maken. Toendertijd werden er nog niet dezelfde eisen opgelegt als nu het geval  is. Ondertussen is er al veel water naar de zee gevloeid, maar ik krijg toch nog altijd een warm gevoel van binnen als ik deze beelden terug zie. Ze zullen altijd op mijn netvliezen gebrand staan.

Ik heb nog wat foto's van deze bijzondere dag geupload, en zoals  je kan zien op de foto's was ik toen ook al begonnen met het uitgraven van de volgende 2 grote vijvers, die nu als vijver 4 en 5 geboekt staan.

Natuurlijk mochten mijn kleinkinderen toen ook niet ontbreken. Ze zijn ondertussen al 18 jaar geworden, maar ze zijn nog atlijd een bron van vreugde voor mij.  

 

-♦-♦-♦-♦-♦-♦-♦-♦-♦-♦-♦-♦-♦-♦-♦-♦-♦-♦-♦-♦-♦-♦-♦

Ondertussen leven we in een andere wereld, een dimensie die je met niets kan vergelijken. Terwijl ik dit zeg komen de updates van de aanwezige koi die zich nog in Japan bevinden binnen en zal ik hieronder even op een rijtje zetten.

Kohaku van Sakai Co - 2210013

Sanke van Sakai Co - SA-CH21-1117

Kohaku van Sakai Co - KO-CH22-11100

Benigoi van sakai Co - KA-CH22-1199

Zoals je kan zien is Sakai Co hier aan de beurt. Deze koi zijn wel allemaal verkocht, maar ik ben mijn balans op aan het maken van de koi die moeten overkomen en de koi die azukari moeten blijven dit seizoen. Het is een aardig peleton van top kwaliteit als ik het mag zeggen. Het is een heel werkje om alles op de goede plaats te zetten en geen fouten te maken, maar dat zal wel lukken zeker. 

Tenslotte nog even vermelden dat ik vandaag aanwezig ben van 11.00 tot 14.00 uur.

 

Meer afbeeldingen

De oudst levende bekende koi boven water: afbeelding 1
De oudst levende bekende koi boven water: afbeelding 2
De oudst levende bekende koi boven water: afbeelding 3
De oudst levende bekende koi boven water: afbeelding 4
De oudst levende bekende koi boven water: afbeelding 5
De oudst levende bekende koi boven water: afbeelding 6
De oudst levende bekende koi boven water: afbeelding 7
De oudst levende bekende koi boven water: afbeelding 8
De oudst levende bekende koi boven water: afbeelding 9
De oudst levende bekende koi boven water: afbeelding 10
De oudst levende bekende koi boven water: afbeelding 11
De oudst levende bekende koi boven water: afbeelding 12
De oudst levende bekende koi boven water: afbeelding 13
De oudst levende bekende koi boven water: afbeelding 14
De oudst levende bekende koi boven water: afbeelding 15
De oudst levende bekende koi boven water: afbeelding 16
De oudst levende bekende koi boven water: afbeelding 17

Laat Een Reactie Achter

7 reacties

Matthijs

555


Jack

555

interkoi

555


Eric

555

interkoi

555

Eric

@interkoi 555


interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml