Einde winterperiode en ophalen koi

Einde winterperiode en ophalen koi

Het einde van de winterperiode nadert, en de moeilijke periode voor het ophalen van de koi is een feit.

Daarom dat ik via het nieuwsitem alles even op een rijtje zet, zodat er wat duidelijk is. Er moeten nog een groot aantal koi opgehaald worden, en niet van de kleinste. De nieuwe koi zijn echter ook in aantocht en deze hebben natuurlijk plaats nodig. De voorziene plaats voor het opvangen van de koi is in de opvangbakken binnen.

Hoe ga ik dit jaar te werk ?

15 Maart wordt de verwarming afgezet, en zullen de vijvers naar buitentemperatuur worden gebracht over een periode van 10 dagen. Op woensdag 27 maart worden de koi die binnen zitten naar buiten gebracht, vermoedelijk in vijver 4 ofwel de niet verwarmde vijver van 40 kuub. Deze staat momenteel 10° en is nog overdekt.

Alle mensen die hun koi tussen zaterdag 23 maart en woensdag 27 maart kunnen komen ophalen ben ik dankbaar, want hoe minder koi ik moet overplaatsen, hoe beter voor de koi. Ze moeten toch eenmaal overgeplaatst worden, en het is beter om rechtstreeks naar de vijver van de klant te gaan, dan 2x overgezet te moeten worden.

Het ophalen van de koi kan op de gewone openingsdag, dus zaterdag 23 maart, of op afspraak tussen zondag 24 maart en 27 maart. Het handelt zich voornamelijk over de koi die nu nog allemaal binnen zitten. (vijver 6-7-8). Zit je koi in vijver 5 die continue verwarmd is, dan kan de koi nog in overleg in de maand april opgehaald worden.

Wat betreft de tosai showa die op dit ogenblik verwarmd buiten zitten. Deze kunnen momenteel nog blijven zitten. De temperatuur bedraagt 18° op dit moment, maar zal vanaf 15 maart ook naar beneden gebracht worden. De niet verkochte koi zullen vermoedelijk ook naar een andere locatie verhuizen, maar dat is afhankelijk van de temperatuur.

Ik veronderstel dat iedereen weet waar zijn koi zich bevind, maar om het nog even op een rijtje te zetten, heb ik via de foto's nog even de vijvers aangeduid waar de koi nu zwemmen. Ik hoop dat alles duidelijk is, en als er nog vragen zijn, stuur me gewoon een mailtje, en ik zal deze zo snel mogelijk beantwoorden.

De nieuwe koi worden verwacht op donderdag 28 of vrijdag 29 maart. Deze zullen opgevangen worden in de binnenbakken op 18°. De quarantaine periode zal lopen tot begin mei, en de ondertussen verkochte koi zullen ook in deze periode moeten opgehaald worden als ze de quarantaine goed hebben doorstaan.

Van dinsdag 9 april tot zondag 14 april zal ik opnieuw in Japan zijn om de veiling van Momotaro bij te wonen op 11 april. Zoals reeds gemeld zal ik me hier vooral richten op jumbo tosai, met de bedoeling om deze nog een extra mudpondjaar te geven. Indien er mensen zijn die zich hiertoe aangetrokken voelen, gelieve contact op te nemen.

Verwacht echter niet dat dit goedkope koi zijn, en verwacht ook niet dat ik een prijs kan plakken op een veilingkoi. Ik zal altijd de gewenste koi bekijken voor de veiling en vooral zien of de koi geen gebreken vertoond. Indien de koi niet aan de eisen beantwoord, zal er niet tot aankoop overgegaan worden.

Ik kan wel een indicatie geven over de prijzen van de tosai, maar alles is afhankelijk van vraag en aanbod. Vermits Momotaro de showa dit jaar wat op de achtergrond heeft gehouden, verwacht ik wel een fantastisch showa aanbod.

Lopende promoties.

Kohaku promotie momenteel 2400 euro, 694 x bekeken.

Opensales evenement zaterdag 6 april...niet te versmaden

Veiling Momotaro 11 april. Liefhebbers kunnen zich aanmelden

20 april, voorstelling van onze 2013 koi. (info volgt)

Meer afbeeldingen

Einde winterperiode en ophalen koi: afbeelding 1
Einde winterperiode en ophalen koi: afbeelding 2
Einde winterperiode en ophalen koi: afbeelding 3
Einde winterperiode en ophalen koi: afbeelding 4
Einde winterperiode en ophalen koi: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137