Eindelijk 70 cm nu

Eindelijk 70 cm nu

Dat waren de woorden, het lijkt op een verlossing. 2 Jaar bijna niets gegroeid ! Nu 5 cm ! Zo zie je maar dat geduld een mooie zaak is.

Ik kan me nog goed herinneren wanneer deze koi werd aangekocht. Het was december 2013, zoals je kan zien

op dit filmpje. Het was koi 79 op de veiling van december 2013 bij Momotaro.

Ik herinner me ook de dag dat deze verkocht werd, het was maart 2014.

De sanke is ondertussen al 4 jaar in onze wateren en is nu 76 maanden of 6.5 jaar. Geen echte groeier, en nu begint ze pas haar groei in te zetten.

Waarom deze groei nu plotseling begint, is niet te achterhalen, maar soms gebeurd het dat koi plotseling van gedachte veranderen en toch doen waar men op zit te wachten....groeien...

Het is ook typisch een sanke die haar schoonheid niet heeft verloren. Vandaag ziet ze er zo uit en op het eerste zicht heeft ze niets van haar schoonheid verloren…integendeel.

Heftige veranderingen zijn er ook nog niet opgetreden. Het lijkt wel of de tand des tijds geen vat heeft op deze sanke. Zuiverheid is haar troef, en als de goden haar goed gezind zijn en ze nog een 10-tal cm zou groeien, dan pas zou de perfectie benaderd zijn.

Ik heb nog een filmke van oktober 2016 en ik vind zelfs dat ze er nu beter uitziet dan toen, maar ik geloof dat toen ook de vijver onderhevig was aan veranderingen....

Het is een klassieke sanke uit American Dream, een sanke die ik altijd hoog in mijn vaandel draag. Het is een bloedlijn die me altijd heeft bekoord. Niet teveel sumi, wel op de juiste plaatsen en met een bekoorlijke diepgang dat sumi die extra dimensie geeft.

Het shiroji is onberispelijk, het beni zacht zoals wij het graag zien…neen er is weinig aan af te keuren. Het zijn koi die zo op de show mogen worden ingezet. Ook deze reis heb ik mij gefocust op sanke uit deze bloedlijn.

Het zijn geen rechtstreekse sanke uit de originele bloedlijn van American dream, maar het zijn haar dochters die nu de scepter zwaaien. Maar ze geven dezelfde verervingen door.

Het doet mij plezier om een sanke na zoveel jaren terug te zien….

Vind jij dit een bekoorlijke sanke, klik dan op ja. vind je dit geen bekoorlijke sanke, klik dan op nee, maar geef er even een uitleg bij...

Meer afbeeldingen

Eindelijk 70 cm nu: afbeelding 1
Eindelijk 70 cm nu: afbeelding 2
Eindelijk 70 cm nu: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137