Een belangrijke dag voor ons

Een belangrijke dag voor ons

We hebben er ons veel van voorgesteld, van deze dag. De koi uit de groeifaciliteit worden voor de laatste keer bekeken, gefilmd en daarna naar hun winterverblijf geleid.

Maar niet allemaal, want Johan kon vandaag niet komen en vroeg vandaag om zijn koi op te komen halen. Natuurlijk kan dit...

Het is trouwens een kohaku die ik bijzonder graag heb opgevolgd en begeleid. Ze maakte deel uit van een serie waar ik bijzonder veel plezier in heb gehad.

Dit is de laatste uit deze serie. Ik kocht deze kohaku vooral om zijn body, wist dat het patroon iets moeilijker te verkopen was, maar dat kon me niet deren.

Ik liet de koi één seizoen in Japan als azukari en vorig jaar kwam ze over. Zoals verwacht was de verkoop moeilijker, dus liet ik ze deelnemen aan het project in de opgroeifaciliteit, want als er één ding is dat het kan winnen van het patroon dan is het de jumbo uitstraling.

Ik heb dan ook een filmpje gemaakt toen ik ze als tosai heb aangekocht, gevolgd door het filmpje van gisteren. en je zult precies begrijpen waarom.

Je ziet als tosai al de enorm stevig gebouwde body uit één stuk, de lange kop met oogjes die lekker breed in het hoofd zitten gebeiteld, dit zijn de koi die we nog kunnen aankopen op een veiling.

Nu vraag je je misschien af waarom, het is echter heel eenvoudig…als het patroon ook nog eens super geweest was, had je gewoon de kans niet gekregen om ze aan te schaffen….

Je moet bepaalde toegevingen doen, het is niet anders. Ze was 40 cm toen ik ze kocht in april 2017, nu heb ik ze niet gemeten. De laatste keer dat ik ze gemeten had was ze ei zo na 70 cm maar ik zie dat ze er momenteel al een eindje overheen is gegaan. Ik schat ze minstens 72 cm.

Ze heeft nog altijd die stevige body, een hoge huidkwaliteit en als je goed kijkt op het filmpje zie je de fukurin al duidelijke tekens vertonen wat de koi een ongenaakbare weergave zal geven als ze éénmaal de 85 cm zal hebben bereikt. Het ding is nog maar 27 maanden ocharme.

Ik hoop ze in ieder geval tussen dit en 2-3 jaar nog eens terug te zien….

Maar nu iets anders. De sanke die ik als foto toon in dit nieuwsitem is de natte droom van een echte koikichi. Hij heeft er zich mee geamuseerd om een toekomstbeeld te tekenen van een sanke die ik tijdens mijn japanreis heb aangekocht.

De getoonde foto geeft wel juist weer wat ik in gedachten had, toen ik deze sanke aankocht. Zoeken jullie maar uit welke sanke het is, maar de mogelijkheden om zo te worden zijn er, en de kweker van deze sanke heeft de wapens om dit sumi zo te laten ontwikkelen.

Het is in ieder geval een koi om in de gaten te houden. Ze heeft nog een babyachtige uitstraling in mijn ogen, maar dat zal in de loop van volgend jaar zeker veranderen. Hou deze goed in de gaten, want ik zou het een sanke met veel toekomstpotentieel kunnen noemen.

Ik hoop echt vandaag een gezellige ouderwetse dag te mogen beleven !

EXRA INFORMATIE

De probites wordt maandag geleverd. Het meeste zal dinsdag opgestuurd worden per DPD.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240