Eindelijk nog eens wat beweging

Eindelijk nog eens wat beweging

Na ongeveer 3 weken rust, ontslakken en ontspannen werd het tijd om een ernstige controle te doen van de binnenkomers, en tevens heb ik de tijd genomen om de koi nog eens in de verf te zetten.

Ik ben ondertussen ook begonnen met de voorbereidingen voor de opvang van de koi die vrijdag aankomen. Het is een hele partij, het zal de moeite zijn. De  nodige hulp is al aangeboden en er zal volk genoeg zijn om de zware boxen te versjouwen.

De kwaliteit dit jaar is van een hoog gehalte, dit is ook dank zij de inzet van een aantal klanten die het goede oog hadden voor de goede koi eind vorig jaar en begin dit jaar. Zij  keken ook niet op een eurootje en ik ben trots dat ze me het vertrouwen gaven om bepaalde  koi aan te kopen. Het siert ook de kennis van deze klanten, want zij hebben de kwaliteit van de aangekochte koi ondersteund en niemand anders. Dit kan je terugvinden in de update van de koi, waarvan er nog een aantal de revue moeten passeren. 

Vrijdag zullen we het resultaat kunnen aanschouwen, maar ik weet 99,99% zeker dat dit niet zal tegenvallen. Enkele koi echter zijn al aangekomen en daar geef ik nu na 3 weken nog eens even aandacht aan, want ik heb gisteren alles degelijk gecontroleerd, en het is meer dan in orde.

Laat ons beginnen met vijver 6 en 2 kohaku van Matsue. Het zijn typische Matsue koi met een goede body, net patroon en als je dit soort koi koopt weet je dat je 2 jumbo koi in je vijver hebt, waarbij het doel van 80 cm zeker in het bereik ligt. Gewoonlijk gedijen ze goed en de prijs is momenteel menselijk, gezien de huidige toestanden.

Vijver 7 is het domein van de golden corn. Ik zal er niet te veel over vertellen want de meningen zijn verdeeld hierover. De controverse is bepalend voor deze nieuwe soort, zo noem ik ze, en ik ben ervoor gewonnen. Vrijdag komen er nog een groot aantal bij, dus vijver 7 is de golden corn vijver geworden.

Een shiro muji van 80 cm is een koi om met respect naar te kijken ! Ik kocht deze op het Dainichi Kai event van Narita vorig jaar december. Ik heb nu éénmaal een zwak voor dit soort koi. De eigenaar was wat ongerust omdat hij bij aankomst een filmpje gezien had waarbij de kleur wat licht gelig was uitgevallen omdat de koi in het donker gefilmd werd. 

Dat is geen ideale situatie om koi te filmen. Dus daarom ben ik blij dat ik haar gisteren eventjes in de bowl heb gezet om de kleur preciezer te definiëren. Zo zie je maar dat ie niet geel is Ivan, maar vooral dat het een prachtig gebouwde koi is van een respectabele grootte die nog serieus wat centimeter te goed heeft. Man, wat  hou ik van dit soort koi.

Hetzelfde kan ik zeggen van deze ginrin shiro muji van Momotaro. Even oud, ietje pietje kleiner, 75 cm, maar wat een bouw en uitstraling. Ja  ik weet het, je houd niet van ginrin, maar ik wel ! Zie de bling bling maar eens schitteren, en wat te zeggen van dat koppeke ! Ik kon het niet laten om beide koi in "mijn verhaal" te zetten, en weet je dat dit meer dan 500 keer bekeken werd ? 

Drie koi die iedereen wel naar waarde zal schatten heb ik eventjes samen in de bowl gezet. Welke zou jij kiezen ? Ik denk dat er veel mensen de tancho showa op hun  lijstje zouden zetten. Ik weet hoe moeilijk ze zijn aan te kopen, want de prijzen rijzen de pan uit van dit soort koi.

Dat de countdown van gisteren dan ook snel verkocht wekt dan ook geen verwondering. Ik was benieuwd op welk bedrag men zou beginnen twijfelen, maar het doek viel snel over dit aanbod. Een verstandige koikichi liet de koi zich welgevallen en besloot de tancho showa snel an te kopen vooraleer hij zou verkocht zijn. Slim gedaan want zo makkelijk zijn deze begeerde tancho niet aan te kopen.

Over de kumonryu zal ik het maar niet hebben. Dat zijn mijn lievelingskoi waar ik altijd met waardering van zal genieten. Zeldzaam mooi zijn ze, en een aanvulling op mijn gosanke beleid. De showa vervolledigt het trio, en ik denk dat men kan spreken over een bijzonder mooie bowl met koi.

De kumonryu heeft codenummertje 2101001 of is daarmee de eerste koi die ik aankocht in 2021. Ik zet hem eventjes alleen in het zonnetje dan kan ik er nog eventjes langer van genieten. Zo, dat was weer een volwaardig verslag met topvissen als je het mij vraagt.

Nu nog even melden dat ik vandaag niet aanwezig zal zien. Ik ga me laten verwennen door mijn ganse familie die ik uitgenodigd heb voor een brunch ter ere van mijn 70ste verjaardag zodat we allen nog eens samen kunnen zitten ! Ik zal ervan genieten dat weet ik nu al.

 

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

peter de clercq

555


Dick

555


William

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml