Eindelijk...een dagje interkoi

Eindelijk...een dagje interkoi

Ik wist dat er een aantal mensen hadden afgesproken met Ben om naar een paar koi te komen kijken. Dan is het altijd de vraag of er ook wat informatie kan doorgestuurd wordt, wat ook prompt gebeurde. (thx...)

Het is dus eigenlijk te danken aan de klanten die vrij konden beschikken over de Interkoi infrastructuur en hun ding konden doen zonder dat ik aanwezig was…dat moet toch kunnen of niet ?

Indien je het hiermee akkoord bent, klik op 1 als je vind dat het niet zou mogen klik op 2. Graag 1 x klikken, want uit de clicks van gisteren wordt ik eigenlijk niet wijzer.

14 boze gezichtjes en 23 negatieve clicks tegenover 17 positieve. Ik veronderstel dat dit een realistische weergave is, maar voel me er toch niet echt goed bij.

Ik dacht dat interessant nieuws ook de moeite was om te lezen, maar blijkbaar zijn de meningen hierover verdeeld…zonde….maar ja, dan weten we wat doen natuurlijk.

Het was precies een gezellige dag gisteren en blijkbaar werden er ook wat koi gebowld. Zelf kan ik er niet veel over zeggen, maar zien doe ik het wel.

Ik moet zeggen dat op afstand gezien de koi er bijzonder goed uitzagen, en dat stemt me gelukkig. Hieronder de gebowlde koi van gisteren.

Kijk naar deze kohaku die ik als tosai aankocht op de veiling van april 2017. Nu dus nisai en tegen de 60 cm. Ze was 57 in oktober maar ik weet zeker dat er een paar cm bij zijn.

Nu legt Ben de kohaku precies uit zoals ik haar zie, en geloof me, geen woord hiervan is onjuist. Patroontechnisch misschien niet het neusje van de zalm, maar wel een technisch hoogstandje. Weet je wat, moest je deze kohaku naar de 80 cm of erover krijgen, dan zwijgt iedereen over het patroon, kijk maar naar de foute patronenlast van de GC.

Nu wil ik deze kohaku niet vergelijken met een GC, maar in principe is de omschrijving die toepasselijk is op het patroon van de GC ook van toepassing op deze kohaku. Laat ze maar groeien, ik ga dit jaar een vijver prepareren met de allerbeste koi om ze toch proberen zo goed mogelijk te krijgen. Een machtig project….

Nu zie ik dat de sandan kohaku die niet goed uit de mudpond was gekomen ook gebowld is voor iemand die toch de gok durfde te wagen. En gelijk heeft ie, maar omstandigheden beslissen er anders over. Spijtig voor de potentiële koper, want hij loopt een geweldige koi mis. Met andere woorden de kohaku werd niet verkocht.

Een sanke van het hogere niveau. Perfectie kopen kan, maar dat kost meer geld als men hier te lande ook maar kan indenken. Deze sanke echter heeft het in zich om grootse prestaties te leveren. Het enige wat deze nodig heeft is een goede begeleiding + tijd…we gaan deze zeker opvolgen.

Dan een sanke waar ik altijd een zwak voor heb en die ik altijd zal selecteren en proberen aan te kopen. Ook deze gaat naar een vijver waarvan ik weet dat alles gedaan wordt om te ontwikkelen. Geef haar de toekomst...

Oeps een yamabuki ! Mocht dat wel, want dit is een koi van een kritische klant met een bepaalde kijk op de wereld die vrij onorthodox is. Ik hoop dat hij het me vergeeft, maar ik was er zelf niet bij. Ze ziet er in ieder geval picobello uit. Vergeef het hun, want ze wisten niet of ze deze wel mochten bowlen ! Zeg hen even of het in orde was, via de gebruikelijke kanalen, of geef ze naar hun voeten !

Idem dito deze tancho. Ivan, je neemt het ze toch niet kwalijk zeker ? Maar het is toch eens goed dat je ze tussendoor kan bewonderen nietwaar ? Ze is gemaakt om groot te worden en de show te stelen. Nog 3 jaar, extra 20 cm en je hebt een kampioen in spé, laat het door mij gezegd zijn.

De Takigawa sisters ! Ik ga hier geen ceremonie bij afsteken. Je ziet het graag of je ziet het niet graag, zo simpel is het. Ik kan hier absoluut van genieten als je de body, de fukurin, het netpatroon, de shining en de algemene verschijning kan appreciëren.

Last but not least: Mijn persoonlijke hebbeding. Showa zoals deze kom je maar zelden tegen. Het is geen showa die nu al het laatste van zijn tong laat zien. Het is een showa die ik zeker enkele jaren tijd wil geven om verder te ontwikkelen.

Ik heb je speciaal enkele dagen geleden de ontwikkeling van de showa van Momotaro laten zien, Hyakuju en Senshin. Zo groot zal deze niet worden, maar mooier in ieder geval, en 80-85 is voor mij de ideale maat. Groter hoeft voor mij echt niet.

Zo dat was het zo een beetje voor vandaag. Voldoende leesvoer dacht ik zo….ah nee, ik zie nog een filmpje van de buitenvijver…ook nog laten zien natuurlijk. Ik ben blij dat ik, zij het op afstand, mijn koi nog eens heb kunnen zien, en ik zag dat het goed was !

Vergeet niet te stemmen

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240