El positivo

El positivo

Als je nu van een positieve ontwikkeling wil spreken van een koi, dan moet ik toch even de asagi gaan vermelden van vorig jaar.

Ik had gisteren een nieuwe klant, een heel plezierige overigens, en die wou graag de asagi zien, want die vond hij fantastisch. Gelukkig kwam Matthijs uit Zwolle eventjes gedag zeggen met zijn vriendin, zodat hij me goed kon helpen, en dat mag wel met die beesten van over de 80 cm.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik flink was verschoten toen ik de Asagi bij de kohaku in de bowl plaatste. Bekijk het filmpje en oordeel zelf. Ik had nooit verwacht dat de asagi rood zou optrekken aan de zijkanten, maar vooral ook de verdere ontwikkeling van het hoofd en de body was bijzonder goed in mijn ogen. Ik had ze al een hele tijd niet meer gezien, omdat ik mijn vissen in de winter zoveel mogelijk met rust laat.

Ze is nu een eindje over de 80 cm en het lijkt nu of ze nog 5-10 cm zou kunnen groeien, want ze is nog vrij jong. Dat zou wat zijn...Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik geen specialist ben wat betreft asagi, maar ik kan wel een mooie koi bekijken en beoordelen…

Het hoofd leek mij althans veel breder te zijn geworden, de body was sowieso enorm toegenomen, wat ik eigenlijk iet verwacht had, vermits ik dacht dat dit soort koi niet zo breed zou worden. Opmerkelijk echter was het hi dat aan de zijkanten omhoog komt, en ook in het staartgedeelte. Ze heeft in ieder geval enorm veel indruk op mij gemaakt.

De kohaku mag daarom niet op de achtergrond verdwijnen, want die zag er ook bijzonder fraai uit. De rust heeft geen windeieren gelegd, en in de minst goede omstandigheden bij mij toch nog 6 cm groeien is niet niets. Het hi isnatuurlijk hi, want nog bij Takigawa San, nog bij mij wordt er kleurvoer gegeven. Het is tevens de laatste Takigawa kohaku van de serie van verleden jaar die ik nog had.

Buiten de goedkopere serie, (wat nog niet wil zeggen de mindere) heb ik enkel nog Virgin rondzwemmen. Ik heb ze gisteren niet gebowld, maar wel even naar boven gehaald, en ze zag er bijzonder fraai uit…ik twijfel er nog aan om ze op een show in te zetten….

Nu zijn dit niet de enige koi die ik gebowld heb, want als Matthijs er is, dan moet er meer bekeken worden. We hebben ook de kohaku van Johan gebowld, en die behoort tot de meest succesvolle koi of tot de koi die bijzonder graag gezien worden.

2 Kohaku die in mijn ogen bijzonder goed zijn, zijn, hoe kan het ook anders, van mijn lievelingskweker. Wie zou dat toch zijn ? Ik persoonlijk heb een zwak voor de meerstappenkohaku, terwijl er velen ook de sandan kunnen pruimen.

Tenslotte heb ik speciaal voor William nog zijn Ueno showa gebowld, want William moet van ver komen. Bovendien wou Matthijs zijn lievelingsshowa ook even bekijken. Hij heeft nu eenmaal een zwak voor deze donkere showa, maar dat heeft vooral met de bouw te maken volgens mij en de bijzonder goede kwaliteit van het hi. Laat hem maar dromen…

Ik verschoot toch toen ik de kleinere showa even onder het meetlint plaatste, want ik zag dat deze gegroeid was, en nog niet zo weinig. 54 cm meet ze nu, en dat is toch een winst van 3 cm op deze kort periode. Nu zal deze nooit zo groot worden, maar ik ga haar wel in het oog houden, want qua huidkwaliteit is deze bijzonder goed, en qua totaal uitstraling bekoort deze koi mij bijzonder. Dat is ook de reden dat ie wat duurder is, het is mijn uitgesproken favoriet, en dit is nu eens niet de grootste….

Tenslotte restte er me nog wat tijd, en heb ik alle koi, buiten en binnen nog eens op film gezet na hun voederbeurt, zodat mensen die nog een koi hebben rondzwemmen hier (en dat zijn er veel) misschien nog eens een glimp kunnen opvangen van hun koi…

Bekijk hier het filmpje (± 8 min.)

Oh ja…ik heb nog een heleboel tweedehandsspullen staan waar ik vanaf wil…vooral mijn binoculaire microscoop zou voor velen interessant kunnen zijn. Deze is nog zo goed als nieuw, en kost normaal rond de 600 euro.

Een binoculaire microscoop: nieuwwaarde ± 600 euro, nu 250 euro

2 x Delta UV lampen. nieuwprijs ± 800 euro, nu 300 euro

1 x Nieuwe Delta UV lamp: nieuwprijs ± 190 euro, nu 150 euro.

1 x Badu Magic 8 pomp met voorfilter: nieuwprijs ± 450 euro, nu 125 euro

1 x Aquamax 10 000 liter nieuw: 100 euro

1 x basket om de koi te bekijken: nieuwprijs ± 250, nu 150 euro

Dat was het zo een beetje...

Meer afbeeldingen

El positivo: afbeelding 1
El positivo: afbeelding 2
El positivo: afbeelding 3
El positivo: afbeelding 4
El positivo: afbeelding 5
El positivo: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240