Nieuwe strategie 2015

Nieuwe strategie 2015

Iedereen heeft de koi van zijn dromen gekozen, de meest gewilde koi zijn verkocht.

De ervaring leert mij dat ik ongeveer 50%-60% van de mijn aankopen verkoop, en dat het dan iets moeilijker wordt om de koi te verkopen. Het is geen zekerheid, maar het is een tendens die bijna altijd gerespecteerd wordt, soms iets minder soms iets meer.

Op dit ogenblik ligt de verkoop zowat op zijn gat, en moeten de messen weer gescherpt worden. Iedereen zit op de uitkijk voor nieuwe koi, terwijl de koi die overblijven zeker en vast niet altijd van de slechtste zijn, integendeel.

Het is geen wet dat de beste het eerste verkocht worden, tenminste zo ervaar ik het. Dikwijls zie ik nog koi rondzwemmen waar ik me de vraag bijstel waarom deze nog niet verkocht is, maar dat is een andere materie.

Daarom kwam ik op het volgende idee, een vernieuwing voor dit jaar !

Ik heb mijn zoon gevraagd om een geautomatiseerd systeem te maken, dat de koi die niet verkocht werden, vanaf een bepaald tijdstip in het jaar te voorzien van een kortingslabel.

De leeftijd van de koi wordt in mijn systeem ook automatisch aangepast, zodat niemand zich zorgen hoeft te maken over de leeftijd van de koi, en bovendien hebben de meeste koi ook een certificaat, zodat ik dit kan staven.

Nu zou ik dit willen koppelen aan een kortingscode die er als volgt uit zou zien. Alle koi van het voorgaande jaar krijgen automatisch een kleurcode met een korting van 10%, de koi van 2 jaar geleden krijgen automatisch een korting van 20% enzoverder, tot een maximale korting van 50%.

Uitzonderingen bevestigen de regel. Met andere woorden, als ik vind dat een koi die al een tijdje langer zit, en waar ik een zwak voor heb, alleen maar beter ontwikkeld, zal deze niet onderhevig zijn aan die code, en zal deze ook een vrijgeleide krijgen. Dit zullen echter uitzonderingen zijn...

Praktisch uitgedrukt zullen vanaf een bepaalde datum die ik nog moet vastleggen, maar dat zal rond 15 maart zijn, de koi van 2014 een automatische korting krijgen van 10%, de koi van 2013 automatisch een korting van 20%, die van 2012 een korting van 30% enz...

Ik heb nog maar slechts 5 koi van 2011 die dan 40% korting zullen krijgen, en 2 koi van 2010, die zullen dan 50% korting krijgen.

Je kan je dan afvragen of je misschien niet langer wacht met de aankoop van een koi ? Misschien heb je gelijk, maar misschien is deze dan al weg, en dan vis je toch achter het net. In mijn ogen speelt het gevoel een belangrijke rol in het leven van een koiliefhebber, en dat moet zo blijven.

Ik wil er dan nog even de aandacht op vestigen dat ik in de loop van volgende week alle prijzen van de koi zal verwijderen totdat mijn zoon het systeem in elkaar geprogrammeerd heeft, en nadien zullen de prijzen weer verschijnen. Het is dan ook stilaan tijd om de overblijvende koi te evalueren en hun juiste prijs aan te passen. Dit kan positief of negatief zijn, afhankelijk van hun ontwikkeling.

Met andere woorden, worden alle koi opnieuw bekeken, en over het algemeen bedoel ik daarmee dat de koi zullen gebowld, gemeten en beoordeeld worden. Dit is tevens een goede gelegenheid om er een nieuwe prijs op te plakken, want op deze manier krijgt de koi zijn verdiende waarde. Als dit meer is, des te beter, maar er zijn er ook die in prijs verminderen. Een koi wordt beoordeeld op de huidige waarde, en is geen produkt waar je een aankoopprijs, een vaste winst en een vaste verkoopprijs op kunt plakken, zoals op alle andere goederen…

Koibesprekingsdag

Ondertussen zijn er 3 koi aangeduid die besproken zullen worden op de koibesprekingsdag.

1411028 - tancho showa van Ueno

1404002 - kohaku van Momotaro

1411023 - chagoi van Takigawa

Indien er nog mensen zijn die een koi willen laten beoordelen, stuur me dan een mailtje.

Aanbod Hanna fotometer

Er werden 4 Hanna fotometers besteld. Indien er nog mensen zijn die ofwel een hanna fotometer of de combimeter willen bestellen aan de voorwaarden zoals bepaald in dit nieuwsitem, geef het dan vlug even door. Ik ga de bestelling volgende week maandag plaatsen, daarna is het aanbod helaas niet meer geldig.

Aanbod Refresh klei

Er zijn nog slechts 3 x 5 kg kleizakken van Refresh ter beschikking aan 120 euro. Ik weet niet of ik het nadien nog kan bestellen, dus wie nog refresh klei wil, maak gebruik van deze kans.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240