En Toon vond het goed

En Toon vond het goed

Als er kinderen bijzijn, zet ik ze altijd graag op foto.

Dennis, je weet wel, de man van de soragoi van 80 cm. zocht nog enkele betaalbare visjes om in zijn quarantainebak te zetten om de winterdagen door te brengen.

De promotie waar ik de laatste week mee bezig ben, heeft hem ertoe aangezet om nog eens een bezoekje te brengen aan Interkoi. Dit resulteerde in de aankoop van 2 kohaku van Taniguchi. Ik ben benieuwd of hij hier ook koi van 80 cm van kan maken...

In het begin van het filmpje krijg je nog een overzicht van de koi die in de promoties zitten. Ondanks het feit dat ik de promoties veel te goedkoop vind, zijn ze helaas noodzakelijk dit jaar om het bestand op peil te houden en het budget voor nieuwe aankopen opnieuw op punt te stellen.

Het was gisteren een drukke bezoekdag voor koi, en dan kan ik het ook niet laten om nog enkele filmpjes te maken van koi die de moeite zijn om te bekijken. De showa van Yamatoya, met de fantasierijke naam kurochocho, wat zoveel als zwarte vlinder betekent, zwemt nog steeds bij mij rond. Onbegrijpelijk, maar waar. En wat te denken van deze krachtige ginrin showa van Yamamatsu...

Deze bijzonder goede kohaku vond echter zijn nieuwe baasje, en die zal er trots op zijn. Ik ben blij in zijn plaats, want het is een zeldzaam mooie kohaku.

Ondertussen ga ik nog proberen om enkele koi te verkopen:

Kohaku 1112045 van Taniguchi.

Een kohaku met toch wat toekomstperspectief als je er wat verder door wil kijken. Als de koi groter zal worden, en de witte zones het hi gaan dragen, zou je wel eens een interessant patroon kunnen zien ontwikkelen.

Kohaku 1112010 van Taniguchi.

Interessant patroon...dit wordt zeker een mooie kohaku later in je vijver.

Kohaku 1112028 van Taniguchi.

Enkele minpuntjes bepalen helaas deze kohaku met een bijzonder goede huidkwaliteit. De sumispot was niet gewenst, maar je zult ze erbij moeten kopen. Voor sommigen een doorn in het oog, voor anderen maakt het niet uit. Toch wordt dit een mooie vijvervis.

Ginrin Kohaku 112002 van Momotaro.

Klein, fijn, edel en sierlijk. Zoals de meeste ginrin, zijn hier weinig liefhebbers voor, maar ik blijf het proberen en zal ze blijven aanbieden.

Showa 1204028 van Kanno.

Voor dit soort koi moeten er ook mensen zijn die interesse hebben. Het zijn echter mijn koi niet, daarom ook deze wegggeefprijzen, en wie weet.

Al de koi die mijn hart niet wegdragen zullen automatisch naar 50 euro gezet worden de volgende dagen met 5 euro per dag. Wie interesse heeft om deze aan te kopen, moet de knoop op tijd doorhakken. Misschien halen ze de 50 euro, misschien niet...wie weet...

Meer afbeeldingen

En Toon vond het goed: afbeelding 1
En Toon vond het goed: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137