En wat is jullie keuze ?

En wat is jullie keuze ?

De Grand Champion anno 2009 van de koi- en vijverdagen is bekend. Deze werd gekozen door de Japanse jury en Alan Coogan. Maar wat is jullie keuze ?

In de wandelgangen vooraf werd er reeds druk gespeculeerd wie dit jaar Grand Champion zal worden. Onder de deelnemers gaan er al namen rond van diegenen die genomineerd zijn of die kans maken op deze prijs. De 3 koi die de titel van Grand Champion zouden kunnen krijgen waren de sanke die nu momenteel Grand Champion is geworden, Shiba Zakura en Geisha.

Ik zou jullie willen vragen welke koi jullie als Grand Champion zagen. Gelieve dit dan ook te ondersteunen. Het zijn toch de toeschouwers die tenslotte het belangrijkste zijn. Uiteraard wordt ik meegesleurd door mijn eigen enthousiasme en zou ik niemand liever dan Shiba Zakura als Grand Champion hebben gezien, maar ik stel wel prijs op een ongezouten mening. Dat Domino kans maakte was ons totaal ontglipt, en het was helemaal niet de bedoeling om met Domino de prijs van Supreme Champion te halen. Natuurlijk zijn we daar trots op, maar verder dan een eerste prijs in haar klasse, hadden we niet verwacht.

Mijn keuze:

1 Shiba Zakura

2 Geisha

3 Sanke

4 Domino

Waarom Shiba ? Gewoon omdat ze van onszelf is, en omdat ze alle kwaliteiten in huis heeft die iedere andere Jumbo ook heeft. Bovendien is haar vrouwelijke charme in geen enkele andere koi terug te vinden. Geisha daarentegen heeft op dit ogenblik wel de betere in huidkwaliteit, maar qua bouw vond ik ze persoonlijk nog iets minder. Dit kan beteren in de toekomst en ze zal dan een geduchte concurrent worden voor iedereen. Op de sanke is niets op af te keuren, maar waar ik vooral op let, en dat zal wel fout zijn, is de uitstraling en de persoonlijkheid. Ik kon dit niet terug vinden in de sanke. Ik heb het hier met Hans van t' Viske nog lang en breed over gehad, en hij vond de Sanke technisch de beste, maar...pfff, ik wil geen technische koi, ik wil koi met ballen zien. Dat domino nog meespeelde was totaal onverwacht, maar deze heeft natuurlijk wel ballen en uitstraling, of niet soms. De bouw is natuurlijk geweldig, maar huidkwaliteit is zeker nog niet top. Hopelijk krijgen we het hi nog in orde, maar of we het shirojo nog goed krijgen is nog maar de vraag.

Als ik onze koi er niet bijreken, dan zou ik voor Geisha gegaan zijn. Geweldige koi met veel persoonlijkheid en uitstraling. Nog 10 cm en je maakt kans Hans/Joachim...Wel moet ik er aan toevoegen dat de juryleden toch wel sanke liefhebbers waren volgens mij, maar dat is slechts een persoonlijke waarneming.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml