Enkele jumbo koi van Momotaro

Enkele jumbo koi van Momotaro

Iedereen is gek van die grote jumbo koi met de brede lijven, lange koppen en dikke staarten.

Daarom heb ik Daisuke even gevraagd om er een 2-tal te bowlen zodat ik deze aan de mensen thuis kan laten zien. Zoiets doen ze niet zo graag, maar ik had weer geluk. Dit filmpje geeft je een indruk van de echte jumbo van Momotaro, of zeg maar een topje van de pyramide waar ik het steeds over heb.

Bovendien deed hij me nog even een kleine rondleiding over de veilingkoi voor begin volgend jaar. Helaas heb je geen echt goed zicht op deze koi door het water dat nooit helder is, maar wat je hier ziet zwemmen vertegenwoordigt een ongelooflijk kapitaal.

We kregen ook een blik te zien van de nieuwe showa "Lion Queen" waar ik persoonlijk de kenmerkende eigenschappen in terugvind van de showa die regelmatig terugkeren als oyakoi bij Momotaro, het grote stevige hi vlak met een sumi partij voor en achter of aan de zijkant, maar ook altijd een sumi partij op het hoofd. Als 5-jarige koi reeds over de 90 cm zijn is fenomenaal.

Op het laatst zie je nog de 5 jarige oyakoi "Love Queen", de moeder van de onlangs geveilde kohaku, waarvan ik er eentje heb kunnen bemachtigen, en ook 90 cm. Ik kan je garanderen dat het fantastische kohaku waren. Alleen de prijs was helaas niet menselijk meer.

Als toemaatje laat ik je nog een filmpje zien van 5 kohaku waar ik lang over heb getwijfeld, maar die ik helaas niet durfde aankopen wegens te duur. Was het 2 jaar vroeger geweest, dan had ik ze onmiddellijk gekocht.

Alle 5 zijn het plaatjes van koi, machtige body's en huidkwaliteit, allen 60 cm of 60 cm+, dus wie interesse heeft, snel is en van een filmpje durft kopen op mijn advies, dan mag hij me nog altijd contacteren. Zo 5 vissen in je vijver, en je bent de hemel te rijk, maar wel enkele euro armer...prachtig om naar te kijken.

Dat is waar ik in de toekomst graag naartoe zou willen gaan, maar ik weet dat het moeilijk te realiseren zal zijn. 100-150 van dit soort vissen, samen met een aantal tosai, maar niet te veel. Wie weet worden dromen nog bewaarheid.

Het volgende nieuwsonderdeel zal over de tosai gaan..."eindelijk" hoor ik je denken....

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137