Enkele korte verhaaltjes

Enkele korte verhaaltjes

Ondanks de vakantieperiode, en de low profile interesse in koi, is er toch heel wat nieuws te vertellen. Ik pen hier een paar korte verhaaltjes onder elkaar, zodat alles up to date blijft.

Soms is het moeilijk om een nieuwsitem te schrijven, maar tegenwoordig krijg ik veel nieuws binnen, en is het voor mij eenvoudiger om telkens een kort verhaaltje te schrijven. Het is dan ook altijd plezierig om het minste nieuws te ontvangen, zo blijft iedereen op de hoogte.

Heuglijk nieuws is er te melden van de geboorte van een groot aantal kinderkoitjes. Na de aanbieding verleden week van bevruchte eitjes, zijn er 2 mensen die deze zijn op komen halen. Eén van deze mensen was Rob, die me gisteren een bijzonder plezierig filmpje stuurde, vergezeld van een foto. De mail gaf volgende informatie:

"Alle eitjes zijn uitgekomen en heb er n filmpje van gemaakt. grootste deel zit in de quarantaine van 4m³ en ongeveer 1/4 in de vijver in een doek. Nu eens benieuwd wat er  gaat uitkomen ..." Wel wij zijn ook benieuwd Rob, en wat me opvalt is dat er meer witte koitjes zijn dan zwarte...lijkt een goed teken te zijn.

Trouwens, interessante vijver Rob. Ik heb geen idee wat voor koi erin zitten, en je blijft een mysterieus iemand die moeilijk in te schatten is als je op bezoek komt, maar het is in ieder geval een vijver met mogelijkheden. Je ziet me volgend jaar verschijnen voor de eerste keuze...en niet sjoemelen...

Misschien wordt de foto bij het nieuwsitem dan ook duidelijk, want die handelt over onze filmsterren in dit verhaal, dat namelijk het volgende is. De bovenste koi komen uit dezelfde levering en zouden uit dezelfde ouders komen, namelijk de 103 cm Mako sanke van Momotaro, waarop de certificaten duidelijk vermeld werd dat het gegarandeerde vrouwelijke koi zijn.

De 1110005 werd achteraf de winnaar van de koi-idol verkiezing 2013, waarover zo dadelijk nog iets meer. Blijkt achteraf dat de 1110007, geen gegarandeerde vrouw is, maar een serieuze man is die zich heeft toegelegt op het bevruchten van de eitjes van de 2 onderste koi op de foto, namelijk de 1011007 matsu kohaku van 80 cm, en de 1011050 shiro utsuri van Dainichi van 65 cm.

Ondertussen kreeg ik ook enkele filmpjes binnen van Arie, die de eigenaar is van de sanke die de koi idol verkiezing 2013 heeft gewonnen, samen met nog enkele filmpjes van andere koi. Uit zijn commentaar blijkt hoe trots hij is op zijn koi, en zo hoort het ook. Het is dan ook een plezier om deze filmpjes te tonen. Wel moet hierbij vermeld worden dat het enkel de sanke is die van Interkoi komt.

Nu ik toch mooie vissen aan het tonen ben, wil ik even 2 koi voorstellen, waarvan ik denk dat ze bijzonder veel toekomst in zich hebben. Het zijn 2 koi van Dainishi, namelijk een kohaku en een showa.

Deze kohaku wordt met de dag beter en beter. Het is een stevig gebouwde koi met een dankbaar patroon, dat in de toekomst wel eens een goede ondersteuning zou kunnen zijn. De voortreffelijke huidkwaliteit en het sterk afgelijnd patroon op het hoofd zijn zeker een meerwaarde te noemen en daarmee neemt deze tosai een optie op het predikaat schoonheid.

De showa van Dainichi waar ik stilaan wild van wordt, is een koi die als onopvallende showa binnenkwam, maar die stilaan mijn aandacht begint op te eisen. Is het nu een showa of een sanke was mijn bedenking... De groei doet haar goed, en de uitstraling verbetert zienderogen. Het is een tosai met nog veel verborgen mogelijkheden.

Zoals algemeen bekend is Dainichi niet van de poes voor de betere koi, maar ik denk dat ik niet met teveel wierook zwaai als ik zeg dat dit toch 2 koi zijn die voor de toekomst nog veel in petto hebben. Beiden zijn een uitdaging, en wie een goede tosai zoekt, is een bezoekje aan Interkoi zeker de moeite waard. Wie de moed heeft om naar de prijs te vragen tijdens zijn bezoek, zal ik trachten te overtuigen om een goede zaak te doen. Hierbij dient vermeld dat ik koi verkoop, maar geen koi weggeef...

Nog even ter informatie

Er zijn voldoende deelnemers voor de bestelling van de grote korrel van 10 mm van Probites met Chlorella, en ook voor het zinkend voer. Ik bestel echter niet meer dan nodig is, en zou ook graag vernemen of er nog kandidaten zijn. Zo ja, stuur me dan een mail voor zondagavond, want dan geef ik de definitieve bestelling door. De levering is voorzien voor zaterdag 3 augustus.

Meer afbeeldingen

Enkele korte verhaaltjes: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240