Hoera, een nieuwe klant

Hoera, een nieuwe klant

Het is altijd plezierig om nieuwe klanten te maken. Je hebt dit nodig in de koi business...

Pieter heeft geluk, want hij kan zich laten bijstaan door zijn "opa" die de nodige richtlijnen en instructies kan geven. Hij heeft me beloofd om de foto's en de filmpjes door te sturen die hij gemaakt heeft, en ik heb hem op mijn beurt beloofd dat ik er dan een nieuwsitem over maak.

Mijn eerste klant vandaag was echter Polleke die 2 bakjes aardbeien meebracht, waarvoor uw dank Polleke. Ze waren reuzelekker, en de overblijvende aardbeien heb ik aan mijn vrouw gegeven die ze doodgraag eet. Ik moest je van haar dan ook bedanken.

Alex had vandaag "een dagje vrij", en kwam zich eens verdiepen in mijn collectie koi. Aan zijn praten te horen kende hij mijn vissen vrij goed, en na een onderhoudend gesprek met de aanwezigen, werd er besloten om enkele van mijn bijzonder goede nisai te laten zien.

Ik zeg bijzonder goede nisai, en ik denk dat ik niets heb overdreven als je dit filmpje van 2 minuten bekijkt. Ik ben tevreden over mijn aankopen, en kan er nog iedere dag van genieten. Sterke, stevige nisai van 60-65 cm, en ik denk ondertussen wel enkele van boven de 65 cm. Allen waren het erover eens, dat dit een prachtige collectie is, die hun weg naar de uiteindelijke eigenaars uiteindelijk zullen vinden, is het niet vandaag, dan is het morgen.

Roland en Rita waren juist te laat om deze serie mee te bekijken, maar vermits er nog interesse was om de betere tosai te bekijken, hebben we samen in groep, een afvallingsrace gehouden van de tosai. Eerst moesten deze tosai gebowld worden en dat was een serieuze taak.

Een beetje in samenspraak hebben we dan getracht om samen tot de finale te komen. In overleg werden telkens die koi uitgekozen die er als volgende uitmoesten, totdat we nog 4 koi overhadden. Daarna werd het moeilijker, maar tenslotte won verrassend de kohaku van Dainichi, en dit ondanks het showa en sanke geweld.

Het plezierige was dat iedereen zijn ding mocht zeggen, goed of minder goed. Het is nu eenmaal in onze cultuur ingebouwd dat we niet de goede dingen kunnen naar boven brengen, maar toch telkens de slechte punten moeten kunnen aanstippen. Dan kom je tot de slotsom dat er geen enkele koi perfect is, en gelukkig maar.

Het moeilijke van tosai is dat je wel een toekomstbeeld kan schetsen en verwachten, maar dat de evolutie nooit in zijn kaarten laat kijken. Ik kan het alleen maar proberen in te schatten. Ik behoor niet tot de groep die de "zogenaamde wijsheid" in pacht heeft, maar ik geloof dat ik toch altijd goede vissen aankoop en deze ook laat zien. Dat is een ding dat je me niet kan verwijten, en dat zelfs mijn ergste vijanden niet kunnen ontkennen.

Dat de kohaku trouwens als laatste bleef zitten, was voor mij een verrassende wending. Ikzelf vind de kohaku een geweldige koi, maar normaal moet een kohaku het dikwijls afleggen tegen een showa of sanke. Men was het er in ieder geval toch allemaal over eens dat de meeste tosai goed waren, en zeker een investering in de toekomst waard waren. Ik hoor het graag van diegenen die aanwezig waren.

Tenslotte kreeg ik nog het bezoek van Pieter, kleinzoon van....Slimme, verstandige jongen, met pertinente vragen. Niet verlegen, goede verstandhouding met zijn opa...ik kan het alleen maar toejuichen. En ja hoor, de opa had zelfs de oma meegebracht...Pieter mocht enkele koi kiezen uit de voorste vijver, en met zijn camera in de aanslag werd zijn keuze snel gemaakt....de shiro utsuri. Laat je verhaal maar komen Pieter. Wel op één voorwaarde, je opa mag niet mee helpen...

Nu we het toch over kleinkinderen hebben, de kleinste uit mijn tategoi selectie is ook niet van de poes. in haar laatste clipje laat ze zien wat ze in haar mars heeft...geweldig...

Nog een vraagje voor de lezers van mijn dagblad: als je mooie foto's hebt van je koi, liefst met je kleinkinderen, maar het mag ook zonder. Stuur ze me op, ik wil er graag een nieuw onderdeel op starten in het nieuwsitem. Ik zal volgende week beginnen met een eerste foto te uploaden.

Wat ik bijna nog zou vergeten, is dat ik even met Polleke een showa'tje van de december selectie heb gebowld om te bekijken. Ik vind die zelf namelijk goed evolueren. Bekijk het filmpje eerst en geef zelf je mening. Polleke schatte hem amper 30 cm, en ik 33 cm. Gewoonlijk ben ik er niet veel naast, maar nu moet ik toegeven dat Polleke er dichter bij was, namelijk 30,5 cm.

Het is een zuivere showa vind ik, met een goede verdeling van het hi, shiroji en sumi. Hij mocht een iets ronder hoofd hebben, het lijkt wat puntig, wat er in mijn ogen op duid dat het een mannelijke koi betreft. Het zwartneusje roept plezierige, helaas lang vervlogen dromen op, en een ietsjepietsje meer wit op het hoofd zou hem volgens mijn bescheiden mening nog mooier maken. De aflijning is echter scherp wat de showa een zuivere uitstraling geeft. Deze showa moet je niet beoordelen als een topkoi, maar als een koi die prijs/kwaliteit in evenwicht is. Dan zou je natuurlijk de prijs moeten weten, maar daar mogen jullie op proberen te antwoorden. Wat is deze koi in jullie ogen waard ?

Bouwjaar: juli 2013

Kweker: Momotaro

Geslacht: neen, hij leeft nog

Lengte: 30,5 cm

Type: showa

Sex: neen, nog te jong.

Prijs: vul maar in....

Meer afbeeldingen

Hoera, een nieuwe klant: afbeelding 1
Hoera, een nieuwe klant: afbeelding 2
Hoera, een nieuwe klant: afbeelding 3
Hoera, een nieuwe klant: afbeelding 4
Hoera, een nieuwe klant: afbeelding 5
Hoera, een nieuwe klant: afbeelding 6
Hoera, een nieuwe klant: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240