Probites 10 mm

Probites 10 mm

Toen onlangs mij iemand vroeg om voer van 10 mm. van probites op de markt te brengen, heeft Mike van Nedkoi op eigen initiatief een badge van dit soort voer gemaakt.

Normaal zou ik er niet bij stilstaan of de korrel nu 6 of 10 mm. is, maar nu moet ik zeggen dat ik het eigenlijk liever voer aan de koi dan het kleinere voer. Zelfs de koi van 30-40 cm hebben er geen problemen mee.

De reden waarom ik er zo tevreden over ben ? Gewoon rust, gevoelsmatig vind ik dat de grote koi rustiger te werk gaan met de grote korrel. Het gedrag van de grote koi (+ 60 cm) is dat ze een hapje nemen, zich omdraaien, een rondje zwemmen, en dan het voer vermalen om daarna terug een hap te nemen.

Bij de grote korrel is dit eigenlijk veel rustiger, en ik heb het gevoel dat ze het grote voer ook prefereren. Nogmaals, het is alleen gevoelsmatig. Bovendien, en dat vind ik een positief punt, zat er in het voer met de grote korrel Chlorella in verwerkt, waarover hieronder wat meer uitleg.

Het is zelfs zo, dat ik tegenwoordig wat later op de avond een voederbeurt geef, maar dan meng ik er ook wat zinkend voer onder. Er is een duidelijke pikorde. Ze gaan eerst naar de bodem, en gaan daar het zinkend voer eerst opeten, en komen dan naar boven voor de rest. Voor mij een duidelijk bewijs dat ze liever zinkend voer hebben dan het voer dat boven drijft.

Uiteraard begrijp ik dat de meeste mensen egoisten zijn, en liever de koi boven zien zwemmen dan dat ze de koi naar de bodem zien vertrekken om daar het voer op te scharrelen. (ik ook hoor). Een combinatie van beiden is dan zeker niet te verwaarlozen, en dan maak je van jezelf een halve egoïst.

Ik zou dit voer dan ook graag zelf in mijn bestand opnemen om te voeren, maar ik moet dan te grote hoeveelheden voor mezelf bestellen. Als ik nu een aantal klanten bij elkaar zou kunnen krijgen die een zak van 10 kg zouden bestellen, dan is er geen probleem.

Na overleg met Mike, kan ik het volgende aanbod doen: Wie graag een zak van 10 kg probites wil uitproberen met Chlorella, kan dit door een mail te sturen. Ik heb een prijs kunnen afspreken van 160 euro per zak van 10 kg voor de grote korrel met Chlorella en 130 euro voor een zak van 10 kg zinkend voer. Ik begrijp dat er mensen zijn die liever 5 kg zinkend voer zouden hebben. Ik wil de zakken van 10 kg verdelen indien gewenst en bied deze dan aan voor 70 euro. Versturen in Nederland of België is geen probleem. Dit kost 13 euro per verzending tot 20 kg.

Ik heb hier wat onderzoek gedaan naar Chlorella, en ben toch wel zeer gecharmeerd van de eigenschappen van deze algensoort.

Chlorella is een geslacht van eencellige groene algen, die tot de stam van de groenwieren behoort. Chlorella is een zoetwateralg en heeft een ronde vorm met een diameter van 2-10 micrometer. Het groeit in grote hoeveelheden in Zuidoos-Azië en geeft rivieren en meren daar een groene kleur.

De naam Chlorella is afkomstig van het Griekse 'chloros', dat 'groen' betekent, en het Latijnse achtervoegsel 'ella', dat 'klein' betekent. De Duitse Nobelprijswinnaar Otto Heinrich Warburg bestudeerde de fotosynthese in Chlorella. In 1961 ontving Melvin Calvin van de Universiteit van Californië - Berkeley de Nobelprijs voor de Scheikunde voor zijn onderzoek naar de biochemische reactiepaden van het vastleggen van kooldioxide (koolstofassimilatie) in planten, waarbij hij Chlorella gebruikte.

Onderzoek door het Stanford Research Institute toonde aan dat Chlorella (wanneer gekweekt in ondiep water in warme, zonnige omstandigheden) twintig procent van de zonne-energie kon omzetten in in een plant die, wanneer gedroogd, circa 50% eiwit bevat en daarnaast vet, vitaminen en mineralen evenals diverse andere nutriënten. (dit zijn dan de befaamde aquatische eiwitten die door de koi veel beter verteerd worden)

De enorme fotosynthetische capaciteit van de plant zorgt er dus voor dat de plant meer eiwit kan produceren per oppervlak dan welke andere plant dan ook. Chlorella is van de soort vulgaris met gebroken celwand. Deze alg staat bekend om het zeer voedselrijke karakter. Chlorella bevat een goede spreiding van vitamine A, B1, B3, B3, B6, B12 en C.

Er zijn verschillende therapeutische effecten van chlorella gevonden, niet alleen in dierstudies maar ook in onderzoek bij mensen. Zo worden chlorellabevattende voedingssupplementen veel gebruikt in de veronderstelling dat deze een immuunversterkend effect hebben.

In wetenschappelijk onderzoek blijkt chlorella inderdaad krachtige immuunstimulerende effecten te hebben. Ook vergroot chlorella de concentratie van secretoir immunoglobuline A (sIgA) in moedermelk. SIgA speelt een cruciale rol in het mucosaal immuunsysteem en is de eerste verdediging van het menselijk lichaam tegen pathogene microbiële invasie. Vermindering van de hoeveelheid sIgA wordt in verband gebracht met een verhoogd risico op infecties. Ook heeft chlorella een rol in detoxificatie van zware metalen (met name cadmium) en dioxine.

Chlorella bevat een unieke groei factor (CGF).De CGF zorgt dat de alg zich elke 20 uur verviervoudigt! Wetenschappers staan al decenia voor een raadsel. In Azië noemt men deze groeifactor al 'de zesde voedingstof'. Naast vitaminen, mineralen, eiwitten, vetzuren en koolhydraten.

Chlorella ontgift het lichaam

Chlorofyl is de stof die zorgt voor de groene kleur van planten. Chlorella is een zeer rijke bron van chlorofyl. Dit heeft een ontgiftende werking op het lichaam.

Wil je een zak van 10 kg grote korrel met Chlorella aankopen of/en een zak zinkend voer van 5 of 10 kg, stuur me een mail, en zodra ik er een 5-tal bij elkaar heb, maak ik de bestelling in orde.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240