Enkele nobele onbekenden

Enkele nobele onbekenden

Ik heb gisteren een aantal koi gebowld die onderdeel uitmaakten van de promotie waarvan ik er gisteren enkele heb geactiveerd.

Ik was tevreden met wat ik zag, en de koi oogden zeer gezond en vitaal in deze tijd van het jaar. Ik heb enkele minder uitgesproken grootheden gebowld, maar die toch de moeite waard zijn om te laten zien.

Deze sanke 1511016 is een sanke die me altijd heeft aangesproken wegens zijn bijzondere uitstraling. Ik kan me goed voorstellen dat er mensen zijn die dit soort koi niet graag zien, maar ik kan me ook voorstellen dat er mensen zijn die een boontje hebben voor een koi met deze uitstraling.

Het is wel de waarheid als een koi, dat hij onmiddellijk je aandacht trekt als hij tussen de anderen rondzwemt. Hetzelfde kan gezegd worden over sanke 1511021 die met zijn 65 cm toch niet van de poes is.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik dacht deze heel snel te kunnen verkopen, maar niets was minder waar. Zo zie je maar welke vergissingen je kan maken, en dat je geen voorspellingen kan doen wat betreft de verkoopbaarheid van bepaalde koi.

Een showa die me meer en meer aanspreekt is toch wel showa SH-V16-4124 . Als tosai aangekocht op de veiling van april dit jaar, laat deze toch een positieve ontwikkeling zien. Het kleine minpuntje is het ontbreken van de motoguru op haar rechtervin, ondanks het feit dat zich hier toch een zweem van sumi blijft ontwikkelen. Dit zou toch wel eens een behoorlijke, niet geforceerde showa kunnen worden die boven verwachtingen kan uitstijgen.

Tenslotte op speciaal verzoek van velen, een filmpje gemaakt van Eva, sanke 1611087. Dit is een sanke die je heel goed in het oog moet houden. Als je ooit een koi wil kopen met een verwachtingspatroon dat aansluit bij de echte jumbo, dan behoort deze zeker tot de kanshebbers.

Bekijk heel goed de bouw van deze sanke en je zal weten waarom deze een vrij hoog prijskaartje heeft. Het is echter niet alleen de bouw, maar ook de huidkwaliteit die aansluit bij het aangename. Ik ga het niet hebben over het patroon, want dat is een discussie zonder einde, maar technisch is hier absoluut niets op aan te merken. Wil je een sanke voor het grote werkt…dit is er eentje van….

Tenslotte wil ik nog een karashigoi laten zien van 79 cm. Deze komt uit de selectie die ik in 2011 had gekocht van Takigawa. Ik heb nog een mooi filmpje gevonden van deze vrolijke selectie.

We moeten hier niet spreken van kwaliteit, maar de koi bekijken als een vrolijke meute van gezonde degelijke koi, die het bijna allemaal, voor zover ik weet, uitstekend hebben gedaan. Ze zijn nu 6 jaar en de meesten hebben de gezegende lengte van tegen de 80 cm of juist erover gehaald.

Wie interesse heeft in deze karashigoi, gelieve dan contact op te nemen. Ze is heel goedkoop, nog jong, en ze kan nog een aantal cm groeien. Ze kan uiteraard blijven zitten tot april. Wie zijn doelstellingen niet zo hoog heeft liggen, maar toch een koi met body en aanzien wil aankopen, moet even contact met mij opnemen, de prijs zal zeker het probleem niet zijn.

Ondertussen staan er weer enkele andere koi in promotie, waarvoor dezelfde voorwaarden gelden als de vorige. Je mag altijd eerst komen kijken of een filmpje laten maken van de aangeboden koi vooraleer je een definitieve beslissing neemt.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240