Eindejaars cadeau

Eindejaars cadeau

Als je dan toch iets wil doen voor koi wat ze op prijs kunnen stellen, dan is het wel de verwarming naar een lekkere 18° brengen tijdens de winterdagen.

Nog een paar weken en dan gaat de temperatuur onherroepelijk naar beneden, zodat hun biologische ingebouwde klok zich kan aanpassen aan hun natuurlijk gestel.

Ondertussen genieten ze met volle teugen, en misschien is het toch eens mooi om nog eens een filmpje te laten zien van het uniek verwarmingssysteem waar ik al jaren over beschik.

In die tijd stond de warmtepomp nog in de kinderschoenen, en ik kon moeilijk begrijpen hoe de filosofie van een warmtepomp in elkaar zat. Ondanks dat begon ik mij erin te verdiepen, totdat ik de opdracht gaf om een systeem te bouwen waarvan ik nu nog altijd de vruchten pluk.

Door een put te boren van 218 meter diep, was ik in de gelegenheid om water op te pompen dat tegelijkertijd al 14-15° warm was. Een ultieme gelegenheid om een warmtepomp op dit systeem aan te sluiten.

Een warmtepomp zorgt ervoor dat er warmte onttrokken wordt aan het opgepompte water, en dat de rest wordt teruggespoten als het ware. Noem het de omgekeerde werking van een koelkast, dat is de makkelijkste manier om het uit te leggen.

Het verwarmde water dat op 40° onttrokken wordt, slaat men op in de grijze tank die je links op het filmpje ziet. Door middel van warmtewisselaars wordt dit verwarmde water afzonderlijk naar de verschillende vijvers gevoerd.

Op deze manier controleer ik de warmte van 2 vijvers buiten en alle vijvers binnen met slechts 3 KW, wat onnoemelijk weinig is. Zoals je ook kan zien op de foto, is de temperatuur nu overal 18°. Het cijfer van 27,2° moet je niet meetellen, want dat kanaal is momenteel niet aangesloten.

ENKELE KERST EN EINDEJAARS AANBIEDINGEN

Deze week zal ik iedere dag een paar koi in promotie zetten. Misschien heb jij je oog laten vallen tijdens het jaar op deze koi, en heel misschien heb jij wel interesse om ze aan te kopen.

Laat het ons een eindejaargeschenk noemen, en als je interesse hebt, kan je deze alsnog aankopen met een korting die slechts 1 dag zal gelden. Iedere dag zal er dus wisseling van de wacht plaatsvinden. Denk nu niet dat het de mindere koi zijn, want dan zit je er volledig naast. Er zitten bijzonder goede koi tussen die op dit ogenblik zelfs een positieve metamorfose hebben gemaakt.

Je hebt het recht om de koi eerst te laten filmen vooraleer je beslist om deze aan te kopen. Bij interesse zal ik de koi graag bowlen en een zo realistisch mogelijk filmpje maken met de juiste afmeting. Je hebt ook het recht om eerst naar Arendonk te komen om de koi live te zien.

Vooral deze showa is de moeite om te bekijken !!!

De koi mag uiteraard blijven tot het weer het toelaat ! Denk er ook aan dat er dubbele punten te verkrijgen zijn voor een gratis Japanreis…

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240