Kerstmis, een dag van ontspanning

Kerstmis, een dag van ontspanning

Geniet van de dagen die komen, geniet van de dagen die zijn geweest, meer moet dat niet zijn….

Natuurlijk is het onze plicht om iedereen een zalig kerstfeest te wensen met de voorbereiding op de afsluiting van een bewogen jaar. Het is een jaar dat niet velen zullen vergeten en dat getypeerd wordt door onplezierige gebeurtenissen in de ganse wereld. Men kan niet spreken over een jaar van liefde of een jaar van verzoening, want het tegendeel is waar.

De mens doet waar hij het sterkst in is, namelijk in het vernietigen van het mooie dat er zou kunnen opgebouwd worden, het vernietigen van al het moois. Wij zijn tenslotte maar mensen, en daar zullen we het mee moeten doen.

Ondanks de deprimerende nieuwsverhalen proberen we toch zo optimistisch mogelijk te blijven en plezier te beleven aan onze koihobby.

Koi bekijken is een dankbaar onderdeel van de koihobby, en Johan kwam even naar zijn nieuwe aanwinst kijken. Hij had haar al wel gespot, en was gecharmeerd door deze sanke van Sakai.

Het was een sanke waar ik lang over nagedacht had, vooraleer ik deze selecteerde bij de opensales van Sakai. Kwalitatief een bijzonder goede sanke, maar patroontechnisch moet je daar mensen voor zoeken die iets verder doordenken.

Je moet echter kwaliteit verheffen boven patroon, en een sanke zoals deze tijd geven om zich te bewijzen. De potentiële mogelijkheden van deze sanke zijn aanwezig, en tijd zal van deze sanke een jumbo koi maken met bijzonder hoge huidkwaliteit, met vermoedelijk een gezegende lengte die dicht bij of over de 80 cm zal gaan, met een beni en shiroji dat iedere groei zal aankunnen, kortom een heel verstandige keuze.

Toch wil ik nog even een 2de vergeten sanke laten zien. Vergeten, waarom zeg ik vergeten ? Wel hier hoort een klein verhaal bij. Deze sanke was verkocht aan iemand in Zwitserland, een nieuwe klant die zich heel gewichtig voordeed, en zelfs 2 koi kocht tegelijkertijd.

Nadien bleek dit een oplichter te zijn, en iemand die graag koi besteld en ze nadien gewoon niet betaald. Tja, zo zijn er ook mensen, maar gelukkig kom ik die zelden tegen. Ik zet ze op de zwarte lijst, en dit als waarschuwing voor andere dealers, die misschien met hetzelfde probleem geconfronteerd worden. Wees dus voorzichtig als je met deze persoon te maken krijgt.

De sanke die hij heeft laten zitten, deed ons wel denken aan Wakana, de GC van Arcen dit jaar. Als dochter van Seven Star uit de stal van Sakai FF, is het frapant dat deze koi weer een offspring is van een oyakoi, waar ik altijd een zwak voor heb gehad. Zou dit gevoelsmatig zijn, misschien wel, want het is raar dat ik altijd aangetrokken wordt door deze oyakoi.

Laat ons ze dan eerbiedig Wakana II noemen en hopen dat ze een gezegende vijver vind waar ze verder kan ontwikkelen, en misschien binnen enkele jaren laten bewijzen wat ze kan. Wat ik wel kan bevestigen is dat het een koi is die ik moest hebben op de veiling van Sakai !

Een karashigoi waar ik onmiddellijk achter sta, en die ik als bijzonder mooi beschouw is karashigoi 1611010. Ik kan niet genoeg krijgen van de zachte uitstraling die eigen is aan deze koi, met een fluwelen huid. Een huidkwaliteit die je maar zelden tegenkomt. De karashigoi is op dit ogenblik iets lichter dan normaal, maar dat komt omdat ze binnen zit. Eénmaal buiten zal ze aan kleinintensiteit verbeteren.

Als laatste heb ik gisteren nog een kohaku gebowld om even te controleren of alles in orde was met het schubje dat ik na de opendeurdagen heb moeten behandelen, en dat bleek meer dan goed te zijn.

Vandaag is het kalkoendag, en terwijl ik mijn nieuwsitem aan het schrijven ben, mijn dagelijkse gewoonte, zal de kalkoen vermoedelijk in de oven gestoken worden om zijn opwachting te maken deze middag. Een ritueel dat we al gedurende vele jaren doen en die ik met mijn ganse familie nog steeds gewoontegetrouw blijf opvolgen.

Ik hoop dat iedereen een fijne dag mag smaken….zalig kerstfeest aan allen....

NIET VERGETEN

Deze week dubbele punten voor iedere aankoop van een koi en kans op een gratis reis naar Japan.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240