Er is veel te vertellen

Er is veel te vertellen

Het was gisteren een flink gevulde dag, dat maakt het makkelijker om een nieuwsitem te schrijven, want dan is er veel te vertellen. Zo wordt het een lang verhaal.

De dag begon met het bezoek van Paul, iemand die op het punt staat de stap naar de interessante koi te maken. Of het beter is of niet is een andere zaak, want alles heeft zijn charme.

Paul is begonnen zoals de meesten beginnen denk ik. Een gat in de grond wat vissen erin en genieten van een vijver, zo kan je het omschrijven.

Dan begint de interesse te lonken en begin je je te verdiepen in koi. Een ramp kan je zeggen, want op dat moment begint het virus vorm aan te nemen.

Je begint je te verdiepen in koi en het euvel is geschied. Stilaan wil je meer en meer, en ga je van het tuincentrum gebeuren een stap maken naar datgene wat wij een koikichi noemen.

Zijn keuze ging naar een sanke van Sakai die ik aankocht op de opensales. Een sanke uit de bloedlijn van Chagall, die voortkomt uit de befaamde Shining Rose lijn. Een sanke die nog veel in petto kan hebben wat betreft groeipotentieel en uitstraling.

Met haar 59 cm was ze 3 cm gegroeid tegenover het moment dat wij ze aankochten, niet onverdienstelijk en dit opent perspectieven naar de toekomst.

Het hi over de ganse lijn egaal met een goede stop op het hoofd en bij het staarteinde. Het sumi dat nu nog wat warrelig overkomt kan samentrekken. Samengevat een goede keuze.

Bovendien kreeg ik nadien nog een verrassend filmpje toegestuurd van zijn huidige vijver. Ik had me deze helemaal anders voorgesteld, want je probeert toch altijd een voorstelling te maken van de vijver die bij de persoon hoort. Qua uitzwemmogelijkheden zal het deze sanke aan niets ontbreken.

Wat mogelijk is met de ginrin benigoi

Ik heb me dikwijls boos gemaakt over het feit dat ik een groot aantal ginrin benigoi had aangekocht op de veiling van Momotaro. Niet omdat ik ze had aangekocht, maar het feit dat ik ze nadien overal zag verschijnen, wat nefast is voor de handel.

Maar ik had een ander idee. Orlando had voordien al een benigoi aangeschaft en deze in zijn quarantaine laten opgroeien. Je kent hem wel Orlando, vroeger nog zijn ding gedaan bij koiquestion ! Orlando en ik zijn niet altijd goede vrienden geweest, maar ondertussen hebben we elkaar een beetje gevonden, wat niet altijd zo makkelijk is met een eigenwijs mens zoals ik….

Vermits we het vermoeden hadden dat de markt toch kapot zou zijn, hadden we besloten enkele benigoi bij hem op dezelfde manier te laten opgroeien. Een goede beslissing, want de benigoi hebben het bijzonder goed gedaan zoals je kan zien op het filmpje.

De grootste is 54 cm, de 2de 53cm en de kleinere 51 cm. Ze gaan nu terug in de verkoop, en hopelijk slaan ze nu wel aan, gezien het feit dat ze een stuk groter zijn geworden. De koi werden door Orlando toen zelf uitgekozen, wat toch wel een insteek van zijn zicht op koi weergeeft. Ik zou zeggen een 9 op 10, een mooi project.

Orlando was nog niet weg of ik kreeg het bezoek van Eric. Dit was een diepgaand bezoek, want het ging over koi van 97 echte cm, en dat zijn gevoelige onderhandelingen.

Ik kan hier pas later over informeren, want dat is op dit ogenblik nog niet aan de orde. Er moet eerst iets meer informatie worden bekomen en dat zullen we pas tijdens mijn volgende trip in Japan kunnen doen.

Toen Eric echter zag welke prachtige koi ik voor een appel en een ei in aanbod had, want hij begreep de waarde van de grote koi die overbleven, hapte hij dadelijk toe en nam onmiddellijk 2 showa mee naar huis. Niet twijfelen zei hij, inpakken, opladen en mee naar huis.

En als de dag nog niet goed genoeg gevuld was kwamen er nog reporters aan om een interview af te nemen voor een krant….ik ben benieuwd, want normaal geef ik niet zo graag een interview. Dat zijn er nu 2 op één week tijd.

Om de dag te vervolmaken had ik nog wat filmpjes gemaakt voor iemand die zijn zinnen had gezet op een showa die in het koi einde seizoen aanbod staat. Ik heb dan maar de showa gefilmd zodat men een perfect indruk van de koi krijgt, en daar de 2 koi die nog in optie staan bijgedaan.

Een filmpje van een trio van 3 showa zodat je kan zien wat je gemist hebt met de eindejaarsaanbieding. Deze koi zullen verdwijnen naar de achtergrond, en wie weet wanneer komen ze terug te voorschijn. Wel kan ik het niet laten om te zeggen dat dit 3 hele goede showa zijn.

En tenslotte heb ik nog 3 koi, ook showa gebowld om je te laten zien wat je morgen misschien wel zou kunnen missen.

Stuk voor stuk koi waar ik mijn hand voor in het vuur wil steken dat ze kwalitatief aan alle voorwaarden voldoen…

Meer afbeeldingen

Er is veel te vertellen: afbeelding 1
Er is veel te vertellen: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137