Eresaluut aan de kleintjes

Eresaluut aan de kleintjes

Men moet me vergeven dat ik veel met de jumbo koi bezig ben, het is eigenlijk een gevolg van de druk naar grote koi. De kleintjes vergeet ik echter niet, maar ze worden wat op de achtergrond verdrongen. 

Bovendien is het ook opmerkelijk dat er veel animo en reactie is, zowel op FB als op mijn website als er grof geschut getoond wordt, maar als het kleintjes zijn dan blijft het stil. Ik vergeet ze echter niet en vandaag is er een kleintje aan de beurt in een update van Thijs.

Thijs is een jonge gast die volgens mij nog naar school gaat en toch de koi als  hobby ingesloten heeft in zijn hart. Bovendien woont hij niet zo heel ver van Interkoi, wat ook eens een luxe is, want de meeste klanten van Interkoi moeten dikwijls van heinde en verre komen. Dit was zijn schrijven: 

Dag Luc,

Tussen al het geweld door van jumbo-updates van andere klanten, wil ik zoals afgesproken een update geven van mijn eerste aankoop bij Interkoi. Aan het eind van dit voorjaar/begin van de zomer kocht ik bij u een kleine tosai Ginrin Ochiba van 22 cm, afkomstig van Seijuu.

Ik vind het een leuke verschijning, door het ginrin valt ze op in de vijver, ondanks de donkere kleuren. Het beestje heeft blijkbaar wel wat aanpassingsproblemen gehad qua groei en meet nu 27 cm. Toch maak ik me hier geen zorgen om, volgend jaar beter. Een mooi beestje, die een mooie toekomst tegemoed gaat.

Leuk detail: ze is volgens mij female, waar ik al op hoopte met het oog op toekomstige kweek projectjes. Bijgevoegd vindt u een korte video van deze koi.Nogmaals bedankt voor uw advies destijds, ik kom zeker nog eens langs.

Met vriendelijke groeten
Thijs

Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat het een degelijke ginrin oshiba shigure is Thijs, mooi evenwichtig patroon tekent de koi. Qua kleur is er niets op aan te merken, en de ginrin kan nooit sterk genoeg zijn. Als je echter prijs/kwaliteit gaat vergelijken, dan heb je hier een topper in je handen, en och...27 cm is geen limiet. Zelfs als ze maar 60 cm wordt met dezelfde uitstraling mag je al bijzonder tevreden zijn.Je hebt dit goed gedaan Thijs.

Ik lees ze nog altijd graag deze updates van klanten, groot of klein, jong of oud,  het maakt me niet uit. Het belichaamt de koihobby en het genieten van koi in het algemeen. Ik weet hoe moeilijjk de koihobby is, want je moet altijd leren met vallen en opstaan. Velen geven het op na een moeilijke start, de overblijvers zijn de die hards.

DAN WEER HET MINDER GOEDE, ZEG MAAR HET VERVELENDE NIEUWS

Ik had gisteren alles mooi  op een rijtje gezet, dat is nodig met al de prachtbeesten die binnenkomen en de interne gang van zaken, totdat er weer iemand roet in het eten gooit. Ditmaal weer de KLM.

Het transport voor 15 of 16 december werd geweigerd en verschoven naar 24 december. Ik had hier geen problemen mee, want kerstavond vieren hoort er dit jaar minder bij en zou altijd nog kunnen na de ontvangst van de koi. Blijkbaar waren er anderen toch tegen, dus moet er voor een andere oplossing worden gezorgd.

Hier zijn ze nu mee bezig, want het is niet alleen  het probleem met het transport, maar ook het probleem met de kwekers die ook hun besognes hebben. Het is niet evident om zomaar te beslissen wanneer koi kunnen verscheept worden, het moet ook passen in het algehele systeem en gedachtengang van de kweker.

Er moet dus een conscensus bereikt worden met al de verschillende kwekers, en dan moet er weer een nieuwe datum kunnen geprikt worden. Misschien is een transport over Duitsland mogelijk, maar ik sta in deze niet aan het roer, en moet dus afwachten.

Wat begin ik een hekel te krijgen aan deze ongeregeldheden die telkens veroorzaakt worden door dezelfde bedrijven. Als  het aan mij lag, een alternatieve oplossing zoeken en komaf maken met deze  bedrijven...Mea est.

Diegenen die zich nog willen inschrijven voor de omosako lotery sale, geef je keuze door, er staan mooie shiro op het programma.

Ik moet helaas tot mijn spijt toegeven dat ik gecharmeerd ben op dit ogenblik door de shiro utsuri. Ik moet de druk van sommige klanten toch gaan interpreteren als een goede zet. De oorzaak van mijn desinteresse is door de vele slechte ontwikkelingen van de shiro utsuri die na een bepaalde tijd toch secundair hi gingen vertonen. Deze blijken niet 100 maar 110% in orde te zij, en ik vind het een dankbare verschijning in mijn vijvers.

Zelf heb ik ook ingezet op een paar shiro, omdat ik de smaak te pakken heb. Ik luister niet dikwijls naar bepaalde tips, maar zo zie je dat het toch niet onverstandig is om ook eens te luisteren. Voordeel is wel dat ik mijn fout ook kan toegeven !

 

Laat Een Reactie Achter

8 reacties

Kristof_d

555


Johan

555


The Untouchable

555

interkoi

555


phil

555


Jack

555


rik

555


Johan d

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml