Wat staat er op de planning december

Wat staat er op de planning december

Het zal geen december zijn zoals andere jaren. De koi zullen er echter niets van voelen, zij zullen niet ondervinden wat er aan de hand is, wij daarentegen zullen ons aan moeten passen. Hier in grote lijnen wat er op het programma staat bij Interkoi.

De nieuwkomers zijn ondertussen geacclimatisseerd en voor zover we kunnen beoordelen hebben ze zich aangepast aan de nieuwe omstandigheden. Het eerste wat er deze week te doen staat ik kieuwstalen afnemen om de KHV en CEV test te doorlopen.

In principe weet ik dat er niets aan de hand zal zijn, maar het bouwt een bepaalde zekerheid in, zowel voor Interkoi als voor de toekomstige eigenaars. Vermoedelijk vandaag zal ik de kieuwstalen nemen en opsturen voor onderzoek. Niet echt een plezierig werkske, maar dat hoort er ook bij. Hoe dit gebeurd kan je nog altijd terugzien op dit filmpje.Normaal zal de uitslag einde week binnen zijn.

Ondertussen is het volgende shipment ook gepland en de datum zal om en bij de 15de december zijn. Dan moeten ook alle binnenvijvers leeg zijn, want er komt een massa koi binnen. Hoe gaan we dit doen ? Vijver 5, onze bekendste vijver buiten wordt ondertussen verwarmd naar 18°.

Nu zaterdag 5 december zal ongeveer 50% van de koi die binnen zitten naar buiten gebracht worden. Dit zijn voornamelijk de grote jumbo en de shiro utsuri uit vijver 8 met een deel van de koi van vijver 6 en 7. Mensen die Interkoi kennen weten over welke vijvers het gaat.

Iedere koi zal in een bowl gezet worden, gefilmd en overgeplaatst. Wie graag aanwezig wil zijn, is welkom, indien de grondregels voor corona gerespecteerd worden. Bovendien is het een buitengebeuren en mits de nodige afstand en de mondmaskers zou er geen discussie mogen zijn.

Dit is de eerste fase. De 2de fase is een week later, het is dan al 12 december. De laatste koi zullen overgezet worden. Dit zal hun thuis worden de komende 4 maanden. De nieuwe koi kunnen komen, en dat zal vermoedelijk 15 of 16 december zijn.

Hier gelden dezelfde regels als bij voorgaande verplaatsingen. De nieuw aangekochte koi van de laatste veiling heb ik kunnen afspreken met Daisuke om te laten overwinteren tot maart/april volgend jaar.Een welkome gunst, waar ik erkentelijk voor ben.

Gisteren ben ik al begonnen  met de voorbereidingen om de vijvers in orde te brengen. Het toevoegen van Aqua Serum is een must. Ik weet dat veel mensen niet zullen luisteren, maar Aqua Serum is een product dat ik gebruik.

Je zult denken weeral sluikreklame, dat klopt, maar ik maak nooit geen publiciteit voor producten die ik zelf nooit gebruik. Bij deze nog eens de uitleg: Aqua serum verwijdert giftige stoffen uit leidingwater, zoals zware metalen. De actieve ingrediënten binden giftige stoffen die in het water terecht komen bij een verstoorde filterwerking of na gebruik van medicijnen.

Daarnaast stimuleert en beschermd Aqua Serum middels colloïden en vitaminen de slijmhuid van uw vissen, waardoor de kans op ziektes vermindert en vissen worden ondersteunt na een behandeling met medicijnen. Tenslotte heeft Aqua Serum ook een verhelderende werking op het water en helpt het schuimvorming tegen te gaan.

Wat zijn colloïden ? Dit zijn zeer kleine deeltjes, typisch van 0.001 tot 1 micrometer diameter, die klein genoeg zijn om in suspensie te blijven in een vloeistof en zinken dus niet naar de bodem. En als je nog wil weten wat suspensie is, dan is dit de uitleg: In de fysische chemie wordt met een suspensie een mengsel van twee stoffen bedoeld waarvan de ene stof in zeer kleine deeltjes is gemengd met de andere stof en het mengsel zich niet snel laat scheiden. Over het algemeen betreft het een vaste stof die is gesuspendeerd in een vloeistof.

Ik wist het allemaal zelf niet, dus ik heb het ook maar eventjes opgezocht. Wel heeft het een zichtbaar gunstig effect, is niet overdreven duur, en zeker aan te raden. Samen met koi enzymen, anarex bio en malamix zijn dit in feite de enige producten die ik gebruik. Ik beschouw klei niet als een product, maar als een mineraal, iets wat ieder dier nodig heeft.

Ik heb er foto's bijgevoegd van de koi die nu binnenkomen. Enkel de mango ontbreken, maar die moeten nog geselecteerd worden. 

Meer afbeeldingen

Wat staat er op de planning december: afbeelding 1
Wat staat er op de planning december: afbeelding 2
Wat staat er op de planning december: afbeelding 3
Wat staat er op de planning december: afbeelding 4
Wat staat er op de planning december: afbeelding 5
Wat staat er op de planning december: afbeelding 6
Wat staat er op de planning december: afbeelding 7
Wat staat er op de planning december: afbeelding 8
Wat staat er op de planning december: afbeelding 9
Wat staat er op de planning december: afbeelding 10
Wat staat er op de planning december: afbeelding 11
Wat staat er op de planning december: afbeelding 12
Wat staat er op de planning december: afbeelding 13
Wat staat er op de planning december: afbeelding 14
Wat staat er op de planning december: afbeelding 15
Wat staat er op de planning december: afbeelding 16
Wat staat er op de planning december: afbeelding 17
Wat staat er op de planning december: afbeelding 18
Wat staat er op de planning december: afbeelding 19
Wat staat er op de planning december: afbeelding 20
Wat staat er op de planning december: afbeelding 21
Wat staat er op de planning december: afbeelding 22

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Johan van R

Begrijp ik het goed dat Aqua Serum een middel is alleen voor nieuwe vijvers bij flinke water verversingen en na het gebruik van medicijnen?

Dus niet voor een preventieve maandelijkse gebruik wat wel is bij producten als koi enzymen, anarex bio en misschien de Malamix van Maarten.

interkoi

Bij deze nog eens de uitleg: Aqua serum verwijdert giftige stoffen uit leidingwater, zoals zware metalen. De actieve ingrediënten binden giftige stoffen die in het water terecht komen bij een verstoorde filterwerking of na gebruik van medicijnen. Na behandeling na gebruik medicijnen is een optionele toepassing. Trouwens koi enzymen raad ik aan om enkel in het voorjaar en het najaar te doen. Bij regelmatig gebruik zou dit niet goed zijn voor het beni.. (eigen ondervinding)


Wiechert

Zo dat is niet mis wat er allemaal binnen gaat komen . Veel succes met de voorbereidingen Luc 


Jack

Word een beste verzameling Koi. Dat word niet alleen goed bezig Luc , maar ook heel druk bezig !


Johan r

We kijken uit naar de nieuw zending , altijd een spannend moment .


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: op afspraak

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SM-V20-12196

Shiro Muji SM-V20-12196
Verkocht