Het 29 november momentum

Het 29 november momentum

Kunnen we dit een momentum noemen ? Eigenlijk niet, ik zou het eerder een ongelooflike prestatie willen noemen, waarbij opvolging, verstand van bieden, doorzicht en kennis een topmomentum teweeg bracht. 

Geloof het of niet ik heb een bewuste keuze gemaakt om me in te zetten om vooral grote koi aan te kopen voor een haalbare beurs voor velen. Ik hoop dat ik de bal niet misgeslagen heb, want het is feit dat dit vooral de aanleiding was.

Vanaf 6 uur s'morgens zit ik op de computer de evolutie van de biedingen aan het volgen. Ik moest even proeven hoe de inzet van de grote jumbo mannen zou verlopen. Inderdaad het zijn mannelijke koi, maar heb je ze al eens goed bekeken ? 

Nu ben ik nog zo fair om de informatie door te geven dat het mannen zijn, maar als ik het als vrouwen zou doorgeven, wie zou er aan getwijfeld hebben ? Heb je deze mannen al eens goed bekeken ? Maar vooral heb je deze prijzen al eens bekeken ? En bovendien zijn het nog jonge dieren bovenop.

Het is ook niet dat we zomaar iedere mannelijke koi hebben genomen, we zijn uit eigen kracht verder gegaan. Alle aangekochte koi werden opgenomen in onze wishlist, met andere woorden werden deze wel 10 keer door Ben door het scherm gehaald om te bekijken, en werden ze ook nog eens gecontroleerd in Japan. 

De koi met aanmerkingen hebben we geannuleerd, en de overige hebben we in onze wishlist gezet, na uiteindelijke goedkeuring door mij. Dit verschaft een grote mate van zekerheid, en dan komt de kracht van het bieden boven.

Je lacht ermee, maar ik heb inderdaad bepaalde technieken om mensen die ook bieden te verontrusten en te laten stoppen. Ten eerste kan ik dat niet uitleggen en ten tweede wil ik dat niet uitleggen, maar geloof me, het werkt. Niet altijd want als de Aziaten de koi willen dan ben ik gezien, en worden er gruizelementen van mij gemaakt.

Het is intens, inspannend en je moet bijzonder alert zijn, want is het in Japan zo dat een bieding op een koi zelden langer duurt dan 1 minuut, dan is het hier een kwestie van doorzicht, want iedere keer als je bovenbied, zal de tijd met 5 minuten verlengd worden. 

Toch heb ik enkele doortastende mogelijkheden die de tegenstanders overbluft. Onderling overleg tussen Ben en mij via msn geeft ook de nodige ondersteuning en terwijl ik bied wordt de lijn van overleg warm gehouden. Het lijkt stratego wel en we zijn er als winnaars uitgekomen.

Nu nog de mensen overtuigen dat deze mannen de moeite waard zijn, en voor die mensen die een jumbo koi willen die niet moeten onderdoen voor vrouwelijke koi, hier is je kans. Heb ik een strategische fout gemaakt, dan wordt het een harde leerschool, en zal ik de fout in het vervolg niet meer maken.

Het is ook onnodig te zeuren over de prijzen, want die zijn uitzonderlijk laag. Ik heb al bewust een keuze gemaakt om enkel definitief te kopen als de koi aan onze kwaliteitseisen voldoet, en tevens door de meeste mensen kan betaald worden.

Ik heb het ook voor elkaar gekregen dat Daisuke me toegezegd  heeft om deze koi pas in maart of april 2021 te laten overkomen, want ik ben overbevolkt anders en dat risico wil ik tijdens de komende winter niet nemen.

Dit is niet evident, al denk je van wel. Het bewijst toch nog maar eens op de goede samenwerking tussen de Momotaro koifarm en Interkoi dat al 15 jaar standhoudt, ondanks regelmatige gevechten, want geloof me, het is een kwestie van geven en nemen. Uiteraard gaat het ook over geld, want Interkoi is op dit moment toch een wat grotere speler aan het worden bij Momotaro;

Ik kan dit echter alleen dank zij jullie, ik moet niet de eer aan mij laten want het is dank zij de klanten dat ik deze positie kan innemen en daar ben ik dankbaar voor. Ik zal ook altijd alles in het werk stellen om iedereen tevreden te houden, al is dat niet altijd mogelijk. Soms een bijzonder dankbaar beroep, soms een heel onaangenaam beroep. Gelukkig overheerst de dankbaarheid, en zijn het extreme gevallen van onwetendheid die de zaken soms onaangenaam maken.

Ik hoop dat ik de juiste keuze heb gemaakt.  Het was een inspannende zenuwfretende zondag, waarbij je telkens nog moet antwoorden op allerlei vragen en zorgen dat je geen fouten maakt. Bewonder de nieuwe aanwinsten pagina, want ik ben trots op datgene wat we bereikt hebben.

Laat ons nu ook de strijdbijl begraven tussen mannelijke en vrouwelijke koi, het wordt verdomd saai en niet terecht. Je hebt nu nog de kans om prachtige mannen te kopen en je niet te laten verleiden door peperdure vrouwen. Ik wil die vrouwelijke koi ook wel, maar ik moet met mijn 2 beentjes op de grond blijven en me niet laten verleiden door de mensen die een grote portemonee hebben.

Interkoi moet en zal er blijven voor de modale man. 

Tenslotte wil ik een bijzonder eerbetoon maken aan een man die ik niet vermeld, maar die zijn hart heeft laten spreken. Een klant had graag de jumbo ginrin kohaku gekocht, en ik had hem verteld om niet te lang te aarzelen omdat er kapers op de kust waren. 

De klanten geloven mij niet altijd, want die denken dan dat ik de verkoop wil pushen. Iets wat 99% nooit waar is. Toch wachtte hij te lang en werd deze koi aan een andere klant verkocht tot grote teleurstelling van de persoon die zich eerst aangemeld had.

Ik stelde voor om de koper te contacteren met de vraag om de ginrin kohaku alsnog aan de eerste geïnteresseerde te verkopen. Ik kende zijn hart, en zijn hart zei ja. Ik wil dan deze persoonlijke geste speciaal in het nieuws vermelden, want dit vergt ongelooflijke menselijkheid, maar vooral een hart van goud !

Het antwoord van de gelukkige is als volgt: is dat de persoon met de.... ....Zeker een top vent met een hoge gun factor

Ik kan dit alleen maar bevestigen !

Laat Een Reactie Achter

17 reacties

Kristof_d

555


rudie

555


Peter De Clercq

555


ben.

555


Jack

555


Polleke

555

interkoi

555

Polleke

@interkoi 555


Phil

555


Matthijs

555

interkoi

555


Wim DW

555


Dick

555


Phil

555

interkoi

555


interkoi

555

Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml