Vandaag ben ik NIET open

Vandaag ben ik NIET open

De veilingen zijn volop bezig en ik kan mijn plaats niet verlaten. Binnen een 2-tal uur begint de strijd weer.  Ik weet niet of ik nog koi zal aankopen, dat ligt aan het gebeuren, en dat is onvoorspelbaar.

Tot hiertoe heb ik 6 aankopen kunnen realiseren, waarvan 4 voor mij en 2 voor mijn collega uit Duitsland. Ik ga de aankopen even hieronder op een rijtje zetten, maar vooreerst nog een beetje uitleg. Ik zal de koi niet tonen met prijzen, dat doe ik pas binnen een tiental dagen. Je vraagt je nu zeker af waarom, dat zal ik proberen uit te leggen.

Het zijn niet de goedkoopste koi, en ik ben bijna op het punt beland waar ik wil komen met mijn aankopen. Daarom dat ik de prijzen even vooaf niet toon, maar wel een prijsopgave persoonlijk wil doen aan de mensen die nu interesse zouden hebben.

Indien een koi nu aangekocht wordt, moet ik zelf de investering  niet zelf doen, en dat scheelt een slok op de borrel. De prijs zal dan ook gebaseerd zijn op de minimale verkoop die mogelijk is. Worden er geen koi van verkocht, dan moet ik zelf een prijs gaan bepalen, maar dat is inclusief een hogere winstmarge omdat het risico ook veel hoger is.

Wil je dus nu een koi, vraag het  me dan aan en je krijgt een prijs quotatie met een breakdown van de prijzen. Indien er geen interesse is zullen de prijzen volgende weken verschijnen. Ik zet de filmpjes van de koi nu op een rijtje, en zal ze straks onder de knop nieuwe koi aanwinsten plaatsen. Wel zullen de koi tot begin volgend jaar in Japan blijven. In maart of april kan je beslissen of je de koi nog als azukari kan laten of niet. Hiervoor heb ik altijd toestemming nodig van de Momotaro koifarm.

Showa SH-V20-1149 heeft een bijzonder speciaal patroon, maar let vooral op de huidkwaliteit, het beni en de strakke aflijningen. Ze is de dochter van een Mako Showa x Super Mako. Ze is geboren in juni 2019 en meet 58 cm. Ontdek de mogelijkheden.

Tancho TA-V20-1150 stond vooraan op onze lijst. Dit is geen afgewerkt exemplaar, en velen zullen zich weeral vragen stellen over de tancho bol die niet perfect gemaakt is. Maar let vooral op datgene waar het sumi naartoe zal gaan. Vertrekkende vanuit de tancho schijn naar boven, je zult versteld staan van de toekomst. Het is een exemplaar waar wij graag op inzetten. Oyakoi is hetzelfde als bij bovenstaande showa, deze Tancho Showa is 60 cm.

Tancho TA-V20-1186 een hebbeding pur sang. Let vooral op de body van deze tancho sanke en de aanwezige fukurin. De bijzonder hoogwaardige huidkwaliteit is een must, en die vind je zeker terug. Toegegeven, de bol staat niet perfect, but what the heck....kijk vooral als je ze ziet rondzwemmen, een top tancho geboren uit onze favoriete oyakoi American Dream en een vader uit het verleden, maar daarom nog altijd bijzonder begeerd, een offspring van Momoko. Velen onder u zullen Momoko nog herinneren.

Sanke KO-V20-1165 heb ik tot de laatste van mijn reeks gehouden. Het spijt me, ze is bijzonder prijzig. Ik kon het niet laten om deze aan te kopen. Alle facetten om tot een opmerkelijk en topresultaat te komen zijn aanwezig. Deze zal zeker nog 2 jaar in Japan blijven als ze niet verkocht wordt, en ik kan je een koi garanderen van 80 cm met alle facetten die nodig zijn om de top op de shows te halen. Dit was wel de duurste koi van de veiling

Tenslotte zijn er nog 2 koi die ik aangekocht heb, voor mij collega in Duitsland, maar hij heeft me gevraagd om slechts 1 koi kenbaar te maken. Deze kan eventueel ook aangekocht worden, maar dan moet je bij hem zijn.

Sanke 73 is een voorbeeldige sanke die zeker de aandacht van sommigen kan trekken. Ik zal Michael zijn verkoopprijs vragen en moest er iemand zijn die interesse heeft, dan kan je me altijd en mailtje sturen voor informatie. Ook deze is American Dream x Momoko en is 59 cm.

Na de veiling, die eindigde rond 12. uur, ben ik naar Interkoi gereden waar Ben ondertussen de honeurs waarnam en de koi al gecontroleerd had. Alles was onder controle, het enige wat we nog moesten doen waren de kieuwen controleren.

We besloten om de shiro utsuri van Omosako in een bowl te doen, want dit zijn voor ons een nieuwigheden. Ik moet wel toegeven dat ik er toch een betere kijk op heb dan vroeger en ze kunnen me best bekoren. Ik laat je 2 filmpjes zien van deze pop art kunstenaars, een stroming uit mijn jeugd waarbij wit zwarte hemdjes de boventoon voerden.

Shiro Utsuri deel 1

Shiro Utsuri deel 2. Hierin zit een shiro utsuri met de beste huidkwaliteit en een meesterlijke mogelijke  ontwikkeling voor de toekomst, maar de body is minder dan de andere. Een reden om niet gewenst te worden ondanks de hoogwaardige kwaliteit, Ben legt het uit. Brillemans en deze zijn nog te koop.

Wie nog interesse heeft in een shiro van Omosako kan me contacteren, de link heb ik gisteren nog doorgegeven, maar hier nog eens ! Niet vergeten het is een veiling op basis van Lucky Draw en je kan je deelneming doorgeven tot 4 december.

Nu verder de veilingen opvolgen !

 

Laat Een Reactie Achter

10 reacties

BenBrons

Top vissen Luc en helemaal de Tancho-showa en showa vind ik geweldig. Heel veel succes nog


Rudy

Moest mijn vijver niet vol gezeten hebben ,dan had ik zeker voor de sanke 1165 gegaan
Luc,doe zo verder ,het zijn allemaal toppers,
Top man!

Johan

Prachtige massieve Sanke die vermoedelijk snel verkocht zal zijn.
Maar er schijnen ook nog wat jumbo aan te komen dus er komt nog meer 😉


rik

kun je wel interkoi overlaten 👌👌👌😋


rik

kun je wel interkoi overlaten 👌👌👌😋


Johan f

Pff om stil van te worden . Die maruten , perfectie nagestreefd . Die heeft alles mee .
Luc gaat stevig door !


Wiechert

Een hele mooie score Luc van erg mooie vissen.
Ja en sanke 1165 wat moet je daar nou over zeggen echt GEWELDIG .
succes vandaag met de veiling Luc


Jack

Fraaie Koi.  De Showa en Sanke laten wel een zeer faaie huid zien !


Niels

Succes luc


Johan

Succes met de veiling Luc. Zal vermoed ik de laatste zijn van 2020 of komt er nog 1 in december


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: op afspraak

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SM-V20-12196

Shiro Muji SM-V20-12196
Verkocht