De volgende 5 kleppers

De volgende 5 kleppers

We springen van rechts naar links, met andere woorden de twin vijver legt zijn geheimen bloot. Wat voor ons op de foto links is, is voor de Wim de vijver aan de rechterzijde. De vijver is een toonbeeld van schoonheid, vooral voor de klanten die verbaasd een eerste bezoek brengen aan het pand.

Het is een fraai schouwspel om al deze jumbo in de vijver te zien rondzwemmen. De baas kijkt vanuit zijn ijzeren toren genoegzaam naar beneden om te genieten van al het moois, maar ik denk ook om af en toe zijn geest te ontluchten en plaats te maken voor genot in plaats van stress.

Ik denk zelfs in deze middeleeuwse tijden van spanning dat het een plezier moet zijn om een rustpauze in te lassen en de kleurige lijven van bovenaf te bewonderen. Vandaag zet ik links op het programma, of de linkse vijver.

Ik begin met een klepper waar ik enorm veel plezier  in heb, en waarvan ik dacht deze nooit te pakken te krijgen. Net zoals de ondertussen befaamde mango karashigoi van Sakai,  nu in handen van onze filantroop Polleke, is de white karashi een koi die verademing uitademt. Een pracht van een beest ! Wat is er  nu speciaal aan een witte vis? Tja, wat moeten we daar op antwoorden. Kijk liever zelf naar het filmpje hieronder en oordeel zelf. 

Wel moet ik er even bij vermelden dat het water helaas niet altijd de perfectie benaderd. Er werden helaas geen verversingen gedaan na een aantal koi te hebben getoond, maar daar kan de rechtgeaarde koikichi wel doorkijken zou ik denken. Volgende keer Wim !!!

White Karashi 1911018 - 85 cm
Zwaargewicht van de dag – noem het mijn stofzuiger van de vijver – een vlaggenschip – een steeds om eten bedelende koi ... maar heeft ondanks de aanpassing, het nog maar korte verblijf enz , toch 4 cm genomen waar ik zeer blij ben.  Ik hoop volgend jaar tegen de 90 aan te tikken.  Het was zeker geen sinicure om deze alleen te bowlen .... wordt vervolgd
Filmpje bij aankomst white wonder.

Kohaku 1812001 - 73 cm
je hebt Ben toen alleen op koop gestuurd naar sakai en kwam terug met deze koi die zeer lang te koop gestaan heeft.  Op een zomerse meidag 2019 – na een speciale actie van jou – besloten om hem aan te kopen – hij heeft toen in de serre gezeten.  Is van midden dit jaar in de vijver en heeft zowel body als lengte nog genomen.
Ik herken haar onmiddeliijk, niemand geloofde erin, maar bewonder ze nu maar. Dit is een filmpje bij aankoop.

Sanke SA-V19-1188 - 66 cm
Noem het een transgender-koi – oorspronkelijk onbeslist, nadien werd het een vrouwtje om als hij naar Belgie kwam bestempeld te worden als een mannetje.  Een koi van 27-28 maanden die toch al 66 cm meet – wetende dat het een man is ... ik ben benieuwd naar het verdere verhaal.
Voor mij is het verhaal gesloten, want dit was de duurste tosai ooit aangekocht. Dit is het filmpje bij aankoop.

Sanke SA-V18-12178 - 73 cm
aangeschaft in een actie bij de opendeur januari 2019.  Jullie hadden deze koi al gedoopt tot martineke (naar eer en glorie van uw trouwste klant)  Een forse dame die in tegenstelling tot de 12172 – zijn lengte en volume gepakt heeft.  Ik kijk uit naar de verdere evolutie van deze koi.
Wat moet ik aan Martineke nog toevoegen ? het onbegrijpelijke en onvoorspelbare karakter zit verweven in de naam !  Een geweldige selectie van december 2018. Dit is het filmpje bij aankoop.

Showa 1811042 - 76 cm
een intrigerende showa omdat de kleuren in real time echt zeer hevig zijn op een zeer witte ondergrond – nadeel is de witte dot op zijn hoofd maar gezien zijn bouw en patroon kan ik het haar wel vergeven voor velen zou deze koi niet gewild zijn maar ik ben ook niet iedereen.
Een showa die bijna iedereen kan bekoren....dit is het filmpje bij aankoop. Een omentum om nooit te vergeten, en ik vraag me nog steeds af wat er met de andere 4 klassebakken is gebeurd. Het blijven kostbare herinneringen.Hier nog een extra filmpje omdat het zo mooi is !

Ik weet hoe zwaar het is om zoveel jumbo te vangen en te meten. Ik weet als geen ander hoe intensief er moet gewerkt worden om dit te doen, daarom een dikke, maar dan ook een hele dikke proficiat voor je inzet.

OMOSAKO LOTERY SALE

Wie nog graag een shiro utsuri wenst aan te kopen, bekijk dan eventjes het aanbod; Heb je interesse, geef me dan een seinjte, ik zal proberen een aankoop te realiseren, maar verschiet niet van de prijzen. Ik stuur je wel een berekening van de uiteindelijke prijs met een breakdown van de prijzen. Hoe opener kan je zijn !

Lotery sale wil niet meer of minder zeggen dan lucky draw. Dus inschrijven kan, maar je weet niet zeker of je ook gewonnen hebt ! Vervelend niet ? Maar langs de andere kant wel eerlijk !

Laat Een Reactie Achter

20 reacties

Roy

555

Wim DW

555


Matthijs

555

Wim DW

555


Polleke

555


interkoi

555

wim.v

555


Johan

555

Wim DW

555


interkoi

555

Johan

555


interkoi

555


Jack

555

Wim DW

555


Rudi

555


Roy

555

Wim DW

555


interkoi

555


Rudi

555


rik

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml