" /> " />
Geen spek voor onze bek

Geen spek voor onze bek

Of om het met de woorden van Ben te zeggen, "er zit echt niks tussen dat prijs kwaliteit interresant is voor ons." en ik moet hem helaas gelijk geven. Dus gaan we de R-collectie dit jaar laten passeren en overlaten aan de "grote jongens"

Je moet verkopen wat een haalbare kaart is, en persoonlijk heb ik het er al moeiljik mee om hoger te schakelen. Ik zal atlijd proberen iedereen de kans te geven om het beste qua prijs/kwaliteit aan te bieden, en niet diender te worden van onbetaalbare koi voor de meeste  mensen.

Het kan zijn dat de R-collectie uniek is, kijk zelf eventjes naar het aanbod. Gewoonlijk kan ik ieder jaar enkele koi scoren die in mijn ogen nog haalbaar zijn, maar dit jaar is het er voor ons niet bij. Tja, als men de macht heeft om het te verkopen, dan kan ik er vrede mee nemen, maar ik denk niet dat ik er het karakter voor heb. Laat het ons bekijken en vrede nemen met hetgeen aangeboden wordt, en kijken en genieten mag natuurlijk ook...

Er was de hoop dat door de corona perikelen de prijzen in een gunstiger daglicht zouden komen, maar niets is minder waar. De prijzen bereiken ongekende hoogten, maar ik denk dat het verschil tussen de top van de piramide en de basis van de piramide wel een verschil laten optekenen, alhoewel ik dit niet kan staven. Mijn aankopen richten zich vooral tot de subtop en hier en daar een topper.

Ondertussen is er toch nieuws over het volgende shipment dat vermoedelijk op 17 december zal doorgaan, maar dat is nog geen zekerheid. Ik zal me echter hierop baseren, en de nodige voorbereidingen hierop afstemmen. Wel is ondertussen bekend dat er nog een laatste veiling dit jaar van Momotaro zal doorgaan. Dit was de info die ik binnenkreeg:

We are planning to have last auction 2020 autumn from on 20th to 22nd of Dec. We will auction for all our high class Nisai (female, male)and Sansai (female, male) !!! We will update these auction koi around middle December, please don't miss it. many high class koi will be there and last Nisai and Sansai event. we will update more details later.

We zullen het opvolgen, maar mijn portemonnee gerraakt leeg. Ik heb al meer aangekocht dan in de planning zat, dus het zal al heel interessant moeten zijn om de strijd aan te gaan, tenzij er nog mensen zijn die een kans willen wagen. Niet geschoten is altijd mis zeg ik dan.

Om nog eens uit te pakken met de mindere goden tussen al dit geweld, zal ik nog eens een specialleke laten zien dat ook begin dit jaar werd aangekocht door Jeroen. Dit verklaarde hij: Hoi Luc hier uw specialleke. Hij/zij begint nu echt door te zetten. Zal nu rond de 27 cm zitten. Hellaas door lekkage iets achterstand opgelopen. Maar begint nu echt door te zetten. En een bijhorend filmpje erbij. Ik moet wel zeggen dat ik het filmpje verlengd heb, want het was slechts 3,5 seconde lang. Te kort om te laten zien.

Het beestje ziet er niet slecht uit, alleen de rode gloed stoort me een beetje. Is het de stress om gebowld te worden, een ongewenst kleurverschijnsel, of een licht bacterieel probleem, ik kan het zo niet beoordelen.

Deze koi was het enige exemplaar uit de mango reeks dat ik in mei aankocht bij Narita. Als het goed is zie je de matsukawabake in dit filmpje nog rondzwemmen, Ze zal toem om en bij de 15 cm zijn geweest. De body bevalt me wel. Je houd ervan, je houd er niet van. Het is in ieder geval een specialleke en hopelijk verdwijnt de rode gloed, want dan is het een aaibaar beestje. 

 

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Roy

Wat een vissen in die collectie van Narita.... Maar wat een prijzen...


Peter De Clercq

Ik moet echt zeggen dat Luc en Ben gelijk hebben. Nogmaals welke echte maar dan ook echte idioot geeft dat daaraan. Dan mag je nog geld hebben als slijk. Iemand die zoiets koopt is volgens mijn oerdom en zeker niet mijn vriend. Ik vind de koi van Narita wel mooi. Maar jan met de pet moet uren werken voor een baas voor een armoe loontje als ik da zo allemaal zie. Mensen het is gewoon een vis, of niet? Meestal vangen ze die en eten ze op. 


Wiechert

Hele mooie vissen zitten in de RS collectie.
Maar volgens mij had de SA-V20-1165/1166 er ook wel op de eerste 2 pagina's bij tussen gepast en zo nog enkele meerdere.
Nogmaals gefeliciteerd met deze fantastische aankoop en aan de nieuwe eigenaar .


Wim DW

ik heb ook het hele aanbod doorgenomen  - ik vind niet alle koi die gepresenteerd worden topvissen -- het enigste dat ik kan vaststellen is dat hij ook voor de gewone koi er topprijzen opkleeft - dus zoals luc en ben aanhalen - er zit niet direct iets tussen waar je economisch als dealer beter kan van worden - en vergaap je niet aan de eerste bladzijden - maar wel leuk om de vissen allemaal is te bekijken   - natuurlijk vanuit economisch model gekeken moet je diep buigen voor Narita - dat hij zijn business-model laat draaien -- mensen die dan zeggen foei - die gaan voorbij aan het feit dat er een vrije economie is en niets hen in de weg staat om zelf een handel op te starten - veel geluk zou ik zeggen


phil

Ook heel de collectie bekeken , inderdaad topvissen!
Maar zeker ook Topprijzen.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: op afspraak

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SM-V20-12196

Shiro Muji SM-V20-12196
Verkocht