Aan alles komt een einde

Aan alles komt een einde

Nog enkele dagen en dan is het definitief gedaan met het selecteren van koi, onze vertrouwenspersoon Olav komt dan naar huis, het is genoeg geweest. Anders dan andere jaren, maar toch met onvoorspelbare en uitdagende verrassingen.

Vermits ik teveel dure koi heb aangekocht moet ik ook aandacht schenken aan de burger met de kleine beurs en per toeval is er een klein momentum aangebroken. Op dit filmpje is te zien dat er nieuwe tosai zijn aangekomen en vermits er niemand in Japan is zoals je kan zien heeft Olav eerste keuze  in het selecteren uit het aanbod na de voorselectie van Daisuke..

Eerst selecteren uit tosai die nu al 20-27 cm zijn is een voorrecht dat wel moet betaald worden en ik ben dan ook wat huiverig voorzichtig in de aankoop. Geloof me of niet, ik doe dit niet voor mijn plezier maar echt in functie van mijn klanten die dit soort koi graag uitzoeken.

Morgen krijg ik 45 tosai aangeboden die als eerste geselecteerd worden uit de reeks. Deze worden verdeeld over Arendonk en een deel gaat naar Duitsland. Uiteraard kunnen jullie deze uit Duitsland ooik reserveren zoals bij de vorige selecties. 

Als het goed is mag je dus morgen een selectie verwachten van tosai die als eerste gehandpicked zijn en waaruit je kan kiezen. En nu ben ik uitgekocht, want het is welletjes geweest en de verkoop is ook wat stilgevallen, dus voorzichtigheid is nu het bord dat op de weg staat aangegeven !

Op deze foto is te zien dat ze volop certificaten aan het maken zijn voor de tosai die ik onlangs heb aangekocht voor Duitsland; Een extra service aan Interkoi. Michael was er zeer blij mee, en de klanten die reeds een koi mee naar huis hebben genomen, kunnen ze nog altijd opvragen en komen halen. 

Terwijl we het weer verbijten is Johnny ondertussen weer volop zijn overkappingen aan het plaatsen. Deze foto's kreeg ik gisteren binnen van hem, en vermits Johnny een steun is waar ik altijd op kan rekenen, maak ik nog graag wat publiciteit voor hem. Hij heeft nog een groot aantal projecten af te werken.

Mijn persoonlijk uitgedacht systeem met de plexiglas ramen en de verhoogde inkijkstroken heeft wel degelijk zijn nut bewezen, want het wordt bijna overal toegepast in de overkappingssystemen. Maak je ook niet ongerust over de prijs, ik heb nog geen euro commissieloon gevraagd aan Johnnuy, dat heb ik bewust niet gedaan om de prijs niet op te drijven.

Daarom het volgende verzoek. Als je een overkapping wenst, wacht dan aub niet tot het einde van het jaar. Bestel tijdig de overkappingen zodat er tijd voldoende is om het project af te werken. Waar deze overkapping is geplaatst weet ik niet, maar ik geloof ergens in de Vlaanders. 

Ondertussen is het transport voor 17 december zo goed als vastgelegd. Ik begin dus ook nu zaterdag met het overzetten van de koi naar de befaamde vijver 5 buiten. Deze heb ik op 18° gezet om de koi een rustige winteropvang te geven. Vermoedelijk zal ik de temperatuur in januari/februari ook lichtjes laten dalen om ze al gewoon te laten worden aan de omstandigheden in Europa, en ze aan te leren wat in hun genen staat geschreven: hiberneren....

 

Meer afbeeldingen

Aan alles komt een einde: afbeelding 1
Aan alles komt een einde: afbeelding 2
Aan alles komt een einde: afbeelding 3
Aan alles komt een einde: afbeelding 4
Aan alles komt een einde: afbeelding 5
Aan alles komt een einde: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

rik

555


Johan

555

interkoi

555


Ronny V

555

interkoi

555

Ronny V

@interkoi 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml