De laatste eindsprint

De laatste eindsprint

Ik had gisteren al grotendeels afscheid genomen van het koitoneel, tot ik besefte dat er nog de lotery van Omosako moest plaatsvinden. Veel had ik er niet van verwacht want er was veel animo voor de shiro utsuri had ik begrepen.

De hoop stond dan ook op een laag pitje, maar niets was minder waar. Eerst en vooral moet ik wel mijn dank betuigen aan Ryuki Narita, want hij was uiteindelijk winnaar geworden van de opmerkelijke ginrin Tancho Showa, een kanon van 60 cm en een hebbeding voor velen. Ik was zelf vanaf het eerste ogenblik dat ik haar zag begeesterd door dit meesterwerk, maar normaal niet haalbaar door de stevige prijs.

Gelukkig had ik een klant die hierop ingeschreven had, en zoals ik  vermoedde was ik niet als de gelukkige uit de loterij gekomen, maar was het Ryuki San die als winnaar uit de bus kwam. Dan maar een laatste troef uitgespeeld en gevraagd of ik deze topper niet kon overkopen, en ja hoor...

Het kostte me wel extra centjes, want hij blijft een handelaar pur sang, maar door de jaren is er toch een verstandhouding ontstaan tussen hem en Interkoi, en op korte tijd was de zaak beklonken. Onze dank dus aan de grootmeester in de koiwereld en de buit was binnen. De nieuwe eigenaars zijn ontzettend tevreden, dat hadden ze niet verwacht. Geniet van het filmpje hierboven....ik ga er geen woorden aan vuil ga maken. Misschien zullen we ze in de toekomst wel zien, want ze blijft nog een jaar azukari.

Ik had een 15-tal biedingen gezet op deze utsuri, want ik moet eerlijk blijven, ze zijn bijzonder intrigerend en een aanvulling op het gosanke bestand. Ik ben dus toch overstag gegaan voor het wit zwarte gewoel en het is trouwens een plezier om ze te zien rondzwemmen.

Van deze 15 biedingen waren er 2 op verzoek van klanten, waarvan hierboven de eerste genomineerde, de tweede is ook niet van de minste. Bij deze prijzen moet ik passen want als ik die zelf aan moet kopen en verkopen, dan is de kans op verkoop minimaal. Als ik echter deze koi mag inkopen op verzoek, dan zijn er mogelijkheden.

Nummer 16 van het aanbod is ook niet van de poes, met nog een interessante toekomst voor de boeg. Shiro Utsuri worden in principe iets minder groot dan gosanke, maar deze klepper met een grootte van 62 cm doet er niet veel voor onder. Ik heb weinig ervaring met shiro, dus voor mij is het ook afwachten, maar als deze eind volgend jaar de 70 cm aantikt en het sumi nog even laat exploderen, dan weet je wat je in de kuip hebt !

Voor de overige waar ik op ingeschreven had, zijn dit de winnende loten. Het stond in de sterren geschreven dat ik Shiro Utsuri in Arendonk moest laten verschijnen, en dan nog eens van de meesterhand van Omosako, ik ben benieuwd of ik de goede beslissing heb genomen, want helemaal gerust ben ik er niet in. Dit zijn mijn verzamelde werken:

Shiro Utsuri Omosako SU-V20-1220

Shiro Utsuri Omosako SU-V20-1222

Shiro Utsuri Omosako SU-V20-1223

Shiro Utsuri Omosako SU-V20-1225

Het geluk was dit keer voor Interkoi dat op dit ogenblik dus ook bemand wordt door het zwart witte spektakel. 2 Van de 6 zullen azukari blijven, de rest zal te bewonderen zijn in Arendonk. Hebben jullie een voorkeur ? Echt goedkoop zullen ze helaas niet worden, maar het zijn dan ook niet van de minste. De toekomst zal uitwijzen of ik op een verstandige manier een nieuwe weg heb ingeslagen op aanraden van bepaalde personen. De koi zullen zo dadelijk verschijnen onder de knop nieuwe koi aanwinsten.

En als je me tenslotte nog een plezier wil doen ! Geef even door via de reacties welke koi je het liefst hebt. Ik ben benieuwd naar jullie keuze en wil  toch minstens een 10-tal reacties zien verschijnen. Zelf heb ik een zwak voor de SU-V20-1223 of nummerke 23 van de veiling. Je hebt de keuze uit 2-16-20-22-23-25, het overige van de codenummers is enkel om de juiste info altijd te weten !

DE KLEINE PAGADDERS IN DUITSLAND

Ondertussen zijn de kleintjes in Duitsland in goede doen, zoals te zien is in dit plezierig filmpje. Tegelijkertijd kreeg ik het rapport van het labo uit Duitsland dat onderzoek heeft gedaan naar KHV en CEV van deze tosai. Zoals verwacht zijn de resultaten negatief, wat positief te noemen is.

Ik heb het gevoel dat deze tosai het werkelijk naar hun zin hebben daar. Wie nog graag overgaat tot aankoop inclusief azukari kan altijd contact opnemen met mij of rechtstreeks met Michael., Alle prijzen staan vermeld op zijn pagina hier op de website onder Interkoi Germany.

KHV EN CEV CONTROLE IN ARENDONK

Ook hier  werd de controle uitgevoerd uit 2 koi van iedere vijver. De koi die ter beschikking werden gesteld voor het afstaan van hun kieuwen staan vermeld op het certificaat. Het is een ingebouwde veiligheid, dat tevens de gezondheid van de koi bevestigt. De lange tijd van wachten en verlangen naar de zomer is bijna begonnen.

Ik heb nog wat biedingen lopen voor de veiling van Sakai FF, maar ik weet dat dit te kort door de bocht gaat zijn. De prijzen zijn te exorbitant en niet aanvaardbaar voor verkoop, tenzij er kandidaten die zich aanmelden voor een bepaalde koi met een bepaald bod dat kans maakt. Voor zover ik weet komt er  nog een veiling van Sakai ergens rond de 13de december en nog één van Momotaro 20 december. Ik zal de links vermelden maar zelf ben ik uitgekocht.

DE LAATSTE OVERKAPPING IS EEN FEIT

Tenslotte is mijn laatste overkapping een feit. Deze werd gisteren door Johnny gemonteerd en daarmee is in Arendonk alles overkapt. Het wordt een bezar werkje om al deze overkappingen in het voorjaar weer af te breken en te stockeren. Een ieder jaar weerkerend ritueel. 

Nog even melden dat ze momenteel bezig zijn om de tosai te selecteren, te fotograferen en te filmen, dus daar kan ik nog geen informatie over geven. Maar zo gauw ik info heb, schiet ik terug aan het werk en zal  ik de info tonen. Alles wat te koop is staat vermeld met prijzen. Voorlopig laat  ik de prijzen nog even staan, de rust is aangebroken, en ik heb een interessant voorstel in mijn hoofd zitten om de saaiheid te verdrijven. Daarover later meer !

 

Meer afbeeldingen

De laatste eindsprint: afbeelding 1
De laatste eindsprint: afbeelding 2
De laatste eindsprint: afbeelding 3
De laatste eindsprint: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

20 reacties

DVR

555


Butcher

555


Matthijs

555


fred

555

interkoi

555


KONDHO

555


Ben Brons

555

Wiechert

555


David

555


Andrée en Ludo

555


Kris

555


Wim DW

555

Kristof_d

555


Wiechert

555


Sjakie

555


interkoi

555


Polleke

555

interkoi

555

Polleke

@interkoi 555

Wim DW

@interkoi 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml