" /> " />
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi

Eurokoi...neen sorry...Eurokooi

Lang moest ik nadenken over de benaming eurokooi, want ik kon kooi niet vereenzelvigen met koi. Ik kon die tweede "o" niet plaatsen.

Totdat ik te weten kwam dat de firma Eurokooi gespecialiseerd was in vogelkooien of volières zoals we hier in België zeggen. Daar kwam dus het woord kooi vandaan en had geen betrekking op koi. Tenminste dat is mijn gedachtengang momenteel.

Ik was al bijzonder lang geïnteresseerd in deze overkappingen, totdat ik definitief het besluit nam om de 2 grootste vijvers te voorzien van deze overkapping.

Na overleg werd er overgegaan tot de aankoop. Ton, de zaakvoerder was bijzonder tolerant vermits Interkoi door bepaalde publicaties in het verleden ook de verkoop had gestimuleerd, waardoor het nu niet moeilijk was een akkoord te bereiken.

Op vrij korte termijn werd de productie gerealiseerd, en het resultaat heb ik nu verwoord in beeld door een uitgebreidde fotoreportage van de opbouw van de overkappingen. Even melden dat je makkelijk de opbouw kan realiseren in 45 minuten indien je met 2 personen ben.

Ik had enkele speciale wensen omdat ik toch in de mogelijkheid gesteld moest worden om af en toe een koi te bowlen. Mijn bezetting van de vijvers kan je niet vergelijken met de vijvers van de koiliefhebbers, en tenslotte wil ik ook nog altijd mijn koi laten zien als er mensen komen.

Daarom heb ik "de kooi" 20 cm hoger laten maken dan normaal, zodat je een mooie inkijk hebt in het geheel, en je de vissen nog goed kunt schouwen. In de voorzijde heb ik een wentelbare deur laten maken, zodat ik eventueel nog altijd een koi kan bowlen.

Dit vereist wel enige handigheid, maar dat is me wel toevertrouwt. Ervaring is een nobele eigenschap die eigenlijk onvervangbaar is.

De koi die eerst wat schuw door de opbouw naar beneden gingen zwemmen, waren al vrij snel gewoon aan de overkapping als ze er éénmaal stond. De bescbermingsfaktor lijkt een goede maatstaf te zijn om een bepaalde rust onder de koigemeenschap te brengen. Dit kan je ook merken in het bijgaande korte filmpje.

Nadien kon ik de daad ook nog eens aan het woord voegen, want men kwam een kohaku keuren van de countdown die geviseerd werd. Zoals je kan zien op het einde van de fotoreeks was het vrij eenvoudig om op deze manier een koi te bowlen, dus opzet geslaagd en een dikke pluim voor mezelf…

Tja, wat moet ik over deze kohaku zeggen ? Wat verlang je nog meer dan dit soort koi ? Je kan zoveel zeveren als je wil, maar een kohaku met deze body, een patroon zoals deze en een uitstraling die iedere verbeelding tart…

Niet beginnen te muggeziften of te zeveren, want dan ga je behoorlijk in je buidel moeten tasten. Een pracht van een kohaku die door de countdown op een weggeefprijs werd gepresenteert. Het is me nog altijd niet duidelijk waarom deze niet eerder een nieuwe eigenaar is tegengekomen, en zo kom je weer op het eeuwenoude verhaal van de moeilijkheid van koi inkopen.

Ik zal er in de loop van volgende week weer mee geconfronteerd worden, want ik sta op het punt om te vertrekken, en het beloofd een serieuze strijd te worden.

Ik zal een evenwicht moeten vinden tussen koi aankopen en koi verkopen. Koi kopen is geen kunst, maar de goede koi aankopen die ook nog eens in een goede prijsklasse moeten liggen, aangepast aan de eisen van de veeleisende koiliefhebbers is niet zo eenvoudig als je denkt.

Ik moet de kweker op mijn hand houden, ik moet de belangen verdedigen van de klanten, en ik moet er zelf ook nog plezier aan beleven. Mijn laatste Japanreis van verleden maand is dat perfect gelukt, maar ik probeer bij aanvang de lat niet te hoog te leggen.

Ik heb een welomleinde strategie in mijn hoofd, maar die kan makkelijk weggevaagd worden als ik ter plaatse kom. Het zou niet de eerste keer zijn, maar telkens vind ik toch nog altijd een manier om te realiseren wat ik voor ogen heb….duimen dus maar….

De koi doen het ondertussen allemaal goed. De kleine beschadigingen beginnen stilaan weg te trekken, en de koi zwemmen al behoorlijk rond. Ben zal de komende week een oogje in het zeil houden, want het blijft een precaire toestand zo pas na aankomst.

Ondertussen zijn de vissen die verkeerd geleverd werden ook opgehaald door Joachim van koicenter Tiel, waar ik even kennis mee maakte. Hij kwam de koi even ophalen met zijn vrouw, en ik moet zeggen dat het een aangename kennismaking was. Alle problemen dus opgelost.

Een laatste vermelding moet ik toch even laten zien aan de hand van dit filmpje. Als iemand zijn levensdroom kan waarmaken, dan is dit het mooiste wat er is. De levensdroom is nu gerealiseerd, en je ziet dat hij er een enorm plezier aan beleefd. Prachtige auto overigens….

Ik probeer jullie zoveel mogelijk op de hoogte te houden gedurende de volgende dagen.

Extra aanbieding

Ik heb een showa van Dainichi tijdens mijn Japanreis in de countdown gezet. Deze zal dagelijks met een bepaald bedrag verminderen, maar ik zeg niet tot welke prijs....Wie eerst toehapt wordt de eigenaar van dit prachtexemplaar.

De countdown moet wel opgehaald worden. Indien deze moet blijven overwinteren, mag dit, maar er wordt hiervoor dan 250 euro extra voor in rekening gebracht.

Meer afbeeldingen

Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 1
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 2
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 3
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 4
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 5
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 6
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 7
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 8
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 9
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 10
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 11
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 12
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 13
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 14
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 15
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 16
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 17
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 18
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 19
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 20
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 21
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 22
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 23
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 24
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 25
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 26
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 27
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 28
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 29
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 30
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 31
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 32
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 33
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 34
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 35
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 36
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 37
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 38
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 39
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 40
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 41
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 42
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 43
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 44
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 45
Eurokoi...neen sorry...Eurokooi: afbeelding 46

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240