Dolle dagen in het vooruitzicht

Dolle dagen in het vooruitzicht

De meeste problemen die gisteren gezorgd hadden voor een heleboel heisa zijn zo goed als opgelost.

De koi die verkeerd was verzonden naar Duitsland werd omgeruild door Polleke, waar ik hem voor moet bedanken, want mijn dagen zijn bijzonder hard gevuld.

Vooraleer ik de koi meegaf die wel naar Duitsland moest, heb ik nog even een filmpje gemaakt, want dergelijke kohaku zie je niet zoveel. Ik kan nog altijd niet begrijpen dat ik deze op de kop heb kunnen tikken op mijn laatste reis.

De sanke die terugkwam had ook niet veel geleden zoals je op het filmpje kan zien. Meer dan 30 uur onderweg in een plastic zak met ± 28 liter water, richting Duitsland gaan, maar gelukkig op kunnen vangen in een tussenstation, dan terug naar Arendonk, en dan nog stralen van gezondheid…het zou slechter kunnen.

Deze middag komen ze de box nog ophalen die verkeerd is meegegeven en dan zijn alle plooien weer gladgestreken, en kunnen we weer gerust ademhalen. Het zijn eventjes heftige tijden, want ik kreeg gisteren nog een update van enkele koi uit mijn aankopen van april dit jaar, meer bepaald van de shiro's die ik aangekocht had.

Ik en Shiro's, het is een slechte combinatie. Wat ik ook doe, wat ik ook aankoop, het blijkt altijd een miskoop te zijn. Dit merk ik aan de interesse die er is voor deze koi, en dat is zoveel als nihil. Op dat ogenblik weet ik dat het niet de juiste keuze is.

Toch kan ik deze aankopen verdedigen. Ik zal je ze laten zien, en dan kan je zelf vertellen wat je ervan vind. De kweker is Omosako, en dat wil toch ook wat zeggen.

Shiro Utsuri 1504001 spreekt wel het meeste tot de verbeelding. Met haar 62 cm, toch geen kleintje in de rangen van utsuri, en als ik deze ontwikkeling zie, dan mag je toch spreken van een verfijnde en beloftevolle shiro of niet ?

Een zwaar frame voor een shiro, een engelachtig witte huidkwaliteit die ons leert hoe shiroji eruit moet zien, zelfs je ogen moeten wennen aan deze pracht. De subtiele lijnen van het sumi doen je fantaseren en wegzweven in dromenland.

De menware zit er, de motoguru is langs beide zijden vertegenwoordigt en geloof het of niet, zelfs aan de linkerzijde zit een sumi vlekje dat de koi nog een extra balans zal geven in de toekomst.

Alle ingrediënten zijn aanwezig, maar zal ze het ook waarmaken, dat is nu het grote vraagstuk, en dan kom ik terug op mijn vorige uitspraak: "zekerheid kan je niet kopen".

Shiro Utsuri 1501002 is een ander verhaal. Deze heb ik toen speciaal geselecteerd voor de magische schubaflijning en de daarmee gepaard gaande uitstraling.

De koi is wat gewoon, ik zie geen persoonlijkheid in de koi op dit moment. Wat ik wel zie zijn de dromen. Zullen het nachtmerries zijn, of zal ze het waar gaan maken, dat is de vraag. Is dit misschien een echte tategoi, of wat wij dan tategoi zouden durven noemen.

Ze komt wat houterig over, wel weer met een fantastisch shiroji, en als ik goed kijk, probeer ik mijn fantasie de vrije loop te laten en de toekomst te ontdekken in deze shiro.

Ik twijfel, terwijl mijn team van medekijkers totaal niet twijfelen….Ze is ook 62 cm nu als sansai, wat ook niet onverdienstelijk is voor een shiro, maar ik zal haar opnieuw in het echt moeten bekijken. Zoals gezegd, ik geef ze het voordeel van de twijfel, en als het me niet bevalt, zal ze gewoon goedkoper worden om alsnog een klant te vinden.

Shiro Utsuri 1504003 is een heel ander verhaal. Het ding is slechts 2 cm gegroeid tijdens haar verblijf in Japan, en ik heb wel 3x gevraagd of dit wil zou kunnen kloppen, want in onze ogen is iets wat niet groot is ook niet goed.

Waar deze wijsheid vandaan komt is mij ook niet duidelijk, maar het staat als een paal boven water dat de meeste mensen altijd eerst vragen: "hoe groot wordt ie ?". De 2de vraag is onvermijdelijk "is het een vrouwtje ?". Als deze 2 vragen niet positief worden beantwoord heb je een probleem. En dan niet te vergeten dat ik een vijver vol met prachtige mannen heb rondzwemmen…

Nu eerlijk gezegd…ik hou van dit beestje. Wat een charisma, wat een uitstraling, wat een klasse ! Of deze de aflijningen ooit zal krijgen die we graag zien, dat betwijfel ik, maar dat ze een onuitgegeven uitstraling heeft, dat staat dat als een paal boven water. Hier hou ik van, hier kan ik van genieten.

Niet kopen is de boodschap, laat mij er nog een paar jaartjes van genieten. Letterlijk een pareltje van een koi, en in mijn ogen een ginrin shiro utsuri om U tegen te zeggen. Ik vergeef haar de beperkte groei, maar ik bewonder haar voor haar klasse.

Vandaag wordt het een hectische dag. De kappen komen ze dadelijk zetten en ik krijg nog een aantal mensen om naar de koi te kijken. Dan moet ik alles nog klaarmaken voor mijn Japanreis, zorgen dat ik niets vergeet en morgenvroeg vertrek ik.

De pas binnengekomen vissen zwemmen rustig rond, en ik zie geen merkbare problemen. De transportbeschadigingen beginnen stilaan te verdwijnen, maar het heeft zijn tijd nodig. Ik laat ze nu hun welverdiende rust houden tot 29 november.

Toch nog even melden dat het laatste shipment binnenkomt op 30 november. Tegen die tijd moet ik 100% weten wie hun koi in Japan wil laten (er zitten momenteel nog 40 koi in de mudpond) zodat ik alles netjes op een rij kan zetten.

Het zijn trouwens geen dolle dagen in het vooruitzicht, maar dolle weken....

Meer afbeeldingen

Dolle dagen in het vooruitzicht: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240