Een transport met problemen

Een transport met problemen

Om iedereen gerust te stellen, het zijn niet de koi die het probleem zijn, maar het is de foutenlast die geslopen is in dit shipment.

Schijnbaar werden alle transporten van Japan samengebracht zodat er bijna 800 boxen in de wachtrij stonden om gesorteerd te worden.

Ondanks de goede intenties van de verantwoordelijken waren er enkele fouten in de verdeling geslopen en werden er boxen van dealers onderling verwisseld.

Even uitleggen hoe het werkt. De aangekomen boxen worden op grote opliggers geladen en in een afzonderlijke ruimte klaargezet totdat de douane ze heeft vrijgegeven en de keuring door de veearts is gebeurd.

Gewoonlijk land het vliegtuig rond 15.00 uur, maar is het vrijgeven van de boxen pas rond 18.00 uur. Dan worden de opliggers naar voor gereden, met een 150 tal boxen tegelijkertijd.

Doordat het ditmaal een bijzonder groot shipment was, waren er uiteraard ook veel dealers. Deze werken dan samen totdat de boxen per dealer worden gesorteerd.

Als alles gebeurd is, en uiteraard neemt dat de nodige heisa en tijd in beslag, zal de verantwoordelijke de boxen tellen per dealer zodat de aantallen kloppen. Als dit zo blijkt te zijn, worden de deuren geopend en kan het inladen beginnen.

Ik had in totaal 24 boxen, en dat klopte volledig. Door de drukte en ook door de bereidwilligheid van de mensen die aanwezig waren is er vermoedelijk een box extra bij mij in de bus geladen. Ik denk achteraf te weten hoe, maar je kan dit niemand kwalijk nemen, vermits het uit goede wil is gebeurd.

Onderweg moest ik nog 2 boxen die voor Duitsland bestemd waren afzetten en nog 2 boxen voor een goede hobbyist. Tot daar geen problemen. Toen ik echter de boxen begon open te maken, zag ik al gauw dat er een koi tussenzat die in principe naar Duitsland had moeten gaan.

Bovendien had ik een 25ste box extra die voor Van Tiel bestemd was. Toen ik Joachim hierover belde, hoorde ik dat hier ook verkeerde boxen werden geleverd.

Nu is mijn vraag de volgende ! Is er iemand uit de regio Tiel die eventueel zaterdag van plan was langs te komen of die de box van van Tiel op kan komen halen ? Zowel Joachim als ik zouden dit bijzonder op prijs stellen. Ik vertrek zondag naar Japan en het liefst zouden we hebben dat dit voordien nog kan geregeld worden. Graag melden om te overleggen aub !

De kohaku die normaal naar Duitsland moest gaan, wordt vandaag opnieuw naar het opvangcentrum voor de klant in Duitsland gebracht, en de verkeerde koi die meegegeven is, komt vandaag terug.

Het waren de juiste dozen die naar Duitsland gingen, maar de mensen van de koifarm hebben de verkeerde koi in de doos gedaan, dus de vergissing ligt bij hen.

Al bij al zijn de vergissingen redelijkerwijs opgelost en als ik nog iemand zou vinden die ofwel vandaag, ofwel zaterdag richting Tiel kan rijden, dan is dit probleem ook opgelost.

We zijn allemaal mensen, en fouten kunnen gebeuren. Gelukkig kwamen alle koi goed uit de dozen, en werden er geen problemen vastgesteld buiten de kleine en normale transport perikelen.

Ik heb me ditmaal bedeesd gehouden met foto's en filmpjes, maar ik kan iedereen gerust stellen dat de koi er picobello uitzagen. Een kort overzichtsfilmpje laat op de avond (23.15 uur) mag niet ontbreken...

Ik had ook enkele mensen die koi kwamen ophalen, en ik moet ze allen bedanken voor de hulp die ze geboden hebben. De reuzen van sakai deden iedereen in verwondering staan, en de yamabuki straalden als het ware. Het zijn koi die ik niet makkelijk aankoop, maar dit is toch een klasse apart. Bijzonder mooie koi, ik ben er heel blij mee.

Ze zwemmen allen in de grote opvangbakken en ik zie dat het goed was. Ik denk dat ik de opvangvijvers goed ingedeeld heb, met een lichte bezetting zodat ze voldoende kunnen recupereren.

Het zijn wel bijzonder grote koi allemaal, ik denk dat de kleinste zowat 55 cm is en de grootste hinken tegen de 70 cm. Je ziet veel geel zwemmen ditmaal, dat komt door de karashigoi en de yamabuki, en op het einde van de film zie je de mastodonten van Sakai FF, werkelijk de moeite. Ik kan nog altijd niet begrijpen dat ik deze aan de haak heb kunnen slaan.

Het was een zware dag, want ik had de ganse dag ook nog eens de boel opgeruimd, de nodige maatregelen genomen voor de overkappingen die zaterdag worden geplaatst. Het ziet er allemaal weer gelikt uit.

Ik heb er ook 2 foto's bijgedaan van de 2 overkappingen, en wie zaterdag al zin heeft om te komen kijken, is altijd welkom. Zoals je kan zien heb ik geopteerd voor een hogere overkapping zodat ik de koi nog goed kan zien en in het oog houden. 2 Luiken die open kunnen gaan plus nog een luik in de voorzijde om eventueel nog een koi te kunnen scheppen indien nodig.

Meer afbeeldingen

Een transport met problemen: afbeelding 1
Een transport met problemen: afbeelding 2
Een transport met problemen: afbeelding 3
Een transport met problemen: afbeelding 4
Een transport met problemen: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240