Europese Kampioenschappen Koi in De Tuinen van Appeltern

Europese Kampioenschappen Koi in De Tuinen van Appeltern

Op 3, 4 en 5 juni 2011 organiseert KOI 2000 de negende editie van De Nationale Koi- en Vijverdagen in De Tuinen van Appeltern.

Tijdens dit kleurrijke evenement in het eerste weekend van juni draait alles om 'The 1st All European Shinkokai Koi Show', een internationale schoonheidswedstrijd voor gekleurde karpers. Daarmee beleeft Appeltern een bijzondere primeur: voor het eerst in de geschiedenis worden hier de 'Europese kampioenschappen Koi' gespeeld. Naast deze koishow is er ook een consumentenbeurs, waar alles te vinden is op het gebied van vijvers en Koi. Maar ook is er aandacht voor bonsai, kunst, aquaria en Japanse gebruiken. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er in De Tuinen van Appeltern meer dan 200 prachtige voorbeeldtuinen te bewonderen.

Een beautycontest voor Koi en een grote consumentenbeurs op koi- en vijvergebied. Dat is zo'n beetje wat De Nationale Koi- en Vijverdagen je te bieden hebben. Maar ook zijn er de mooiste showtuinen te vinden en is het evenemententerrein in oosterse sferen gehuld. Want ook Japan, de bakermat van de Koi, wordt ruim onder de aandacht gebracht. Een gevarieerd en aantrekkelijk programma is daarmee gegarandeerd.

De mooiste Koi van Europa

De koishow is een schoonheidswedstrijd voor gekleurde karpers en al jaren een belangrijke pijler van het evenement. Nieuw is dat deze show in 2011 voor het eerst volgens de regels van de 'Shinkokai' wordt gespeeld. Shinkokai staat voor Zen Nihon Nishikigoi Shinko Kai, het wereldwijd geroemde verbond van koikwekers dat onder meer de grootste koishow ter wereld organiseert. In The 1st All European Shinkokai Koi Show gaat de internationale jury met andere woorden op zoek naar de mooiste Koi van Europa. Er worden vele honderden deelnemende Koi verwacht, in lengte variërend van 10 cm tot bijna 1 meter.

Sfeervolle consumentenbeurs

Op de consumentenbeurs vind je alles op het gebied van vijvers en Koi. De aanwezige handelaren, fabrikanten en hobbyverenigingen voorzien je graag van goede raad of een fijn gesprek. Of je nu op zoek bent naar primeurs, koopjes of dat ene advies, je bent hier altijd aan het juiste adres!

Op de sfeervolle beursvloer wordt tevens uitgebreid aandacht besteed aan tuinproducten, bonsai, kunst, aquaria en Japanse gebruiken. Onder de naam '1000 kraanvogels' zal een Japanse kunstexpositie worden gehouden en meerdere malen per dag zijn er karatedemonstraties te volgen. Ook is er een bonsaitentoonstelling te zien en een Fancy Goldfish exhibition: een show voor sluierstaartgoudvissen.

De Tuinen van Appeltern

Maar dat is nog niet alles. Een bezoek aan De Nationale Koi- en Vijverdagen 2011 verschaft je tevens toegang tot De Tuinen van Appeltern, één van de grootste en mooiste tuinideeënparken van Europa. Met meer dan 200 prachtige voorbeeldtuinen en een totaaloppervlak van maar liefst 13 hectare kijk je er je ogen uit. In zeker de helft van alle tuinen zijn vijvers of waterbronnen toegepast: je vindt er meer dan 100 vijverideeën. Het bezoeken waard zijn bovendien het tweede 'Appeltern Tuinfestival', de Trendtuinen 2011 en De Nationale vaste plantentuin.

Entree en openingstijden

Vrijdag 3 tot en met zondag 5 juni 2011. Dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur.

Meer info?

I: www.europeanshinkokai.com en www.appeltern.nl

E: info@europeanshinkokai.com

Meer afbeeldingen

Europese Kampioenschappen Koi in De Tuinen van Appeltern: afbeelding 1
Europese Kampioenschappen Koi in De Tuinen van Appeltern: afbeelding 2
Europese Kampioenschappen Koi in De Tuinen van Appeltern: afbeelding 3
Europese Kampioenschappen Koi in De Tuinen van Appeltern: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml