Even enkele tosai bekijken

Even enkele tosai bekijken

Als de kans zich voordoet en als er mensen zijn die graag tosai bekijken, wat doen je dan ? Enkele tosai bekijken natuurlijk…

Eén van de beste tosai die momenteel die hier nu nog rondzwemt, is deze Momotaro 1503020. Deze bevond zich niet op de veiling, maar in de mogelijkheid tot aankopen juist ervoor.

Als ik me niet vergis kocht ik deze per 3 aan. Er wordt dan een selectie gemaakt door Maeda San en je kan dan bieden op het trio. De koi die zich samen met deze koi in de bowl bevonden waren volgens mij: Deze sanke 1503019 en deze deze sanke 1503022.

Ik kan me vergissen, maar ik dacht dat deze samen aangeboden werden. Nadien keek ik, en ik was bijzonder tevreden, want als dit in de veiling terechtkomt, dan kan je dit niet aan een degelijke prijs aangekocht krijgen.

Deze sanke zat in de veiling van april, terwijl de vorige in de veiling van maart zat…

Als je dan de 4 jumbo tosai samen in een bowl zet, en je hoort graag hoe je een koi moet bekijken, dan kan je even dit filmpje bekijken, misschien dat het je iets bijbrengt.

Zo hoor je ook dat we min of meer dezelfde keuze maken, met een klein onderscheid tussen nummerke 3 en nummerke 4.

Het is heel logisch dat we natuurlijk op dezelfde golflengte zitten, want nummerke één wordt gegarandeerd een bijzonder waardevolle koi. Dit wil niet zeggen dat de anderen niet goed worden, maar we moeten nu éénmaal een rangorde bepalen.

Nummerke 2, de tancho showa was ook niet moeilijk, omdat deze een bijzonder sterke body heeft, en zeker zal uitgroeien tot een stevige dame.

De reden waarom we het vermoedelijk niet eens zijn over nummerke 3 en 4 is omdat we verschillend tegen koi aankijken. Zal Ben meer naar de kwaliteit kijken, zal voor mij het commerciële aspect de hoofdtoon voeren omdat ik denk dat sanke 4 makkelijker te verkopen zal zijn dan sanke 3.

Wat er ook van is, alle 4 de tosai zijn de moeite om in je bestand op te nemen en behoren zeker tot een degelijke selectie. Welke uiteindelijk de betere wordt, is een kwestie van het verdere verloop van hun leven. Waar komen ze terecht….etc…

Ze zwemmen allemaal in mijn duurste vijver, die de meeste mensen wel kennen, en doen het allen ook bijzonder goed. De vijvers worden momenteel zoveel mogelijk met rust gelaten, wat hopelijk ook een voordeel gaat zijn voor de koi.

Ik heb nu de betere tosai (wat is beter ?) in mijn betere vijver zitten. Hiermee bedoel ik de vrouwenvijver, en ik heb er een aantal in de mannenvijver zwemmen. Indien ze geen eigenaar vinden, kan ik op het einde van het jaar zelf beoordelen hoe de evolutie is geweest.

En vermits het gisteren een bijzonder rustige dag was, heb ik maar de gelegenheid te baat genomen om een wat langer filmpje te maken van mijn koibestand.

In totaal zitten er nog een 130 koi verdeeld over ± 250 kuub water, dus ze mogen niet klagen. Dit geeft me ook de mogelijkheid om goed te voeren zoals je op het einde van het filmpje kan zien.

Even melden dat ik vandaag aanwezig ben van 10.00 tot 12.00 uur. De temperatuurheeft ons andermaal in de steek gelaten,, en met een diepe zucht moeten we weer tevreden zijn met enkele graden minder. Ik hou tegenwoordig de temperatuur van mijn vijvers continu in de gaten en ik geloof niet dat mijn vijvers al 10 dagen boven de 20° hebben gestaan.

Bijzondere oproep

Zijn er nog mensen die graag een bespreking/beoordeling hebben van enkele tosai of nisai door Ben ? Zo ja, geef me dan een seintje en dan vraag ik Ben of er nog een mogelijkheid is om een zaterdag vrij te maken om enkele koi te bespreken. Dit zou kunnen in overleg, op aanvraag of ik kan zelf een keuze bepalen. Ik hoor het wel als er interesse is. Zoja, dan neem ik de nodige stappen...

Ik stel dan voor dat diegene die er graag nog eens bijzijn, zelf een keuze maken van een koi die ze graag willen beoordeelt zien. Altijd leuk om te doen.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240