Goodbye my love

Goodbye my love

Een bijzonder mooie sanke gaat naar zijn definitieve bestemming.

Het is ook niet de eerste de beste, want deze had ook meegedaan aan de Wakagoi show in Japan, en werd dus door Daisuke uitgekozen als één van de betere tosai. Hier zie je ze nog in volle glorie, broederlijk naast een sanke van Sakai FF.

Ik heb er in ieder geval een hele tijd van mogen genieten, en ben langs de ene kant blij dat ze weggaat, maar langs de andere kant zal ik haar ook missen. Dat is nu eenmaal het voordeel van mooi zijn…

Als je de luxe hebt om naast je grote vijver nog een kleine vijver te bezitten die jarenlang eigendom is geweest van meer dan 150 goudwindes, algeneters en goudvissen, en je hebt eindelijk het initiatief getoond om deze om te vormen tot een kleine koivijver, dan moeten er ook koi in….

Kleine vijver, wat zeg is....het blijven nog steeds 21 kuub, en dat voor een koivijver...een luxe voor sommige koiliefhebbers…

Daarom moesten er enkele goedkopere koi getoond worden, waaruit een keuze kan gemaakt worden. Daarom maar enkele meer modale koi getoond die de nieuwe vijver mogen gaan inzegenen.

De keuze viel op een selectie uit de volgende koi !

1-Sanke van Sakai FF

2-Kohaku van Taniguchi (filmpje 1 jaar oud)

3-Showa van Momotaro (filmpje 1 jaar oud)

4-Ginrin van Okawa

5-Mukashi van Okawa (filmpje 1 jaar oud)

Als je er 3 uit mocht kiezen om een nieuwe vijver te bevolken ? Welke 3 zou je dan nemen ? Laat het ons weten. Trouwens je moet altijd kiezen wat je zelf mooi vind, en je nooit laten ompraten door de mening van anderen, maar het is wel fijn om te weten…

Tenslotte nog een filmpje van een bijzonder goede kohaku. Laat deze wat saai zijn in zijn patroon, de kwaliteit spat er gewoon af. Technisch zijn er weinig fouten aan. Het sashi is misschien wat breed en onregelmatig in het 2de patroon, maar dat zou nog kunnen verbeteren bij het ouder worden en het opdikken van het shiroji. Over het algemeen brengen deze kohaku rust in de vijver en worden ze meer gewaardeerd bij het groter worden.

Ik laat nog een filmpje zien van een maand geleden, en geloof me, als je van rust in de vijver houd, moet je deze zeker eens komen bekijken. Hij kwam echter niet in aanmerking voor de kleinere vijver, wegens te goed en iets te prijzig…

[B" target="_blank" rel="noopener">Tenslotte nog een intrigerende vraag van een klant

Om de kleur wat te stimuleren vroeg ik mij af wat beter is:

Kleurvoer mengen met groeivoer of bepaalde periodes inlassen om kleurvoer te geven !

Zelf kan ik helaas geen antwoord geven op deze vraag, want ik gebruik zelf nooit geen kleurvoer, buiten de Chlorella Large die ik gebruik voor mijn betere vijvers, en dat groeistimulerend en kleurverbeterend zou moeten zijn. Misschien zijn er specialisten die hierop een gefundeerd antwoord kunnen geven.

Iemand die een eerlijk antwoord geeft zonder commerciële bijbedoelingen is Rini, mijn oude vriend, en die heeft via "vraag het aan Rini" zijn antwoord al gegeven:

Hey Johan, koi hebben daglicht nodig om kleur te ontwikkelen. Kleurvoer remt de groei. Dus ik zou alleen groeivoer geven. Gr. Rini.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240