Even improviseren

Even improviseren

Voor de 2de keer dit najaar komt er een hele lading koi binnen, meer dan ik van plan was aan te kopen, maar nood breekt wet.

Soms moet je bepaalde beslissingen kunnen nemen, ondanks het feit dat deze niet gewenst zijn, en moet je bepaalde oplossingen zoeken.

Mijn wens om niet teveel koi in een vijver te zetten, eist bepaalde oplossingen die niet voorzien waren. Ik kan uiteraard meerdere koi in een vijver zetten, niet voeren of het voeren tot een minimum beperken, maar dat is niet mij ding.

Ik wil dat mijn koi er gezond en gelukkig uitzien, met een stralende en blinkende huidkwaliteit, en geen magere scharminkels die op een uiterst streng dieet staan, om geen problemen op te leveren in de vijvers.

Mijn bezetting is natuurlijk niet zoals bij de mensen thuis, want dat is schier onmogelijk, maar de bezetting is ook niet overdreven. Ik blijf een bloedhekel hebben aan stockeerbakjes met een overbevolking die nergens toe dient. Ondanks het feit dat ik 3-5 kuub prefereer voor grote koi, moet ik mij tevreden stellen om 1 kuub per koi proberen te handhaven.

Een noodoplossing bied zich aan, en met allerlei overschotjes aan materiaal heb ik dan maar één buitenvijver afgedekt met polycarbonaatplaten, en er een amateuristisch verwarmingselement tussengekoppeld om toch een degelijke opvangvijver te voorzien voor de kleine tosai die ik aangekocht heb, buiten verwachting overigens…

Er worden veel vragen gesteld over deze koi van amper 3 maanden, en veel prijsaanvragen gedaan, maar het heeft geen enkel nut om deze nu te gaan verkopen vind ik. De enige manier om deze te verkopen zou zijn bij aankomst ! Ik heb er ondertussen al spijt van dat ik er niet meer aangekocht heb.

ALTERNATIEF VOORSTEL

Om toch tegemoet te komen aan de grote vraag naar deze tosai, stel ik het volgende voor. Wie echt interesse heeft om één of meer van deze koi aan te kopen, lijkt het me verstandig om deze donderdagavond te komen selecteren en ze onmiddellijk in je quarantaine faciliteit te zetten en zelf op te vangen.

Ik zie anders geen mogelijkheid om deze tussendoor te verkopen, want het is en blijft winter, niet de geschikste manier om kleine koi te komen kiezen.

Wie dus interesse heeft meld zich aan donderdagavond rond 21.00 uur. Ik zal de tosai dan in een grote blauwe bowl zetten en degene die zich eerst aanmeld, mag de eerste keuze doen, de koi betalen en ze meenemen om in je eigen quarantainefaciliteit te zetten die afgesteld moet staan op 16°-18°.

De normaal prijs voor deze tosai zou tussen de 295 en 395 euro liggen, afhankelijk van hun ontwikkeling tijdens de winter.

Normaal als je een geselecteerde keuze maakt in Japan, dan wordt de prijs verdubbeld of verdrievoudigt, maar dat systeem zal ik hier helaas niet kunnen hanteren, want dat veroorzaakt onbegrip. Ik zal de prijs op 350 euro zetten, en wie zich eerst aanbied mag eerst selecteren. Voor mij hoeft het niet, maar als je er toch ééntje van wil, dan moet je er ook maar wat voor over hebben.

Je aanwezigheid op donderdag moet je per mail doorgeven, en je krijgt een plaats toebedeelt op basis van je aanmelding. Maak je overigens niet ongerust over de selectie, want ik heb ze al voorgeselecteerd, en geloof me, de laatste is zo goed als de eerste !

Als er mensen zijn die een ginrin benigoi mee willen nemen, dan zou dit ook kunnen. Ik hou de prijs voorlopig gelijk op 350 euro ! En ze zijn fantastisch, neem het van mij aan.

Bovendien denk ik dat het ook stukken beter is om de tosai onmiddellijk mee te nemen zodat ze geen 2 keer een verplaatsing moeten maken. Ik zou je deelname moeten weten voor woensdagavond, zodat ik alles degelijk kan voorbereiden, en hier doel ik mee op dozen en verpakkingsmateriaal om alles vlot te laten verlopen.

Hier nog even het filmpje van alle tosai die ik selecteerde.

Meer afbeeldingen

Even improviseren: afbeelding 1
Even improviseren: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240