Even stilstaan bij de sanke van Kanno

Even stilstaan bij de sanke van Kanno

Nu kan je je afvragen waarom we plotseling met een nieuwe kweker op te proppen komen, die hier misschien iets minder bekend is.

Eigenlijk is het antwoord vrij eenvoudig. Bekijk het filmpje en geef zelf een oordeel. Het moeilijkste in de verkoop van koi, is om een goede sanke voor te stellen.

Het gebeurd dan ook maar heel zelden dat ik meerdere sanke tegelijkertijd aankoop, gewoon omdat het zo moeilijk is om goede betaalbare sanke te vinden voor een aannemelijke prijs.

Wij waren onmiddellijk zeer gecharmeerd door deze partij sanke, die we terecht even onder de loupe nemen. Ook komen deze sanke in aanmerking voor een verlengd verblijf in onze groeiafdeling, m.a.w. een zomertje in het groen op 26°.

Wel moet ik even het foutje in het filmpje rechtzetten. Ik heb in het filmpje vermeld dat het om Momotaro ouderkoi gaat, maar dit is niet helemaal het geval. Alle Sanke zijn een combinatie van Matsunosuke en Momotaro. Dit ter aanvulling.

Een bijzonder interessante koi van Kanno, die op dit moment nog in de mudpond verblijft is deze kleine, fijne maar ook beloftevolle goshiki. Dit is nu het schoolvoorbeeld van hoe een goshiki eruit moet zien om later mooi te worden. Het kohaku patroon is evenwichtig en stabiel. De goshiki kleuren zullen er als het ware rond komen te liggen, dat is tenminste de bedoeling. Goshiki staat voor 5 kleuren, namelijk wit, rood, zwart, blauw en paars.

Om wat meer info over de Kanno koi farm te geven, hier het volgende:

Kanno koi Farm, uitgebaat door Hiroshi Hirasawa is een kweker uit Niigata, die ruim 38 jaar actief als kweker in Mushigame, een streek die erg bekend is om de Matsunosuke bloedlijn.

Hoewel Hiroshi niet in grote hoeveelhedenl Go-Sanke produceert zijn z'n koi wel van een zeer goede kwaliteit, en worden deze onder de Japanse kwekers hoog gewaardeerd. Op de Kanno Koifarm worden diverse varieteiten gekweekt, maar vooral zijn Showa, Sanke, goshiki en Shiro Utsuri zijn erg hoog van kwaliteit.

Hiroshi is bovendien ook voorzitter van de Mushigame RinYu club, een verbond van kwekers die de eigenschappen van koi bestuderen en proberen te verbeteren. in de maand augustus houden ze telkens hun "Ta Agari Hinpyoukai" of hun baby Koi show, waar ze hun nieuwste kweek voorstellen.

Deze club bestaat uit volgende kwekers:

Igarashi Yorijo

Sato Yorijo

Nagashima Yorijo

Kanno Koi Farm

Maruei Yorijo

Marusho Yorijo

Yamamatsu

Naast het bekijken van de sanke van Kanno, werden er voor klanten nog een aantal interessante koi gebowld, waar onmiddellijk een optie op werd genomen. Deze kohaku van Torazo en Isa blijven me steeds bekoren.

Meer afbeeldingen

Even stilstaan bij de sanke van Kanno: afbeelding 1
Even stilstaan bij de sanke van Kanno: afbeelding 2
Even stilstaan bij de sanke van Kanno: afbeelding 3
Even stilstaan bij de sanke van Kanno: afbeelding 4
Even stilstaan bij de sanke van Kanno: afbeelding 5
Even stilstaan bij de sanke van Kanno: afbeelding 6
Even stilstaan bij de sanke van Kanno: afbeelding 7
Even stilstaan bij de sanke van Kanno: afbeelding 8
Even stilstaan bij de sanke van Kanno: afbeelding 9
Even stilstaan bij de sanke van Kanno: afbeelding 10
Even stilstaan bij de sanke van Kanno: afbeelding 11
Even stilstaan bij de sanke van Kanno: afbeelding 12
Even stilstaan bij de sanke van Kanno: afbeelding 13
Even stilstaan bij de sanke van Kanno: afbeelding 14
Even stilstaan bij de sanke van Kanno: afbeelding 15
Even stilstaan bij de sanke van Kanno: afbeelding 16
Even stilstaan bij de sanke van Kanno: afbeelding 17

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml