Feiten over Koi

Feiten over Koi

Koi vijvers zijn bedoeld om Koi. Om te beginnen met Koi is het een een goed idee om iets te weten over de Koi.

Feiten over Koi

Koi worden 'living jewels' dankzij hun fantastische kleurenschema's.

Koi zijn direct gerelateerd aan karper - zij zijn dezelfde soort. Koi zijn selectief gefokt karper van een natuurlijke anomalie als eerste ontdekt en ontwikkeld in Japan, waar alle dingen van en over Koi uitgaan. De Japanners zijn de beste fokkers van Koi in de wereld.

Koi kunnen 30 jaar oud worden. Ze kunnen een lengte bereiken van meer dan 1 meter en op deze lengte kunnen ze wegen tot 12 kg. Grotere Koi zijn zeldzaam, maar niet onbekend met name in Japan.

Koi zijn ook bekend als water varkens, varkens van de dam, varkens van de rivier, enz. Dit is omdat ze alles eten. En ze willen ook veel eten. Een koi kan tot 2% van het lichaamsgewicht per dag consumeren, wat voor een vis indrukwekkend is.

Dit is echter slecht nieuws als je planten wilt houden in uw koi vijver. Je zal moeten nadenken over hoe je planten wilt nemen zodat de Koi er niet bij kan. Of anders zal de score zoiets zijn als; Koi: 1 - Planten: 0.

Plantaardige filters (planten in een koi vijver) zijn een geweldig idee. Zij helpen nitraatgehaltes te verminderen. Verminderde nitraten leiden ook tot een vermindering van algen groei. Dit kan een positieve bijdrage leveren aan een koi vijver.

Koi zijn geen warm water vissen. Maar ze zijn actiever en zullen sneller groeien in warm water.

Water temperaturen lager dan 10 graden zijn niet gevaarlijk, want een Koi's immuunsysteem schakelt zichzelf omlaag naarmate de temperatuur daalt. Zij hebben ook minder eten nodig en stoppen vrijwel met eten beneden 10 graden. Dit kan gevaarlijk zijn voor hen, wanneer het water opwarmt zal hun immuunsysteem langzamer opstart en dan de parasieten. Dit is de reden waarom het voorjaar een gevaarlijke tijd is voor Koi.

Koi groeien snel. Zij bereiken 50% van hun definitieve lengte op volwassen leeftijd van 2 jaar.

Koi zijn lief en aanhalig.

Koi genieten variatie in hun dieet. Probeer geschilde sinaasappelen, sla, bruin brood en regenwormen. Er is geen substituut voor levend voedsel in termen van kwaliteit.

Koi, net als bij alle vis zijn integraal verbonden met de waterrijke omgeving. Ze zijn een directe weerspiegeling van de kwaliteit en uw vaardigheid in het onderhouden ervan.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml