Gedeelde trots en vreugde

Gedeelde trots en vreugde

Het is wel niet mijn overwinning, maar toch een overwinning waar ik gedeeltelijk aan mee heb gewerkt.

De Shusui van mijn Vietnamese collega heeft de Botan prijs gewonnen op de All Japan Young Koi Show, toch een bijzondere prestatie waar we trots op mogen zijn.

Een kort filmpje

De Shusui werd mij ook aangeboden maar helaas was de vraagprijs te hoog om deze aan te schaffen, alhoewel ik op het punt stond om deze over te nemen.

Vermits we de Shusui samen hadden gekozen bij Narita, en vermits er toen besloten werd om deze koi als symbool voor de nieuw op te richten zaak voor Queenkoi te gebruiken, bleef deze in handen van Queenkoi.

Ze heeft ondertussen flink wat prijzen in de wacht gesleept, zowel de Botan prijs op de All Japan Show en de Botan prijs op deze All Japan Young Koi Show.

Gisteren werd mij medegedeeld dat de koi verkocht is voor een flink bedrag aan iemand in Indonesië, het land waar veel dure koi naartoe gaan.

Om ook nog even terug te komen op de opmerking van Maurice:

Zou het niet eerlijker zijn om de vissen pas tekoop aan te bieden op moment dat ze daadwerkelijk op de website staan, ik snap dat u als handelaar graag verkoopt, maar verkopen vanaf de site zelf is naar mijn mening dan wel het meest eerlijk, toch?

Ik kan begrip opbrengen voor het standpunt, maar het blijft een moeilijke zaak om “slimme jongens” te verbieden alles uit te zoeken om als de kippen erbij te zijn en al een inzicht te krijgen in het aanbod dat zich gaat voordoen.

Ik zou via YouTube de kanalen kunnen blokkeren door de koi als verborgen te zetten, maar ervaring leert mij dat het dan dikwijls vergeten wordt en dat ik dan telkens moet ingrijpen.

Het is een heel gedoe dat niet onderschat moet worden om alle foto’s met filmpjes te plaatsen, te bespreken, en te voorzien van een deugdelijke prijs, zodat alles altijd zo optimaal mogelijk in orde is. Ik denk dat dit wel een beetje onderschat wordt.

Ik zal er in de toekomst echter rekening mee houden en proberen een systeem uit te zoeken dat voor iedereen aanvaardbaar zal zijn. Wel moet men begrijpen dat ik natuurlijk graag verkoop en moeilijk een verkoop kan weigeren. Het is zo al moeilijk genoeg om de eindjes aan mekaar te knopen, en dit ondanks het feit dat ik weet dat de meesten denken dat het puur goud is om koi te verkopen !

Zo dadelijk zal ik dan ook de laatste 22 tosai activeren, zodat iedereen vanaf nu dezelfde kansen heeft, en geloof me, er zitten nog bijzonder fraaie exemplaren tussen. Een serie waar ik bijzonder tevreden mee ben, laat dat gezegd zijn !

Meer afbeeldingen

Gedeelde trots en vreugde: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137